Simpele pasta pesto met tonijn en tomaat

In weken zoals deze heb ik graag snel mijn eten op tafel. Met het nodige vliegwerk her en der ben ik deze periode tot nu toe doorgekomen. Ik had het enorm druk met school, want zoals ik al eens eerder schreef in één van mijn Deense dagboeken, moest het er een keer van komen: School werd ineens volle prioriteit!
Het “trialexam” stond op de agenda, sneller dan ik had gehoopt. Een oefenexamen van 6 uur, om de “intensiteit” van een 6-uur durend examen te ervaren. Zes uur is lang… En duurt nog langer als je niks weet.. Ik had mijn boeken tot nu toe nog nauwelijks aangeraakt..

Zodoende besloot ik me 100% te richten op school de afgelopen weken. Bloggen, het uitvinden van nieuwe maaltijden en langdurige kooksessies stonden even op een laag pitje. Dit resulteerde in heel veel inspiratie voor snelle maaltijden. Want na een lange dag studeren in de bieb vond ik het wel zo fijn om bij thuiskomst een lekker maaltje op tafel te toveren zonder al te veel moeite, denkwerk of energie.

Gelukkig, is mijn volgende examen pas in januari en kan ik me nu weer volledig richten op m’n blog.

Pesto Pasta met tonijn - Chez Bo

Pasta pesto met tonijn en tomaat

 2 personen
circa 15 minuten
Snel

Dit heb je nodig:

circa 500 gram spaghetti
1 blikje tonijn in olie
1 ui
1 teentje knoflook
1 potje pesto*

*Natuurlijk is het lekkerder om de pesto zelf te maken!
Klik hier voor mijn homemade pesto recept

geraspte kaas
200 ml crème fraiche
3 tomaten
zout & peper
olijfolie

Kookpan
Koekenpan
Vergiet
Snijplank + snijmes

Zo ga je aan de slag:

Stap 1: Kook in een grote pan water voor de spaghetti, totdat de pasta ruim onder gedompeld is. Kook de spaghetti circa 10 minuten.
Stap 2: Snijd ondertussen de ui en de knoflookteen in kleine stukjes. Bak deze in een middelgrote koekenpan in een klein beetje olijfolie glazig.
Stap 3: Laat de tonijn uitlekken en snij deze in kleine stukjes. Snij ook de tomaten in blokjes.
Stap 4: Voeg na ongeveer 5 minuten de tonijn en tomaten bij de uien en knoflook. Roer goed door elkaar.
Stap 5: Voeg het potje pesto en de crème fraîche toe.  Verwarm nog even door maar laat het niet koken.
Stap 6: Maak af wat met zout en peper naar smaak.
Stap 7: Giet de pasta af in een vergiet.

Tip: Spoel de pasta nog even snel af met warm water, dan plakken de slierten niet aan elkaar.

Stap 8: Serveer direct en strooi wat geraspte kaas over.

Pasta Pesto - Chez Bo

4 thoughts on “Simpele pasta pesto met tonijn en tomaat

  1. Ha Bo

    Dit recept ga ik maken!!!! lijkt me heerlijk!! Ik ben sowieso dol op Italiaans voer ha ha, en wat je zegt in een korte tijd toch lekker en gezond eten.
    Dikke knuffel Pap Mam, trouwens Pap is niet zo dol op Italiaans eten. Maar misschien vindt hij dit geweldig??

    1. Hee mam.

      Leuk om te horen! Ik vond hem zelf erg lekker, maar ik ben dan ook een enorme pasta en pesto liefhebber net als jij.
      Ik ben benieuwd wat pap er van vindt! Mocht je nog verbeteringen hebben voor het recept dan hoor ik het graag!

      Groetjes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.