Moederdagcadeau: ananas van Ferrero rocher en wijn

Op 8 mei is het weer zover: Moederdag! Ben jij op zoek naar het ultieme Moederdagcadeau? Ik vond dit idee via Pinterest en ik vond het zo leuk dat ik het zelf na probeerde te maken! Wil je het ook namaken? Hier volgt de werkwijze en een aantal tips&trucs. Het is eventjes knutselen, maar dan heb je ook wat! Ook leuk voor bruiloften of nieuwjaar!

Wauw wauw wauw, wat een geweldig ideetje, toen ik dit zag op de Pinterest van: Handimania en Imgur toen was ik verkocht! De foto’s hieronder zijn van de sites. Ik bekeek ze goed en bedacht dat ik het maar gewoon eens gewoon moest. Ik ging naar de winkel kocht een prei, ferrero rochers en een fles wijn. Daar ging ik, na een half uurtje geklooi met wat tape, een prei en de bonbons stond hij daar: mijn eerste wijnananas van ferrero rochers! Ik heb hieronder beschreven hoe ik deze tot stand heb gebracht, en hoe je het beter kunt doen dan ik.. Want ja, zeg nou eerlijk: mijn ananas kon beter! Dit kwam onder andere door het gebrek aan ferrero’s, waardoor  het omhulsel van mijn ananas een beetje karig werd, maar goed voor alles is een eerste keer. Ga jij het ook proberen?

Tip 1: Zorg dat je genoeg ferrero rochers in huis hebt, je hebt er meer nodig dan je denkt!

Bron: Handimania Bron: Imgur
Afbeelding 1 afkomstig van: Handimania en Afbeelding 2 afkomstig van: Imgur

Moederdagcadeau: ananas van Ferrero rocher en wijn

Moederdag
DIY cadeau

Moederdagcadeau: ananas van Ferrero rocher en wijn - www.zo-ofzo.nl

Dit heb je nodig:

De favoriete wijn of drank van je moeder. (in fles!)
1 prei
3 doosjes ferrero rocher à €3,95 per stuk.

Tape
Touw of cadeaulint
Doorzichtige cadeaufolie
Schaar
Optioneel: Stukje karton of hout waar de fles op past.
(slechts ter versteviging)

Zo ga je aan de slag

Stap 1: Leg een stuk folie van ongeveer twee keer de lengte van de fles op tafel. Zeg daar je fles op.

Tip: Zet de fles wijn eerst op een kartonnetje of een stukje hout en daarna pas op het folie. Dit is slechtst ter versteviging van het geheel. Het hoeft dus niet per se! (Ik deed het ook niet, ik kwam erachter dat het wel handig zou zijn vandaar..)

Moederdagcadeau: ananas van Ferrero rocher en wijn - www.zo-ofzo.nl

Stap 2: Rol een stukje tape om de fles heen. De plakrand aan de buitenkant, niet plakkant aan de kant van het glas. Knip de tape af wanneer hij rondom de hele fles is geweest, dan kun je hem gemakkelijk aan de plakrand plakken. Op het begin is het wat lastig, de tape zal verschuiven. Hou daarom bij het begin de tape vast met je andere hand of vraag om vasthoud hulp. Zorg dat de tape strak om de fles zit! Op deze manier beplak je de hele fles tot aan de hals.
Stap 3: De volgende stap is om alle ferrero rochers met de achterkant op de tape te plakken. Plak ze goed dicht op elkaar, helaas kon ik dit niet doen want ik had ter te weinig gekocht. Koop daarom liever meer ferrero’s dan te weinig!

Tip: Laat een klein stukje (circa 1 vingerbreedte, maximaal 1 cm) open onder aan de fles, de ferrero’s zakken wat naar beneden, anders belanden ze onder de fles wanneer je hem neerzet.

Stap 4: Snij de groene bladeren van de prei af. Dep ze een beetje af met een DROOG doekje. Niet nat, want dan plakt de prei dadelijk niet meer aan de tape.

Moederdagcadeau: ananas van Ferrero rocher en wijn - www.zo-ofzo.nl

Stap 5: Maak van de prei de bladen van de ananas. Druk ze voorzichtig op de tape. Bind er daarna een leuk touw omheen. Ik heb het gedaan met nog een stukje prei, dit kan ook maar is ingewikkelder en minder mooi. Knip de stukjes prei een beetje in zodat enkele naar beneden gaan hangen. Let op dat ze niet breken!
Stap 6: Pak ten slotte de ananas mooi in met de folie.

Moederdagcadeau: ananas van Ferrero rocher en wijn - www.zo-ofzo.nl Moederdagcadeau: ananas van Ferrero rocher en wijn - www.zo-ofzo.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.