Toptoetje: Versimpelde semifreddo met kers, noten en chocolade
Dit wordt een lekkere korte post, want ik merk aan mezelf dat ik het deze week veel te druk heb gehad. Ik ben gejaagd, de dagen vliegen voorbij en ik heb het gevoel dat ik alles maar half doe.. Ken je dat gevoel?
Het is gelukkig weer weekend, wat betekent dat ik even tot rust kan komen om even op te laden voor volgende week. De twee na laatste week van het tweede jaar van mijn opleiding! Een drukke week.. Even tijd voor ontspanning, vrienden, leuke dingen en vooral rust, dus nu. Lekker in bad, een boek lezen en niet te vergeten een lekker toetje maken haha! Om te vieren dat het weekend is, om te vieren dat het mag. Ik had geen zin in heel veel werk, dus dit is een toetje dat in 10 minuten klaar is en daarna 2 uur (moeiteloos) in de vriezer moet staan. Veel succes is niet nodig, want het is eigenlijk een toetje dat niet fout kan gaan! 🙂 Veel plezier dus dan maar.
Dit heb je nodig voor 4 toetjes:
– 4 plasticbekertjes
– vershoudfolie
– diepvries
– Zeef
– 200 gram slagroom
– 1 zakje vanillesuiker
– 250 gram griekse yoghurt
– 100 gram chocolade met noten
– 200 gram kersen op sap
Inspiratie: Allerhande
Zo maak je het:
Stap 1: Laat de kersen uitlekken door middel van een vergiet. Vang het sap op.
Stap 2: Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker.
Stap 3: Roer de Griekse yoghurt los.
Stap 4: Hak de chocolade met de noten fijn.
Tip: Heb je geen chocolade met noten? Dan kun je ook chocolade én noten gebruiken natuurlijk. Stamp dan eerst de noten fijn.
Stap 5: Snijd de kersen door de midden, zodat je zeker weet dat er geen pitten meer in zitten.
Stap 6: Meng de Griekse Yoghurt, de slagroom en de chocolade en de kersen door elkaar. Doe nog niks met het kersensap.
Stap 6: Verdeel het mengsel over de 4 plasticbekertjes
Stap 7: Dek af met vershoudfolie en zet voor 2 uur in de diepvries.
Tip: Wil je de semifreddo langer in de diepvries hebben, haal hem er dan op tijd uit, want anders is het toetje te hard om te eten!
Net voor het opdienen:
Stap 8: Houd de semifreddo’s even onder stromend warm water, zorg dat alleen de buitenkant van de plasicbekertjes verwarmd worden. Stort de semifreddo’s uit op wat mooie bordjes door zachtjes in het plasticbekertje te knijpen. Besprenkel met de achtergehouden kersensap en maak af met een kers en klaar is fred, uuh ik bedoel de semifreddo.
Je hebt nu een versimpelde semifreddo gemaakt.. maar wat is dat eigenlijk, semifreddo?
Op internet wordt het omschreven als: een mouse met verschillende smaken die men ongeveer overal in Italië vindt, bereid met eigeel, suiker, room en opgeklopt eiwit. (encyclo.nl)
Dit is de originele semifreddo, wat we nu hebben gemaakt is een versimpelde en veel snellere vorm, maar natuurlijk wel even lekker 😉 Smakelijk!
Liefs, Bo
Ziet er werkelijk fantaatisch uit
Dankjewel Ans! Heb je het recept uitgeprobeerd?