Op deze 2 manieren scoor je (legaal) gratis producten (food)

‘Ik ben ook maar een studentje’. Wat inhoudt dat ik, ondanks dat ik veel om eten geef en graag lekker kook, ook zo goedkoop mogelijk wil eten. Ik heb een aantal leuke manieren gevonden om af en toe gratis producten te scoren. Met een beetje geluk iedere week! Ik deel graag mijn strategieën met jullie.

Gratis producten - www.zo-ofzo.nl

Op deze 2 manieren scoor je GRATIS producten.

1. Kortingisleuk.nl

Het is een enorm leuke site, www.kortingisleuk.nl, waarop gratis producten worden aangeboden. Natuurlijk moet je er wel wat voor doen. Je koopt het product in de supermarkt en je moet vervolgens je geld terug vragen via de site, door een foto van de kassabon te uploaden. Zelf heb ik goede ervaringen met deze site en schaf ik regelmatig “gratis” producten aan. Natuurlijk moet je niet vergeten je kassabon in te leveren, want anders betaal je gewoon voor het product.

Kortingisleuk - www.zo-ofzo.nl

Er worden vaak A-merken aangeboden. Van mondwater tot koekjes, van rijst tot drinken. Iedere week kijk ik even en af en toe staat er weer een nieuw product bij. Let op: de acties hebben wel een bepaalde “houdbaarheidsdatum”, ze lopen tot een bepaalde tijd. Zorg dus dat je je geld terugvraagt voor die datum.

2. Jumbo 7 zekerheden

Bij Jumbo is vers ook écht vers, dat claimen ze. Ik heb het even uitgeprobeerd (kon het niet laten.)
Jumbo’s 7 zekerheden claimt namelijk het volgende:

 1. Houdbaarheidsgarantie*
  – Een product met de datum van vandaag krijg je gratis mee naar huis als dank voor je melding.
  – Een product met verstreken houdbaarheidsdatum, dan ontvang je als dank voor je melding een exemplaar van het betreffende product met een goede datum gratis.

  * uitgezonderd: “1dagsproducten” zoals dagvers brood, afgebakken snacks, vers geperst sap uit de sapmachines en de krant. 
 2. Vaasgarantie
  Je krijgt een gratis boeket bloemen wanneer deze binnen 7 dagen zijn verwelkt.
 3. Versgarantie groente en fruit
  Wanneer je rot fruit vindt (zichtbaar) kun je dit aangeven en dan krijg je een tasje mee met verse groente en fruit t.w.v. €5,-. Je kunt maximaal 1 tas per persoon per dag krijgen en ook écht alleen als je fruit of groente vindt die niet meer vers zijn.

Ik vind dat toch wel mooi van Jumbo dat ze dit doen. Het is zeg maar: “over klantvriendelijk” wat ik wel kan waarderen. Wel ben ik erg benieuwd wat er gebeurt met de dingen die over/tegen de datum zijn, want in tegenstelling tot de Albert Heijn zie ik bij de Jumbo geen 30% korting stickers. 

2 thoughts on “Op deze 2 manieren scoor je (legaal) gratis producten (food)

 1. Je kunt bij jumbo ook geld verdienen Door goed naar de prijskaartjes te kijken. Is de prijs bij de kassa hoger dan krijg je het verschil terug.

  1. Hee Carieny! Dankjewel. Goede tip, ik doe eigenlijk altijd boodschappen bij Jumbo omdat hij om de hoek zit, zal er voortaan eens op letten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.