Wok met garnalen, broccoli en Hoisinsaus

Deze wok met garnalen, broccoli en Hoisinsaus is makkelijk te bereiden en heeft een intense en Aziatische smaak. Als je niet van garnalen houdt kun je deze vervangen door kip of tofu! 

Het is vandaag zondag en zondag is altijd zo’n dag dat je zoiets hebt van; we bestellen wel even makkelijk een pizza, we halen even snel friet of we pippen even kort langs bij de Chinees. Herkenbaar?

Het was bij ons vroeger ook altijd een traditie “zondag frietdag”, maar eigenlijk is het maar jammer, vind ik. Want zondag is nu juist een dag dat ik meestal tijd heb om uitgebreid te koken. Zo kun je in dezelfde tijd dat je Chinees afhaalt, deze heerlijke Chinese wokschotel maken. Een keer wat anders dan de standaard afhaalchinees op zondag. Wel even zorgen dat je alle ingrediënten al in huis hebt, ook al hoeft dat tegenwoordig niet eens per se meer.. Aangezien de supermarkten op zondag tegenwoordig ook gewoon open zijn.

Ik maakte deze wokschotel trouwens voor het eerst met mijn huisgenootje, we hebben hem samen bedacht. De hoisin saus was een heerlijke verrassing, ik had er nog nooit eerder mee gekookt! Knoflook en cashewnoten zijn denk ik een goede toevoeging. Knoflook zijn we gewoonweg vergeten en cashewnoten… tja die bleek ik nog in de kast te hebben liggen, maar daar dacht ik op dat moment niet aan.. Ook vergeten dus 😉 Enjoy!

Chinese wokschotel met garnalen - www.zo-ofzo.nl

Wok met garnalen, broccoli en Hoisinsaus

Wokgerecht
2 personen
Snel & Chinees

Dit heb je nodig

500 gram garnalen
1 broccoli
1 grote ui
1 prei
2 nestjes noodles
1 klein blikje (gesneden) ananas.
Olijfolie
Hoisin Saus

Wok.
Water koker.
Fornuis.
Spatel.

Chinese wokschotel - www.zo-ofzo.nl Chinese wokschotel met garnalen - www.zo-ofzo.nl

Zo ga je aan de slag:

Stap 1: Snij de ui, de prei en de broccoli in stukjes.
Stap 2: Bak de ui en de prei rustig gaar in de wok met wat olijfolie.
Stap 3: Snij de broccoli in roosjes.
Stap 4: Laat de ananas uit blik uitlekken door de deksel in het blik te drukken. Eventueel kun je een klein beetje sap bewaren. Dit kun je later in de wok toevoegen.
Stap: 5: Voeg de roosjes broccoli, de stukjes ananas en de garnalen aan de wok toe.
Stap 6: Maak ondertussen de noodles volgens de  instructies op de verpakking. Je heb verschillende soorten noodles, de kooktijd / stoomtijd hang af van het soort noodles (instand, eier etc.) Lees de verpakking dus goed!
Stap 7: Voeg ten slotte een flinke scheut Hoisinsaus toe aan je groente / garnalen wok. Laat nog even gaar worden. Voeg eventueel nog een scheut Hoisinsaus toe, totdat het geheel lekker smeuïg is geworden (zie foto.)
Stap 8: Serveer de noodles apart, zodat iedereen naar eigen smaak de wokschotel erbij kan toevoegen.

Chinese wokschotel met garnalen - www.zo-ofzo.nl Chinese wokschotel met garnalen - www.zo-ofzo.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.