Ik ben een enorme blogfan, en dan bedoel ik niet alleen het schrijven van mijn eigen blog.. Maar ook het bekijken van blogs van anderen! Ik vind het heerlijk om af en toe een paar uurtjes rond te struinen op een breed scala aan blogs. Niet alleen foodblogs, maar ook travelblogs en lifestyleblogs behoren tot mijn favoriet. Inspiratie is overal. Ik vind vaak recepten op blogs die tot heerlijke resultaten leiden en vaak twijfel ik of ik ze hier zal delen of niet.. Want het is immers niet mijn eigen recept! Bij dit recept was ik zo enthousiast dat ik me over deze drempel heb heengezet, want het is immers ook goede reclame voor de blogger waarvan ik het deel! Dus bij deze: Alle lof voor Brendakookt.nl en haar bloemkoolquiche Ik ben fan!
Quiche met bloemkool, bacon en paprika
4 personen
Bereidingstijd 25 minuten
Baktijd 45 minuten.
Ingrediënten:
- 1 bloemkool
- 6 plakjes bladerdeeg voor hartige taart (ontdooid)
- 300 gram baconreepjes
- 1 rode ui
- 1 rode paprika
- 2 tomaten
- peper
- 5 eieren
- 2 eetlepels crème fraîche
- 2 eetlepels bloem
- 75 gram geraspte kaas
- Klein beetje olie en boter
Benodigdheden:
Bakvorm, oven, 2 kleine koekenpannen, kookpan, kom, vergiet, mes, snijplank
Zo ga je aan de slag:
Stap 1: Bak de baconreepjes in een koekenpan (zonder boter of olie) totdat ze knapperig zijn.
Stap 2: Snij ondertussen de bloemkool in kleine roosjes en kook deze in een kookpan in ongeveer 10 minuten gaar. Laat daarna de bloemkoolroosjes uitlekken in een vergiet.
Stap 3: Snij de rode ui, de paprika en de tomaat in kleine stukjes. Bak deze in een klein beetje olie of boter in 15 minuutjes gaar.
Stap 4: Laat de bacon uitlekken op een keukenpapiertje.
Tip: Wil je maar 1 koekenpan vies maken? Maak de koekenpan van de bacon dan snel even schoon en bak daar de rode ui, paprika en tomaat in.
Stap 5: Verwarm de oven voor op 200ºC
Stap 6: Vet de bakvorm in met de boter en bekleed de bodem en de zijkanten met het hartige taartdeeg.
Stap 7: Klop de eieren in een kom los met een vork of garde en meng met de bloem, crème fraîche en geraspte kaas.
Stap 8: Breng het beslag op smaak met peper.
Stap 9: Voeg de uitgelekte roosjes bloemkool, de uitgelekte bacon en de aangebakken groente door het beslag en meng alles goed door elkaar.
Stap 10: Giet het mengsel in de springvorm en bak de bloemkoolquiche in 45 minuten in de oven gaar.
Tip: De bloemkoolquiche is gaar wanneer de vulling gestold is en het deeg mooi bruin is gekleurd.
Dit recept komt van Brendakookt.nl