Toptoetje: Fruitbavarois

omslagfoto

Toptoetje: Fruitbavarois

Een super easy, maar heel lekker toetje: de Fruitbavarois. In 10 minuten (én 2 uur opstijven in de koelkast) heb je een geweldig toetje!  Je kunt hem maken met ieder fruit dat je maar wilt! Hiermee presenteer ik jullie meteen mijn nieuwe rubriek: Toptoetjes! Ik ben een enorme toetjes liefhebber, deze nieuwe subcategorie kon daarom ook niet ontbreken op mijn blog! In deze subcategorie laat ik jullie zien hoe ik lekkere puddinkjes, bavarois, ijsjes, fruittoetjes etc. etc. maak! Een categorie om van te smullen dus!

Bij mijn eerste toptoetje heb ik voor de makkelijke weg gekozen, want hé, je hoeft niet bij alles moeilijk te doen toch? Ik heb een blik fruitcocktail gebruikt, uit het kerstpakket van m’n vriendje! Hij moest toch op. Je kunt natuurlijk ook vers fruit gebruiken, let wel op welk fruit goed te combineren valt met gelatine, ik geloof dat kiwi en ananas niet goed samen gaan, omdat ananas bromelaïne bevat. Lees hier meer. Dit toetje kan ook melkvrij! Vervang de slagroom door melkvrije slagroom én je bent er! Veel succes met het maken van de bavarois!

Dit heb je nodig:
IMG_6161
– 1 Blik fruitocktail à 420 gram.
Dit kun je natuurlijk ook vervangen door vers fruit en fruitsap!
– 400 ml slagroom (ik heb melkvrije slagroom gebruikt)
– 4 blaadjes gelatine
– Fruit om mee te decoreren
– Een mooie schaal om de bavarois in op te dienen
– Zeef om het fruit mee uit te laten lekken.
– Een pan & een gasfornuis.
– Kom en een mixer

Zo maak je de bavarois:

IMG_6162
Stap 1: Laat de fruitcocktail uitlekken boven een pan. Het sap heb je later nog nodig, doe het dus niet weg! Laat de 4 blaadjes gelatine in een bakje met lauw water helemaal zacht worden.

IMG_6166 IMG_6168
Stap 2: Verwarm het fruitsap in een pannetje. Los de zachte gelatine hierin op door met een vork snel door het sap te roeren.

IMG_6169
Stap 3: Laat het sap met de opgeloste gelatine iets af koelen. Klop ondertussen de slagroom stijf in een grote kom. Vaak moet je nog wat suiker toevoegen, de hoeveelheid vind je op de slagroomverpakking!

IMG_6170
Stap 4: Roer het afgekoelde fruitsap en de gelatine door de slagroom.

IMG_6172
Stap 5: Voeg de uitgelekte fruitcocktail toe en roer het geheel goed door elkaar.

IMG_6175
Stap 6:  Doe de bavarois in een mooie schaal en laat in de koelkast minimaal 2 uur opstijven.
Tip: Roer de bavarois af en toe in de koelkast nog door, anders zakt het fruit naar beneden!

Stap 7: Leef je uit met versieren! Ik heb hier gebruik gemaakt van een verse ananas! Mijn schoonbroertje heeft me prima geholpen en voilà, hier was het resultaat!

IMG_6195 IMG_6196

Gelukt? Makkelijk toch!? Smakelijk eten!
Liefs, Bo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.