De welbekende Januaridip – inclusief sad day coupons

De Januaridip.. en dan bedoel ik niet zo’n lekkere dip(saus) bij chips of bij tortilla’s mhh.
Nee dan bedoel ik: de sleur van de winter, de verwachtingen van het nieuwe jaar en het starten met het nakomen van je goede voornemens, in combinatie met (hoogstwaarschijnlijk) een griepje, verkoudheid en wellicht werk/schoolstress..
Sad Day Coupons - www.zo-ofzo.nl

De welbekende Januaridip

– koude tenen, klagende kaken en een verstopte neus

Ja precies, het overkomt iedereen. Dat je er echt gewoon even geen zin meer in hebt en dat alles tegen lijkt te zitten. Dat je het liefst een winterslaap zou houden (dat dan vervolgens doen is een ander verhaal.) Je voeten zijn de hele dag koud, je wilt gezond gaan eten, maar eet de hele dag door lekkers (omdat je dat nog gewend bent van kerst) en je klaagt je suf, terwijl je normaal een hekel hebt aan mensen die klagen. Herkenbaar?

Wat is dat toch met Januari? Waarom hebben zoveel mensen hier last van?
Ik weet het niet.. Maar even onder ons: het overkomt de beste (het overkwam ook mij haha)
Gelukkig duurt mijn Januaridip meestal niet zo lang! Ik denk om deze redenen:

1. Ik herkende mijn Januaridip…
Waarom klaag je zoveel als je er normaal gesproken zo’n hekel aan hebt? Waarom klaag je überhaupt, is het écht allemaal zo verschrikkelijk? Het is nu eenmaal koud, maar wees dan ook niet eigenwijs en doe gewoon twee paar sokken aan.
Ook ik heb het soms lastig met mezelf, met mijn hoofd, met mijn gedachten. Het spreekt elkaar soms allemaal tegen: ik klaag, maar ik hou niet van mensen die klagen, en ik heb door dat ik klaag en dus klaag ik over dat ik zelf klaag. Snap je hem nog? Juist, soms denk ik gewoon teveel na en moet ik mijn hoofd leegmaken, want met een te vol hoofd en een te volle agenda, raak je sneller in een Januaridip en is het lastiger om eruit te komen.

 Je klaagt je suf, terwijl je normaal een hekel hebt aan mensen die klagen..

2. Ik gunde mezelf tijd …
Het is allemaal goed en wel die goede voornemens: maar goed werk heeft tijd nodig! Verwacht dus niet dat al je goede voornemens in Januari al voltooid zijn en raak niet gefrustreerd als het even niet lukt. Waarom zou je zoveel veranderen als je in 2015 gewoon hartstikke gelukkig was? Juist, soms hoef je geen voornemens te hebben en hoef je je vooral niet druk te maken over wat andere mensen doen, dat is toch hun zaak! Doe gewoon lekker de dingen waar jij gelukkig van wordt.

3. Ik nam tijd voor mezelf…
Dingen doen die je leuk vindt dat blijft belangrijk ook in 2016. Ik ben iemand die aan alle verwachtingen van alle mensen om me heen wil voldoen. Noem me een “pleaser”, dat is prima, want ik weet van mezelf dat ik dit onbewust gewoon ben (wel een oprechte pleaser) Ik wil dat iedereen gelukkig is in mijn omgeving en daarmee maak ik het mezelf soms enorm moeilijk. Dit noemen ze opoffering, toch?
Het feit dat ik dit van mezelf weet is natuurlijk stap 1.. Maar de tree naar stap 2: meer aan jezelf denken en meer tijd voor jezelf nemen, die is enorm groot… Lees dat boek nu eens uit, neem eens tijd om weer uitgebreid te koken, waarom allemaal zo gehaast? Waarom zoveel tegelijk willen? Omdat het 2016 is? Een nieuw jaar, nieuwe kansen, dat klopt, maar die zijn er ook nog in Maart of Juni!

