Het leven hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. Deze spaghetti met spinazie en kip bijvoorbeeld! Super zalig en super easy. Extra lekker met extra veel kaas.
Het is heerlijk als je een keer niet zelf hoeft te koken. Als het dan ook nog eens geweldig lekker is, dan ben ik zo iemand die het recept te weten moet komen. Mijn strategie: begin met een aantal keren zeggen dat het zo lekker is, gok dan een paar ingrediënten en wacht op bevestiging. Vraag dan subtiel direct naar het recept en zeg daarna nogmaals dat het heel lekker is. Werkt altijd! Thanks voor het recept Wievineke, deze spaghetti ga ik nog vaak maken!
Simpele spaghetti met spinazie en kip
2 personen
snel hoofdgerecht
Dit heb je nodig:
Circa 250 gram spaghetti
2 kleine kipfilets
1 ui
1 teentje knoflook
Half pakje spinazie uit de diepvries (circa 200 gram)
Half bakje champignons (circa 125 gram)
1 bakje crème fraîche à 125 gram
Parmezaanse kaas, hoeveelheid naar keuze (als topping)
Peper en zout
Olijfolie
Wok of bakpan
Vergiet
Kookpan
Snijplank + mes
Spatel
Zo ga je aan de slag:
Stap 1: Doe een liter water in de waterkoker en laat het koken.
Stap 2: Snij ondertussen de (ontdooide) kipfilets in stukjes. Bak de kipfilets in een scheut olijfolie gaar.
Tip: Sneller klaar zijn? Koop kipfilets die al in stukjes gesneden zijn.
Stap 3: Schenk het kokende water uit de waterkoker in een pan en voeg de spaghetti toe. Kook de spaghetti volgens de omschrijving op de achterkant van de verpakking.
Stap 4: Snijd ondertussen de champignons, de ui en de knoflook in kleine stukjes en bak met de kipfiletstukjes mee in de koekenpan of wok voor nogmaals 5 minuten.
Stap 5: Doe de spinazie uit de diepvries in een hittebestendige kom. Zet voor 3 minuten in de magnetron om te ontdooien.
Stap 6: Voeg de spinazie toe aan de wok of koekenpan met de kip en de knoflook en ui.
Stap 7: Voeg de crème fraîche bij en roer goed door.
Stap 8: Kruid het geheel met wat zout en peper.
Stap 9: Giet de spaghetti af met een vergiet, Serveer in de pan waarin het is gekookt of meng door het spinazie-crème-mengsel.
Tip: Spoel pasta na het koken altijd af met wat warm water, dan plakt het niet meer wanneer je het opdient!
Stap 10: Top af met wat Parmezaanse kaas.