Quiche Lorraine, makkelijk ovengerecht, kan altijd.
Zoals ik gisteren heb beloofd aan jullie, komen één voor één de High Tea recepten van mijn verjaardags High Tea online. Beloofd is beloofd, oftewel beloften maakt schuld, dus hier is de eerste!
Quiche Lorraine, een hele makkelijke maar o, zo lekkere quiche uit de oven. In ongeveer 20 minuten klaar en daarna 55 minuten kijken naar de oven, of iets anders doen natuurlijk. Ideaal voor als je het druk hebt en toch wat lekkers wilt eten.
Dit heb je nodig:
– een quichevorm of taartvorm van 26 cm.
– een oven
– een garde en een kom
– 6 plakjes bladerdeeg
– ongeveer 150 gram spekjes (nee niet de zoete spekjes, maar de vleesspekblokjes ;))
– 3 bosuitjes
– 5 eieren
– 1 bekertje/pakje slagroom à 125 ml
– 150 gram geraspte kaas
– Boter of olie om mee in te vetten
Zo maak je het:
Stap 1: Verwarm de over voor op 180 graden.
Stap 2: Vet de quichevorm of de taartvorm in met boter of olie, zodat je de quiche er goed uit kunt halen nadat je hem gebakken hebt. Beleg de vorm met de plakjes bladerdeeg. Zorg ervoor dat alles goed bedekt is en dat je een opstaand randje creëert.
Stap 3: Bak de spekjes goudbruin in de koekenpan. Dit duurt ongeveer 5 minuten, zet het vuur niet te hard.
Tip: Je hoeft hiervoor geen olie of boter te gebruiken, spekjes zijn van zichzelf al vet genoeg.
Stap 4: Snijd de bosui in kleine ringetjes. Voeg als de spekjes klaar zijn de spekjes hieraan toe en schep even om.
Stap 5: Klop de eieren los met de garde en voeg de slagroom toe. Roer nog even goed door elkaar.
Stap 6: Verdeel het spek/bosui mengel over het bladerdeeg. Giet daarover het slagroom eiermengsel en bestrooi met de geraspte kaas.
Stap 7: Bak de Quiche in ongeveer 55 minuten goudbruin in het midden van de oven.
Tip: Houd de quiche in de gaten, wordt hij té bruin dan kun je hem wat afdekken met aluminiumfolie, dan wordt hij vanbinnen toch gaar en verbrandt de kaas bovenop niet.
Quiche liefhebber? Oui, chez moi. Jaaa dat ben ik! Lekker de oven aan knallen en ondertussen nog wat huiswerk maken, of een serie terug kijken. Ideaal toch?
Ik ben op zoek naar nog wat andere lekkere quiche recepten.
Ben jij mijn inspiratie?
Liefs, Bo