Italiaans recept: pasta carbonara
Zoals ik jullie al vertelde in mijn food diary van April ben ik naar Kopenhagen geweest waar ik samen met een aantal mensen van verschillende nationaliteiten heb gekookt. Één van die nationaliteiten was Italiaans. Je weet wat ze zeggen over Italianen: die kunnen goed koken! Yes, they can.
Uiteraard wist ik wat pasta carbonara inhield, maar ik was verrast hoe de Italiaans himself het gerecht klaarmaakte! Er kwam geen room aan te pas, terwijl ik gewend was voor dit gerecht een romige saus te maken. In plaats van room gebruikte hij eieren en bakte hij de pasta, na het koken, met alle andere ingrediënten in z’n geheel op, in een hele grote pan. We hadden zoveel pasta dat we er van konden lunchen én avondeten. Dat was niet zo erg, want het was lekker. Vandaar dat ik thuis de pasta nog een keer heb gemaakt om te kijken of het mij ook zou lukken met de eieren, en uiteraard zodat ik het recept met jullie zou kunnen delen.
Dit heb je nodig voor circa 2 personen
Circa 175 gram tagliatelle
Spekjes / baconstukjes (zoveel je wilt, ik had 2 bakjes van ik denk ongeveer 125 gram per stuk) meer mag altijd!
Bosje lente ui (ongeveer 5 stuks)
Olijfolie
Peper en zout
4 eieren
Zo ga je aan de slag
Stap 1: Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de achterkant van de verpakking. Voor pasta uit de supermarkt is dat ongeveer 8-10 minuten. Roer de pasta goed door.
Stap 2: Snij ondertussen de lente uien in ringetjes.
Stap 3: Doe een flinke scheut olijfolie in een grote koekenpan en voeg daarbij de spekjes en de lente ui. Laat sudderen op middelhoog vuur.
Stap 4: Giet de pasta een beetje af en voeg vervolgens bij in de koekepan. Een beetje kookvocht bij de pasta is geen probleem, anders wordt het geheel wat droogjes.
Stap 5: klop de eieren met peper en zout los in een kommetje en giet vervolgens over de pasta in de koekenpan.
Stap 6: Meng het geheel door elkaar en bak op hoog vuur op totdat het ei goed gestold is en de pasta goed warm is.
Stap 7: Proef en voeg eventueel nog wat extra peper, zout of olijfolie toe.
Als Hollander zou ik zeggen: dien op met kaas.. echter at ik het gerecht in Kopenhagen zonder kaas! 😉
Lekker lekker, dit ga ik a.s woensdag maken, dan mag jij proeven of dit de juiste smaak is die jij kent.
Mam Pap
Dit is en blijft een lekker recept!!!!