Ik hoef geen sla! Ik ben toch geen konijn?! Maar je hoeft ook geen konijn te zijn, om van deze slastamppot te houden! Met spekjes on top, komt de stamppot allemaal op. Zelfs de sla…
Slechts een kleine anekdote plaats ik bij dit recept, meer wil ik gewoon niet prijsgeven. Gewoon gaan proeven! Het recept is namelijk te simpel om zo lekker te kunnen zijn. Genoeg gezegd dus: aan de slag met die sla!
Stamppot: Sla met spekjes
Voor twee personen
Frisse stamppot
3 basisingrediënten
Dit heb je nodig
- Halve krop sla
- 10 grote aardappelen / circa 750 gram
- Circa 250 gram spekjes
Tip: Gebruik kruimige aardappelen voor stamppot
Verder:
Kookpan
Koekenpan
Stamper
Fornuis
Vergiet
Natuurlijk kun je er zelf nog wat andere ingrediënten aan toevoegen.
Vind je smeuïge stamppot lekker, voeg dan 250 ml melk toe.
Hou je van een pittig tintje? Voeg dan wat kruiden toe, zoals wat peper, nootmuskaat of zout.
Zo ga je aan de slag
Stap 1: Schil de aardappelen, snij ze door de midden, was ze en kook ze in een kookpan in ruim water circa 20 minuten gaar.
Tip: Controleer met een vork of de aardappelen gaar zijn.
Stap 2: Was de sla en snij de sla in reepjes.
Stap 3: Bak ondertussen de spekjes aan in een koekenpan. Geen boter of olie is nodig.
Stap 4: Giet de aardappelen af met een vergiet, doe ze terug in de pan en stamp ze tot stamppot.
Stap 5: Voeg de sla toe meng en stamp alles goed door elkaar.
Voilà, je stamppot met spekjes is klaar!
Inspiratie: ons mam