Tijd voor een beetje afkoeling, want wat is het heet zeg. Van regen, onweer en helemaal geen zomer naar een ongelooflijk zonnige zomer. Heerlijk, maar wel met genoeg afkoeling, anders houden we het niet vol. Dit ijsje, nouja ijs – JE?! Deze sorbet, bedoel ik… is daar een goed hulpmiddel bij. Lekker verfrissend met wat fruit, jus d’orange en ijs. Enjoy!
Dit ijsje is afgekeken van een ijssalon ergens in de binnenstad van Wenen, niet typisch Weens maar wel erg lekker. Benieuwd naar typische Weense gerechten? Lees dan mijn food&travel story over Wenen, je vindt hem hier.
Toptoetje: Sorbet met fruit
Recept voor twee sorbets
Verfrissend toetje
Dit heb je nodig:
4 flinke bollen vanille of slagroomijs
4 flinke bollen aardbeienijs.
4 flinke bollen mango ijs
Tip: Zelf snel aardbeienijs en mangoijs maken?
Zie hier hoe je van ingevroren fruit (mango en/of aardbei)
en Griekse yoghurt binnen 10 minuten je eigen ijs maakt.
200 ml (vers geperste) jus d’orange
1 kiwi
2 schijfjes Cantaloupe meloen (een ander soort meloen kan ook)
1 perzik of nectarine
2 handjes druiven (het liefst zonder pit)
2 toefen slagroom
Een ijsschep
4 mooie lange glazen of ijscoupes
2 rietjes
Zo ga je aan de slag
Stap 1: Snij de meloen, de kiwi en de nectarine of perzik in schijfjes.
Stap 2: Pers de sinaasappels uit indien nodig.
Stap 3: Schep in iedere coupe/glas 2 bollen vanille of slagroom ijs.
Stap 4: Schep hier bovenop in iedere coupe/glas 2 bollen mango ijs.
Stap 5: Schep hier bovenop in iedere coup/glas 2 bollen aardbeienijs.
Stap 6: Schenk vervolgens de jus d’orange over het ijs heen, verdeel over de twee glazen.
Stap 7: Spuit op iedere sorbet een grote toef slagroom.
Stap 8: Verspreid vervolgens het fruit over en rondom de slagroom.
Tip: Snij de meloen in het midden van het schijfje een beetje in en hang de schijf meloen aan het glas, zoals op de foto ook gedaan is.
Stap 9: Decoreer met een rietje en voilà je sorbet is klaar.