Oil & Vinegar Nijmegen

Storestory, leuke verhaaltjes over leuke winkeltjes.

 

Wauw, dit wordt mijn eerste post op www.zo-ofzo.nl, dat voelt goed..
Na lang klungelen, knutselen en proberen heb ik het zelf voor elkaar gekregen om mijn wordpress.com-site om te zetten naar mijn eigen domeinnaam: www.zo-ofzo.nl.

De site is nog een beetje under construction, want ik ben zelf nu eenmaal niet z’n grote held met WordPress, html-codes en andere internetdingen. Maarja.. Hulp vragen? Daar ben ik dan wel weer iets te eigenwijs voor.. Ik heb deze site dus met vallen en opstaan gemaakt en als beloning is het nu weer tijd om een blogpost te gaan maken.

Dit idee schoot me van het weekend te binnen. Vorige week ben ik bij de winkel Oil&Vinegar langs geweest om een cadeaubon in te wisselen. Deze had ik gekocht voor een surprise dobbelavond. Je raadt het al: ik won mijn eigen cadeau terug. Maar dat vond ik niet erg, want Oil&Vinegar is één van mijn lievelingswinkels. Ik besloot dat ik daar best een verhaaltje over kon vertellen op mijn blog en zodoende is er een nieuwe categorie ontstaan die onder “Lifestyle” valt. Ik onthul jullie graag de nieuwe rubriek: StoreStory. Oftewel: leuke verhaaltjes over leuke winkeltjes. Ik vond dit zelf wel passen bij mijn opleiding: Small Business en Retail management, waarbij ik ook vakken heb gevolgd over Retail, oftewel winkels.

Omslagfoto

 

Oil & Vinegar: Passionate about Taste

And so do I. Heb je ook een passie voor smaak, net als Oil&Vinegar?
Ik wel! Ik kan uren rondsnuffelen in hun winkel. Alle olijfolies en tapenades proeven en lezen waar ze vandaan komen… Leuke cadeautjes samenstellen, recepten lezen en servies uitzoeken. Ja, helemaal mijn winkel.. Wel een beetje duur, maar dat komt omdat het kwaliteitsspullen zijn (en natuurlijk ook doordat oil en vinegar een vrij duur merk is.) Het is een unieke winkel, een winkel waar je niet iedere zaterdag wat koopt. (of je moet een héle grote fan zijn natuurlijk 😉 ) Een winkel dus waar ik iets koop als ik mezelf trakteer.

IMG_7112        IMG_7113
IMG_7114       IMG_7115

Na een reis van proeverijen en smaken was het tijd om mijn eigen smaak te gaan kiezen. Met mijn vijf euro cadeaubon ging ik de uitdaging aan om uit de vele olijfolies twee soorten te kiezen.. Lastig lastig, vooral als je niet van kiezen houdt. Ik besloot voor een azijn te gaan en voor een olie..

Olijfolie met knoflook
Koud gebruik. Heerlijk in vissalade en vissoep met allioli. Op het laatst toevoegen aan warme gerechten. Ik heb hem vooral gekozen omdat ik van knoflook houdt! Jum Jum Jum.

Cranberry Azijn uit Duitsland
Een crème azijn geproduceert van geconcentreerde veenbessensap. Combineert goed met eend, gevogelte, wild, kaas en bijvoorbeeld lever. Zeer geschikt om gerechten mee te glaceren. Ik houd van fruit en toen ik deze azijnsoort proefde was ik meteen verkocht. Ik zag direct salades voor me met geitenkaas en de zachte smaak van cranberry. Dit werd de mijne!

Nadat ik mijn keuze had gemaakt zocht ik een hoeveelheid uit. Ik ging voor een flesje van 100ml, dit betekende ongeveer €1,20 per flesje en ongeveer €2,50 per 100ml olie. Ik moest dus nog €2,40 bijleggen. Ach, dat had ik er zeker voorover. Een smaaksensatie ten top én leuk om jezelf (of een ander) cadeau te geven.

IMG_7116     IMG_7117
IMG_7131     IMG_7132
Ga je ook eens langs bij Oil & Vinegar? In Nijmegen bevindt de winkel zich in de Marikenstraat.
Geen zin of tijd om langs te gaan bij de fysieke winkels van Oil & Vinegar? Ze hebben ook een leuke webshop waar je je uitermate goed kan vermaken met rondsnuffelen (helaas niet letterlijk, want je proeft en ruikt natuurlijk de smaken uit de winkel niet écht). Een aanrader dus om wel eventjes langs te wippen bij één van de 100 fysieke winkels in 12 verschillende landen om de smaak van de 7 werelden van Oil&Vinegar ook echt te ervaren.

Ten slotte nog één dingetje: een receptje van de site, wat ik met mijn cranberry olie ga maken:)
De Lentesalade, gewoon omdat ik verlang naar de lente! Damn it looks so good!

lente

Dit heb je nodig:
• 250 g aardbeien • Raspberry Dressing (frambozen dressing) • 1 avocado (+ scheutje citroensap) • 350 g kipfilet, in stukjes • 2 el Dill Lemon Mustard (dille limoen mosterd) • 1 el Puglia Olijfolie • 1 zak rucola • bieslook, gesnipperd

Jullie zien vast nog wel een keertje het resultaat voorbij zooven op mijn blog! Hopelijk luktie net zo goed als op de foto van Oil&Vinegar hierboven 😉 Leuk dat je weer even langs kwam om mijn verhaaltje te lezen. Ik zie/hoor/spreek/schrijf jullie snel weer. Heb jij ook al zin in de lente?

Liefs, Bo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.