Tagliatelle met garnalen in een sausje van boursin en zongedroogde tomaatjes. Hier praat ik over comfort food to the max! Damn, dit gerecht was zo lekker. Ik kon niet stoppen met eten.
Ik maakte dit gerecht met Pien, die dit gerecht op haar beurt weer van haar zus leerde. Een recept dat doorverteld wordt. Ik vertel het daarom ook graag door aan jullie via mijn blog, omdat het een heerlijk gerecht is om na een lange werkdag even snel in elkaar te flansen. Het resultaat is grandioos, je ploft lekker neer op de bank en kan niet stoppen met smakelijke geluiden maken: mmhh, jammie, nomnomnom. Je leest wel: ik ben erg enthousiast over dit recept! Ik ben benieuwd wat jij er van vindt.
Tagliatelle met garnalen
Voor circa 2 personen
Hoofdgerecht
Dit heb je nodig
1 ui
1 teentje knoflook
150 gram ongekookte tagliatelle
half potje zongedroogde tomaten
200 gram garnalen
4 handjes rucola
2 handjes cherry tomaten
Boursin Cuisine
Zo ga je aan de slag:
Stap 1: Snij een ui en een knoflookteen in stukjes.
Stap 2: Bak deze in een klein beetje olie van de zongedroogde tomaatjes.
Stap 3: Snij de zongedroogde tomaten in stukjes en doe ze bij de ui en knoflook.
Stap 4: Bak de garnalen mee en voeg nog wat extra olie van de zongedroogde tomaten erbij.
Stap 5: Voeg een half bakje Boursin Cuisine erbij.
Tip: Boursin kun je ook vervangen door een ander merk kruidenkaas.
Stap 6: Kook in de tussentijd de pasta in circa 8 minuten gaar.
Stap 7: Giet de pasta af met een vergiet of met de deksel van de pan.
Stap 8: Schep de pasta door het ui, knoflook, boursin en tomaten mengsel.
Stap 9: Schep de helft van de rucola er op het laatste moment door de pasta heen.
Stap 10: Serveer met wat parmezaanse kaas, cherry tomaatjes en nog wat verse rucola.
Tip: Wil je de cherrytomaatjes nog wat extra smaak meegeven? Doe ze dan in een ovenvast schaaltje, met wat peper, zout, olijfolie en balsamico en zet ze in de oven voor 10 minuten (op 180 graden), totdat ze lekker zacht zijn geworden.