Tijd besparen tip #2

Een tijdje geleden schreef ik mijn eerste blogpost over tijd besparen en daardoor meer tijd overhouden voor belangrijke dingen in het leven. De rode draad in het verhaal was: bespaar tijd, doe één keer per week boodschappen, door bijvoorbeeld te werken met weekmenu’s.

Een ideaal kookboek met weekmenu’s dat ik vaak gebruik, vind je hier. 

Vandaag is het tijd om het te hebben over: dingen vergeten en dingen kwijtraken. “Als je kont niet vastzat”, die uitspraak is op mijn lijf geschreven. Sleutels, mijn mobieltje en ov-kaart, ik ben ze minimaal 1x per week kwijt, als het niet 1x per dag is. Als ik nu kijk hoeveel tijd je daar eigenlijk mee kwijt bent!

Je mist de bus omdat je je ov-kaart niet kunt vinden. Je haalt je hele tas overhoop, omdat je sleutels ergens onderin je tas zitten. Je vergeet de oplader van je telefoon, waardoor die halverwege de dag geen batterij meer heeft. Weg multitasken in de bus of überhaubt je bustijden checken… Ik was het zat en wilde georganiseerder worden in dit soort dingen, zodat ik al deze verloren tijd beter kon gaan besteden!

Tijd besparen – tip #2

Mijn oplossingen:
– Sinds kort heb ik alles op één plek in huis liggen; sleutels, portemonnee, ov-kaart.
– Mijn sleutels en ov-kaart doe ik voortaan altijd in het voorvak/binnenvak van mijn tas.
– Mijn telefoon staat in mijn nieuwe desktop charger van Hoesjes-outlet.nl

  

Ideaal!!! >> mijn telefoon ben ik nooit meer kwijt en wordt automatisch opgeladen. Hou morgen mijn blog in de gaten, want morgen komt er een winactie online voor €25,- shoptegoed van Hoesjes-outlet.nl,
Wellicht ben jij dus binnenkort ook eigenaar van deze desktop charger!

Voor mij werken bovenstaande 3 tips als een trein! Ik hoef mijn sleutels nooit meer te zoeken, ik vergeet de belangrijkste dingen om de dag door te komen nooit meer. Ik sta dus nooit meer zonder pinpas bij de kassa of zonder ov-kaart bij de bus.

Super simpel om dit soort dingen in je leven in te bouwen, maar het bespaart achteraf gezien zoveel ellende, stress en bovendien veel tijd. Ik hoef nooit meer iets te zoeken en ben voortaan altijd op tijd. Nouja, bijna altijd op tijd 😉

Ik ben benieuwd of jij iets met deze tip gaat doen en of het bij jou ook zo goed werkt als bij mij. 
Laat je het me even weten in een reactie hieronder?

 

3 thoughts on “Tijd besparen tip #2

  1. Je tips zijn erg handig! Ik moet ook een vaste plek voor mijn spullen gaan maken, want ik raak ook alles kwijt! De beste tip is nog het telefoonhoesje. Die zou erg handig zijn. Leuke blog btw!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.