Mijn vijf favoriete apps

Mijn vijf favoriete apps

Een aantal apps op mijn telefoon maken mijn leven een stuk makkelijker of leuker. Deze vijf apps zijn (buiten Instagram en Whatsapp), mijn favoriet. Uiteraard passen ze bij Chez Bo en bij mij, je herkent vast de thema’s: genieten (bier, wijn, horeca, reizen) en duurzaamheid (planten, voedselverspilling). Het enige waar ik nog naar op zoek ben is een goede moestuinapp of app om je plasticgebruik mee te meten: heeft iemand hier een suggestie voor?

Een goede telefoon is tegenwoordig steeds meer van belang. Ook ik merk dat ik behoefte heb aan een telefoon die snel is en hele mooie foto’s maak. De OnePlus 8 Pro is een van de beste telefoons die je kunt kopen wat dat betreft. Je hebt met de OnePlus 8 Pro drie camera’s tot je beschikking. Handig om in elke situatie een mooie foto te maken. Uit de losse pols schiet je altijd scherpe foto’s met de 48-megapixelcamera. Wil je een mooie panorama of groepsfoto maken? Dan is de 16-megapixelcamera met ultragroothoeklens ideaal. Voor close-ups en mooie portretten moet je bij de 2-megapixel macrolens zijn. De OnePlus 8 heeft een gouden cameratrio voor mooie beelden. Wil je meer informatie? Klik dan hier.

Mijn vijf favoriete apps

Too Good To Go
Sindskort maken we vaak gebruik van deze app: Too Good To Go. Je reserveert een “Magic Box” bij een ondernemer bij jou in de buurt. Dit zijn bijvoorbeeld supermarkten die producten “over” hebben. Producten die nog tot vandaag, of tot morgen goed zijn. Je ontvangt een gevarieerd verrassingspakket: je weet niet precies wat erin zit (dat vind ik het leuke eraan). Het kunnen dus dingen zijn die je niet lust, het kunnen “normale” producten zijn als melk of rundergehakt. We hebben ook weleens verse zalm of fetakaas in onze box gehad. Het is op dit moment nog niet mogelijk om aan te geven dat je een vegetarische box wilt. Af en toe heb je enorm geluk, zoals bij de box op de foto hieronder. Je betaalt ongeveer 5 euro voor een box (verschilt per ondernemer) en krijgt zeker voor 15 euro (verkoopprijs) aan producten voor terug. Ook bakkers en horeca doen mee. Soms heb je maar een paar producten en soms moeten we zelf nog producten uit de box weggeven om het op te krijgen. Het is top om af en toe een box te bestellen, word je lekker creatief van met koken en je gaat voedselverspilling tegen!

Social Deal
Al vanaf het begin dat Social Deal bestaat, in 2011, ben ik fan. Ik ga graag uit eten en via deze app ontdek ik vaak nieuwe restaurants, lunchrooms en cafeetjes. Ook heb ik een wijncursus en een aantal wijnproeverijen geboekt via deze app. Leuk om daarna feedback te geven aan de ondernemer of de ondernemer in je netwerk te promoten, dat is immers het doel van deze app. Het draait dus niet alleen om de korting die je krijgt via de app, ookal is dat natuurlijk mooi meegenomen!

Untappd
Sindskort ben ik helemaal “into” de speciaalbieren. Vooral het foodpairing gedeelte interesseert me. Untappd is een app waarmee je je “bierjourney” bij kunt houden. Je kunt bieren beoordelen, foto’s delen, inloggen bij verschillende locaties en met elkaar “virtueel” proosten. Het is ook leuk om jouw ervaringen te delen wat betreft de bijpassende hapjes bij de verschillende bieren.

Polarsteps
Polarsteps is een bekende app onder reizigers. Wij hebben hem voor het eerst gebruikt tijdens onze reis door Peru. Het werkt als een soort dagboek, je kunt eenvoudig foto’s en tekst toevoegen tijdens je reis, door nieuwe “steps” aan te maken in jouw account. Dit kan zowel offline als online (wat de app ideaal maakt!). De link naar jouw account kun je delen met iedereen die jouw reis wil volgen. Dat heeft twee grote voordelen. Uno: je hoeft niet meer al je vakantiefoto’s en vakantieverhalen naar verschillende mensen te appen en dus kun je voluit genieten van jouw reis. Ook na je reis kun je genieten van de voordelen van deze app, je kunt namelijk heel snel een fotoboek laten afdrukken met al de gegevens die je tijdens je reis hebt “gelogd” in de app.

PlantNet
Sinds mijn moestuinverslaving, begin 2020, heb ik over het algemeen ook meer interesse gekweekt voor andere (kamer)planten. PlantNet is een app die planten herkent. Heel handig als je ergens en mooie plant ziet staan en niet weet hoe deze heet. Ook handig wanneer je je moestuin volzaait met verschillende groentes en later niet meer weet wat je waar hebt gezaaid (leerpuntje!).

Wat zijn jouw favoriete apps? Welke app mist volgens jou mijn leven? Laat het gerust weten via info@zo-ofzo.nl, Instagram, Facebook of via een reactie onder deze blogpost!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.