Koolhydraatarm: Courgette lasagne

Net zoals het weer, zijn ook mijn plannen gewijzigd. Van 40 graden naar regen en weer terug naar zon met een koude wind.. Het weer snapt mij niet en ik snap het weer niet. Dit doet me trouwens denken aan het filmpje van Neonletters en Draadstaal genaamd: “the againman”.. Ik ben enorme fan van Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven en toen ik deze reeks filmpjes zag van Jeroen als weerman ging ik stuk.

Benieuwd? Ik heb hier het linkje voor jullie!

Nu maar weer terug naar het onderwerp: eten! Eén van mijn favoriete  onderwerpen natuurlijk! En nu zo met de vakantie wordt er heel wat gekokkereld en gegeten. Salades als lunch, lunchen in Nijmegen, het bakken van zoete lekkernijen, maar ook het maken van dit snelle koolhydraatarm hoofdgerecht: de courgette lasagne. Zoals ik net al zei zijn mijn plannen gewijzigd! 🙂 De Vega BBQ “Must try” waar ik het in mijn post over de citroenkwarktaart over had, moet heel even wachten! Deze verschrikkelijk lekkere courgette lasagne krijgt even voorrang.

Hoe kom ik nu bij courgette lasagne? Alle lof en eer gaan naar een vriendinnetje van mij! Zij was een tijdje een koolhydraatarm dieet aan het volgen en bovendien is ze gek van Pinterest! Daarop vond ze dit recept, ze paste het een beetje aan en vervolgens aten we het samen op. Ik was verbluft over de smaak, dit gerecht zou ik zeker weten nog eens maken. Afgelopen dinsdag was het ultieme moment daarvoor: ik had mijn moeder beloofd om te koken, ze wilde wel eens weten of ik wat bij had geleerd op kamers in Nijmegen haha! De keus was snel gemaakt, je raadt het al: de courgette lasagne stond binnen 40 minuten op tafel.
Zet jij hem ook binnen 40 minuten op tafel?

Courgette Lasagne - www.zo-ofzo.nl

Koolhydraatarm: Courgette lasagne

  Voor 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten – Oventijd: 25 minuten
Koolhydraatarm

Dit heb je nodig:

Keukengerei:
– Kaasschaaf
– Ovenschaal van ongeveer 16 cm lang
– Koekenpan
– Oven

Voor de lasagne:
– 2 teentjes knoflook
– 1 courgette
– 1 tomaat
– 250 ml pakje tomatensaus
– oregano
– geraspte kaas
– 1 kleine ui
– 200 gram half-om-halfgehakt
– klein beetje olijfolie

Zo ga je aan de slag:

Stap 1: Snipper de ui en snij de knoflook fijn, bak dit samen in een klein scheutje olijfolie in de koekenpan.
Stap 2: Bak het half-om-halfgehakt rul bij de ui.

Tip: Het gehakt is vet van zichzelf, laat het dus ook lekker bakken in zijn eigen vet!

Stap 3: Maak met de kaasschaaf plakken van de courgette. Het is hierbij niet erg als ze een beetje stuk gaan, hier door gaan ze niet minder smaken.
Stap 4: Was de tomaat en snij deze in plakjes
Stap 5: Stapel alle ingrediënten op in de ovenschaal. Dit naar eigen inzicht.
Mijn variant was: courgette, gehakt/ui/knoflook, tomatensaus, tomaat, kaas, oregano, courgette, gehakt/ui/knoflook, tomatensaus, courgette, kaas oregano. Maak er een kunstwerkje van!
Stap 6: Bak de courgette lasagne in het midden van de oven op 200 graden in 25 minuten gaar.
Zodra de kaas gesmolten is is de courgette lasagne ready to eat!

Courgette lasagne - www.zo-ofzo.nl
Ik zeg, dit was het weer. Smakelijk!
Heb jij nog andere lekkere variaties op de lasagne traditionalé?

Liefs, Bo

8 thoughts on “Koolhydraatarm: Courgette lasagne

    1. Dag Roos. Wat leuk om te horen dat je het recept hebt gemaakt en dat het voor herhaling vatbaar is. Klinkt goed, spinazie en champignons! Lekkere combinatie!

  1. Oh, dit ziet er echt heerlijk uit. Is het een optie om de courgette te vervangen door bv prei, aangezien ik allergisch ben voor courgette?!En de geraspte kaas wil ik oude kaas proberen voor de bite! Misschien een idee.. Gr

    1. Dag Rick! Leuk idee! Ik denk dat dat beide wel mogelijk is! Heb het alleen zelf nog nooit gedaan. Laat je me weten hoe het was? Dan kan ik het wellicht als tip toevoegen aan dit recept! ? groetjes, Bo

  2. Het was echt heerlijk! Ik heb echter wel kippengehakt gebruikt en nog champignons toegevoegd. Smaakte verrukkelijk! Zeker voor herhaling vatbaar. Wellicht ga ik dan ook nog spinazie en pijnboompitten erin verwerken… Ben benieuwd!

    1. Dag Laura, Dankjewel! Super fijn om te horen. Oeh spinazie en pijnboompitten, dat klinkt lekker zeg. Laat maar weten hoe dat uitpakt, misschien kan ik het dan wel als tip toevoegen. Groetjes, Bo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.