Wat een nostalgisch toetje is dit, zeg! Nu hoor ik je denken: huh wat? Nostalgisch?!
Dit toetje heeft echt een sentimentele waarde. Ik at hem namelijk voor het eerst in Athene, toen we met de middelbare school met het vak KCV een reis door Griekenland maakten. Het is een super simpel toetje, maar het blijft één van mijn favoriete!
Het is jammer dat ik op dit moment geen foto’s van mijn Atheense reis kan vinden. Uiteraard wel een leuk idee om die te delen in een ander blogpost over Athene. Ik weet het nog als de dag van gisteren, ik zat in 4 VWO van het MaaswaalCollege in Wijchen. We gingen met bijna iedereen die het vak Klassieke Culturele Vorming volgden richting Griekenland. We maakten een rondreis langs de belangrijkste historische plekken.
Dat bracht natuurlijk ook wat Griekse gebruiken met zich mee, zoals het eten van Griekse Yoghurt en het drinken van Ouzo. Dat laatste was eigenlijk tegen de regels van onze leraren in haha, mooie tijd mooie tijd!
Maar nu is het tijd om snel dit toetje in elkaar te flansen! Lees je mee?
Toptoetje: Griekse Yoghurt met appel,
honing en walnoten.
1 persoon
Grieks toetje
Super simpel
Dit heb je nodig:
250 ml Griekse Yoghurt
minimaal een halve appel
1 eetlepel honing, het liefst knijp/spuithoning.
ongeveer 2 walnoten in stukjes
Bordje
Mesje
Zo ga je aan de slag:
Stap 1: Was de appel en haal het klokhuis eruit.
Stap 2: Snij de appel in maantjes.
Stap 3: Kraak de walnoten indien nodig.
Stap 4: Schep de Griekse Yoghurt op het bordje.
Stap 5: Leg de appelmaantjes rondom de Griekse Yoghurt.
Stap 6: Verdeel de honing over de yoghurt en de appels.
Stap 7: Strooi als laatst de walnoten over de yoghurt heen.
Voor de hand liggende smaakcombinaties zoals honing en walnoten blijven mijn favoriet!
Check hier ook een recept voor een broodje brie met honing en walnoten.
Deze is zooooo lekker!!!!
Dankjewel Lidy! Ik vind hem ook een topper 🙂