Vandaag weer een lekker receptje van mijn moeder. Ik ben blij dat ze me af en toe verblijdt met een receptje, want ik ben namelijk met een challenge bezig! Ik probeer iedere dag wat anders “nieuws” te koken. Dit valt nog niet mee, kwam ik achter. Daarom doe ik een oproep aan jullie: heb je nog leuke, lekkere, simpele, recepten die je me aanbeveelt laat dan hieronder een berichtje achter of mail me: chez-bo@outlook.com en misschien komt jouw recept wel op mijn blog! Thankss!
Het is wel enorm leuk om te doen zo’n “challenge”, af en toe mislukt er een gerecht. Af en toe doe ik enorm lekkere ontdekkingen, die ik dan weer met jullie kan delen. (De mislukkingen zal ik heus ook wel een keer met jullie delen haha!) Ik ben bezig met een blogpost met alle 30 recepten van deze maand, dat is meer werk dan ik had gedacht en dus duurt het nog een tijdje voordat ik mijn creaties met jullie deel. Daarom nu snel terug naar de nasi, als inspiratie voor het avondeten voor vanavond! Deze nasi is favoriet bij zowel mijzelf als ons pap, dus daarom kan hij op mijn blog niet ontbreken. Hij is enorm lekker met zelfgemaakte satésaus, die vind je hier.
Homemade: Nasi
Voor circa 4 personen
Snel hoofdgerecht
Fresh & Homemade
Benodigdheden:
- 1 prei
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- Half pak rijst, het liefst met droge korrel!
(ik reken circa 70 gram per persoon, bij grote trek 100 gram per persoon) - 2 kleine eieren
- een klontje boter
- Ketjap
- 1 eetlepel zonnebloemolie of olijfolie
- Peper of sambal
- 200 gram gekookte ham (ham voor op je brood bijvoorbeeld)*
- Wokpan
- Zeef
- Koekenpan
* Vegetarisch? Vervang de ham door blokjes tofu!
Zo ga je aan de slag:
Stap 1: Snij de prei, ui en knoflook in stukjes, de grootte kun je zelf bepalen.
Stap 2: Bak de prei, ui en knoflook in een wok met een scheut olijfolie goed gaar.
Stap 3: Laat de prei lekker doorbakken en doe er een flinke scheut ketjap bij.
Tip: Wanneer de prei, ui en knoflook droogbakken, kun je wat water toevoegen.
Stap 4: Kook ondertussen de rijst in ruim water, kijk op de verpakking voor verder instructies.
(meestal 10 á 15 minuten koken, daarna afgieten met een zeef en nog droog laten koken, maar dit is bij iedere rijstsoort en in iedere cultuur anders, kijk hier voor meer feiten over rijst en de bereidingsmethodes.)
Stap 5: Meng de gekookte rijst met de prei ui en knoflook in de wok Roer alles goed onder elkaar.
Stap 6: Voeg nog wat ketjap toe en zet het vuur laag. Blijf goed roeren.
Stap 7: Snij de gekookte ham in blokjes, voeg dit bij de nasi.
Stap 8: Pak een mok en klop de eieren goed los met wat sambal of peper er doorheen.
Stap 9: Pak een koekenpan, voeg wat boter toe en bak een omelet van het eimengsel.
Stap 10: Snij de omelet in stukjes en voeg dit als laatste toe aan de nasi.
Stap 11: Het geheel goed door elkaar roeren en opbakken op een wat hoger vuur.
Tip: Blijf proeven, dan weet je of er nog wat sambal, ketjap of peper bij moet!
Voilà, zelfgemaakte nasi in minder dan een half uurtje. Ik vond het een succes! Wat jij?
Extra lekker met pindasaus, kipsaté en kroepoek. Smakelijk eten.
Ps. Vega nasi? Vervang de ham door bijvoorbeeld tofublokjes!
Wat gezellig allemaal als ik zo op jou blog kijk. en allemaal erg erg lekker. ook nog gezond ook!!
Zal weer wat moeke’s recepten sturen.
Goed bezig.
Dikke kus Pap Mam
Een heerlijke nasi gezond en zo gemaakt. We maken hem regelmatig.