Zelfgemaakte Aardbeien-Yoghurt Ijsjes

Heee, daar ben ik weer! Dit keer met mijn eerste echte blogbericht. Het was voor mij geen moeilijke beslissing waarover die zou moeten gaan.. over Eten natuurlijk! Ik ben een echte liefhebber van eten: zoet, hartig, warm, koud het maakt me allemaal niet zoveel uit, als het maar LEKKER is!

Daarom nu mijn eerste recept: Zelfgemaakte Aardbeien-Yoghurtijsjes.
Helemaal niet moeilijk, en ooh zo lekker.. Zeker als het lekker warm weer is.

Ik heb mijn inspiratie gehaald uit: Hallo Jumbo van juli 2014.

Aardbeien Yoghurt-ijsjes - www.zo-ofzo.nl

Zelfgemaakte Aardbeien-Yoghurtijsjes

Aantal: 8 kleine of 4 grote ijsjes.
Tijd: Ongeveer 10 tot 15 minuutjes en 4 uur vriezen.
Kosten: Maximaal €2,50

Benodigdheden:

– 2 eetlepels Jam naar keuze (ik gebruikte aardbeienjam)
– 100 gram aardbeien (ongeveer 5 à 6 stuks)
– 300 gram Griekse Yoghurt
– 1 zakje Vanillesuiker à 8 gram
– Ander fruit naar keuze
(optioneel, ik had hier blauwe bessen, die zijn wel wat zuur.)

Verder: Ijsvormpjes, stel je hebt deze niet in huis dan kun je ook plasticbekertjes gebruiken en houten stokjes!

Instructies:

Stap 1: Was de aardbeien, snijd de kroontjes eraf en snijdt ze in kleine stukjes.
Stap 2: Was en snijd het andere fruit naar keuze ook in kleine stukjes.

foto 1 foto 2

Stap 3: Meng de aardbeien, de jam en de vanille suiker door de griekse Yoghurt heen.
Stap 4: Doe het mengsel voorzichtig in de vormpjes, doe ze niet te vol dan passen ze niet meer dicht!
Stap 5: Vries de ijsjes minimaal 4 uur in, zodat ze goed kunnen bevriezen.

foto 3 Aardbei-Yoghurt Ijsjes

Tip: Houd de ijsjes eerst even onder warm water als je ze uit de vormpjes wilt drukken. De plastic bekertjes kun je zo vanaf knippen/scheuren.

Een erg lekker, makkelijk en gezond recept voor in de zomer!
Enjoy! En tot de volgende keer!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.