Recept plaattaart met champignons, spekjes en geitenkaas

Ik weet het nog als de dag van gisteren. Het weer was vergelijkbaar met het weer van vandaag. Lekker warm, heerlijk om ’s avonds buiten te eten. Het is alweer een tijdje geleden dat mijn huisgenootje én foodie richting Srilanka vertrok. Als laatste avondmaal maakten we een heerlijk 3 gangenmenu, waarvan deze plaattaart met champignons, spekjes en geitenkaas het voorgerecht was. Later heb ik hem nog een keer gemaakt als hoofdgerecht, omdat hij me toen zo goed bevallen was. Graag deel ik hieronder dus dit recept met jullie: het recept plaattaart met champignons, spekjes en geitenkaas. Als inspiratie voor deze plaattaart diende onze  beste vriend: Pinterest, gepind vanaf: www.closetcooking.com

   Recept plaattaart met champignons, spekjes en geitenkaas

Recept plaattaart met champignons,
spekjes en geitenkaas

  Bereidingstijd: 25 minuten Oventijd: 25 minuten
Hoofdgerecht voor 2 personen
Vegetarische optie: Vervang de spekjes door gedroogde tomaten.

Dit heb je nodig

– 1 ui
– 125 gram spekreepjes (1 pakje)
-225 gram chappignons
– 2 teentjes knoflook
– 6 plakjes hartige taartdeeg. 
-100 gram geitenkaas
– 1 ei (geel)
– 1 eetlepel olijfolie
– zout en peper

– oven, bakplaat, bakpapier
– koekenpan/bakpan

Optioneel :
– 250 gram groente van het seizoen, in mijn geval asperges
– 1 theelepel kruid naar keuze, in mijn geval tijm

Zo ga je aan de slag

Stap 1:  Snij de ui in halve ringen en de champignons in stukjes.
Stap 2: Doe een scheutje olie in de pan en bak de ui en champignons ongeveer 10 minuten.
Stap 3: Snijd of pers ondertussen de knoflook en snij de tijm / ander kruid naar keuze klein.
Stap 4: Voeg de knoflook, het kruid en eventueel wat zout en peper naar smaak toe.
Stap 5: Bak in de tussentijd in een andere bakpan de spekjes uit.
Tip: Hierbij hoeft nauwelijks of zelfs geen olie of boter gebruikt te worden, de spekjes zijn zelf vet genoeg.
Stap 6: Verkruimel de geitenkaas en snij de asperges.
Stap 7: Laat de spekjes als ze uitgebakken zijn drogen op een keukenpapiertje. Dep goed droog.
Stap 8: Prepareer de bakplaat: leg er een bakpapiertje op en vorm van het hartige taartdeeg de basis voor een ronde of vierkante plaattaart. Vouw hierbij de randen naar binnen als een soort verhoging.
Tip: Ben je met meer dan 2 personen? Maak dan een vierkante taart even groot als de bakplaat. gebruik wat meer hartige taart deeg. 
Stap 9: Beleg het midden van de taart met de champignons, de spekjes, de asperges en de geitenkaas.
Stap 10: Splits het ei en bewaar het eigeel. Klop het eigeel met een vork door elkaar en verdeel het over de rand van de plaattaart, zo wordt die lekker knapperig en goudbruin.
Ook leuk mijn post: “minicurus: Eieren Splitsen op een leuke manier”.
Stap 11: Bak de taart op 200 graden in het midden van de oven in 25 minuten goudbruin en knapperig

 Recept plaattaart met champignons, spekjes en geitenkaas  Recept plaattaart met champignons, spekjes en geitenkaas

Tip: lekker hoofdgerecht met wat salade erbij! Check hier het recept voor zelfgemaakte honingmosterdsaus. 
Kan ook als lunchgerecht of als voorgerecht voor 4 personen.

Gelukt? Geniet ervan! Lekker buiten eten vanavond, dat ga ik ook doen. We slingeren de barbecue weer aan, want zolang het mooi weer is, wil ik er ook optimaal van kunnen genieten. Ik vlieg dus nu snel weer naar buiten om lekker even in de zon te gaan liggen! Ik zit erover te denken om bananenijs te maken, iemand toevallig een goed recept?

Let me know! Ciao!

Liefs, Bo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.