Van Hollandse Bodem

Picture1

Van Hollandse Bodem: Groene vingers kun je kweken!

Je ziet het tegenwoordig overal: groente uit je eigen tuin. Appie Heijn begon heel slim met het weggeven van de moestuintjes (een ruilhandel is er in mijn stagebedrijf nog steeds gaande, ondanks het aflopen van de actie), HAK speelt hier weer op in met haar bonentuintje en ook heeft deze trend het weten te schoppen tot een eigen televisie-programma: Van Hollandse bodem.

Normaal gesproken was donderdagavond: “Wie is de mol avond” of “Expeditie Robinson avond”. Nu Wie is de Mol af is gelopen wist ik even niet meer wat ik moest kijken.. Totdat ik hoorde van dit nieuwe programma! In de rustgevende sfeer die lijkt op de sfeer van Heel Holland Bakt en Boer zoekt Vrouw is er nu het programma Van Hollandse Bodem. Ik besloot het vorige week te kijken en was meteen verkocht.

De combinatie van je eigen groente telen en er dan vervolgens een heerlijk gerecht mee maken is uitstekend bedacht en is bij mij een schot in de roos.. Mijn zaadjes en bloempotten voor mijn eigen kruiden en groente tuintje al binnen. Vers en gezond koken heeft altijd al mijn voorkeur gehad. Twee in één dus!

1.-EO-van-Hollandse-Bodem-047574-939x700 eo-vhb-bj-rn-en-thijme

Het programma speelt in op de trend van duurzaam, vers en gezond voedsel waar het tegenwoordig in de foodwereld allemaal om lijkt te draaien. De boodschap: iedereen kan zijn eigen moestuin beginnen met voldoende tips, maakt het programma toegankelijk voor iedereen. De verschillende stellen die strijden om “Beste moestuinders van Nederland” zijn lekker zichzelf, lekker verschillend. Grappig dat er ook een stel “internettelers” meedoet! Die zijn tot nu toe wel mijn favoriet, moet ik zeggen. Ook de twee jonge chefkoks hebben mijn sympathie nu al gewonnen. Net zoals vader en dochter. Wil je weten over wie ik het heb?

Zet je TV dan over een uurtje (20:30uur) aan en zap naar NPO 1. Ik weet niet wat jij doet, maar ik ga in ieder geval weer lekker genieten van een heerlijk Hollands programma, waaruit je waarschijnlijk als foodliefhebber best wel wat inspiratie op kan doen. Even weg uit de hectiek van het dagelijks leven en terug naar vroeger: waar het heel normaal was om groente uit eigen tuin te eten.

Heb je het toch te druk vanavond? Terug kijken kan natuurlijk ook, via deze link.

Veel kijk plezier!

Liefs, Bo

Ps. De foto’s zijn van de site van Van Hollandse Bodem 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.