Pasen: hidden egg message

Een geheim bericht verstoppen in een ei? Dat klinkt als een enorm goed plan voor Pasen! En weet je wat er zo leuk aan is? Het kan last-minute. Dus ben jij nog op zoek naar iets leuks om je gasten mee te verrassen, maar heb je geen tijd meer om groots uit te pakken? Ik ben 80% zeker dat je alle ingrediënten al in huis hebt. Aan de slag dus.

Ik zag dit al vaak voorbij komen op Pinterest. Ik vond het zo leuk en schattig, maar had het zelf nog nooit uitgeprobeerd. Tot deze week dus! Het was een raar gevoel om een ei subtiel en liefdevol kapot te maken met een naald. Ik was de hele tijd bang dat ik het ei kapot zou knijpen en dat dan alles onder de geel met doorzichtige eiersmurrie zou zitten. Ik kan je zeggen: een eierschil is sterker dan je denkt en na 2 eieren heb je de smaak helemaal te pakken. Ik begon er lol in te krijgen en maakte verschillende “egg messages”. Van smakelijk eten tot Vrolijk Pasen en af en toe een wijze spreuk, alsof het een gelukskoekje is. Leuk voor je gasten en leuk (vooral niet te moeilijk) om te maken! Ga je het deze Pasen uitproberen?

DSCN4474

Pasen: hidden egg message

 Leuk idee voor Pasen
Simpel & Verrassend

DSCN4462

Dit heb je nodig:

Watervaste stiften
Eieren
Naald
Bakje
Papiertje en pen

Zo ga je aan de slag:

DSCN4464 DSCN4468

Stap 1: Maak met de naald een gaatje in de bovenkant van het ei. Probeer hierbij geen druk te zetten op het ei met je andere hand, dan kun je hem kapot knijpen. Het lijkt alsof je heel hard moet drukken om de naald door de eierschaal te krijgen, maar uiteindelijk vormt zich door de druk op de naald een mooi klein gaatje
Stap 2: Doe hetzelfde nogmaals aan de onderkant van het ei, maar maak dit gaatje iets groter.

DSCN4471 DSCN4472

Stap 3: Blaas voorzichtig door het kleinste gaatje, je zult snel zien dat het binnenste van het ei er door het grotere gaatje aan de onderkant van het ei uitloopt. Als dit niet zo is moet je de gaatjes nog wat groter maken met de naald. Vang alles op in een bakje.

Tip: Gooi het binnenste van het ei niet weg maar maak er en omelet of een scrumbled egg van!

DSCN4473 DSCN4482

Stap 4: Wanneer het ei helemaal leeg is, laat je wat water door het ei heen stromen om het ei schoon te maken. Laat goed drogen.
Stap 5: Schrijf een mooie boodschap op een briefje en rol heel erg klein op, zodat hij in het grootste gaatje van het ei past.
Stap 6: Stop het “geheime bericht” voorzichtig in het ei.
Stap 7: Versier het ei met verf of de watervaste stiften.

DSCN4479 DSCN4486

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.