Ik hou van de herfst. Ik hou ervan wanneer de bladeren beginnen te kleuren, rood, groen, oranje, bruin, geel.. Alle kleuren, en al helemaal wanneer de zon er toch nog zachtjes doorheen schijnt. Dat voelt dan echt als een geluksmoment voor mij. Lange boswandelingen en daarna een kopje verse munt thee of gemberthee drinken daar zeg ik graag ja tegen.
Ondanks dat het een goede tijd is om ziek te worden, of in een dip te raken, hou ik van dit seizoen! Misschien ok omdat ik nu ongelooflijk de drang heb om herfstrecepten te maken met pompoen, speculaas, zoete aardappel, paddenstoelen en kaneel. Deze ingrediënten geven mij echt een heerlijk herfstgevoel. Vandaag een geschikt toetje, wat lekker snel klaar is, een beetje warm en een heerlijk herfstgevoel bij me oproept. Een toetje met warme appel en speculaaskruiden. Mhh!
Toetje met appel en speculaas
Dit heb je nodig voor 2 toetjes
2 kleine appels of 1 grote
beetje boter om in te bakken.
Kaneel of speculaaskruiden
4 speculaasjes of 4 bastognekoeken
Beetje kwark en 1 zakje vanille suiker
Of een beetje vanille kwark.
Zo maak je het:
Stap 1: Schil de appels en snijd ze in stukjes.
Stap 2: Bak de appels op een laag vuurtje in een klein beetje boter zacht en warm.
Stap 3: Vul ondertussen twee mooie schaaltjes met verkruimelde speculaasjes of bastogne koekjes.
Stap 4; Vul aan met een laag van (vanille)kwark.
Stap 5: Leg de appels wanneer ze klaar zijn rustig op de kwark en bestrooi met wat kaneel.
Serveer direct voor een heerlijke combinatie van lauwwarme appels en koude kwark.
Ik hou van dit soort simpele toetjes die altijd kunnen! Smakelijk!