Zo genoeg over mijn hersenspinsels vandaag, anders raakt mijn hoofd (en wellicht ook die van jullie) dadelijk weer overbelast en raak ik wellicht aan het eind van de maand in een Februaridip. Nu ben ik wel eens benieuwd: heb jij hier ook last van? Hoe ga jij om met Januari? Met dipjes? En met tegenstrijdige gedachtes?
Alvast een fijn weekend!

6 thoughts on “De welbekende Januaridip – inclusief sad day coupons

 1. hey Bo,
  Ja het is een maand die komt na December haha.
  Een drukke en gezellige maand en dan Januari. Nou mag ik wel zeggen dat ik er weinig last van heb want de Pronkzitting tijd komt er weer aan. Ook dit jaar doe ik weer mee met SiSi (singing sisters) Gertie, Ans en Elly
  Mijn 2 katten houden mij ook wel bezig en zo is de maand weer snel om. Gaan we voorwaarts naar Februari Carnaval. Ook dan ben jij weer terug in het mooie Nederland lees Reek.
  Hierbij nog n receptje van mijn zus Carla

  GEHAKT TOETOEP
  voor 4 personen
  Nodig:
  Gehakt 300 gram
  champignons 150 gr
  ui 1
  blik doperwten / wortelen 1 of uit de diepvries
  stuk komkommer
  tomaten 2
  aardappelen voor puree ongeveer 600 gr.( naar behoefte)
  paneermeel
  boter

  Fruit de ui en de champignons
  bak het gehakt rul en gaar
  Meng alle ingredienten, behalve de puree, door elkaar en doe het in een ingevette vuurvaste schaal.
  Dek alles af met puree, strooi er paneermeel over en hier en daar n klontje boter
  Zet de schaal in een voorverwarmde oven 175 graden ongeveer 60 minuten.
  Smakelijk!!
  Succes en plezier daar in Kopenhagen en een hartelijke groet van ons allen. xx

  1. Zo is het inderdaad, van December drukte naar Januari stilte! wat leuk wat leuk! Ah de katjes, ik ben blij als ik de mijne weer zie! Carnaval, daar heb ik ook enorm veel zin in! Dankjewel voor het recept.

 2. Hey Bo

  Ja ja het nieuwe jaar!! goede voornemens!! Maar wat je zegt was het zo slecht in 2015??
  De uitkomst is wat je zegt, neem de tijd, om eens lekker te koken, of inderdaad een boek helemaal uit te lezen, dat zijn pas goede voornemens. Pak rust en maak je niet druk om wat andere vinden.
  Mooi en herkenbaar stuk wat je geschreven hebt. We zijn trots op je

  Dikke kus Pap Mam

  1. Dankjewel dankjewel! Ondertussen ben ik 100% over mijn dipje heen en zoals je zegt dat komt vooral omdat ik rust heb gepakt en gewoon leuke dingen heb gedaan die me echt gelukkig maken. Zie jullie snel weer in Nederland! De tijd vliegt.

 3. Ha die Bo,
  Geweldig wat je hebt gedaan, ik Kopenhagen! Petje af.
  En…er zijn ook mensen die helemaal geen last hebben van een januari dip! Ik dus.
  Heerlijke feestdagen en dan alles weer opruimen en met een heel schoon gevoel en vele goede voornemens het nieuwe jaar beginnen!
  Het hele jaar ligt voor mij en ik ben altijd vast van plan om daar zoveel mogelijk uit te halen. Wat meestal dan ook nog gebeurt ook.
  Tot snel weer, in Nederland!!
  Lieve groetjes, van Wil en mij.

  1. Dankjewel! Wat leuk om te horen, zo kun je het inderdaad ook zien, niet als het einde van 2015 maar een nieuwe begin met heel veel kansen. Een ‘schoon’ gevoel! Mooi omschreven. Tot snel weer back in NL!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.