Homemade: Kapsalon, mijn favoriete staphap!
Het is vrijdagavond, misschien voor jou een stapavond, misschien ben je gister al wezen stappen, of ga je morgen op zaterdagavond uit. Wat bij iedere stapavond toch wel een traditie is, is eten! Hoe kan het ook anders. 🙂 Nadat je alle calorieën van die dag eraf hebt gedanst, even lekker met z’n alle een vette hap halen. Wat is jullie favoriete staphap?
Mijn favoriete staphap isss.. Kapsalon! Daarna komt natuurlijk de durum doner of de frikandel speciaal. (of allebei :p) Wat ik nog nooit had gedaan, tot de dag van gisteren, was kapsalon zelf maken. Ik wist niet eens dat het kon! Fastfood zelf maken? Blijkbaar kan het echt, daar zijn we gister zeker achtergekomen. Ik kan jullie namelijk vertellen dat de kapsalon van gister mmmmmhhh nom nom nom suuuper lekker was.. oftwel ik heb van iedere hap genoten! Wat fijn dat mijn huisgenootje Wievineke door het leren van haar tentamens op dit idee kwam. 🙂 Nu wil ik de uitvoering graag met jullie delen. (Niet gaan kwijlen hoor)
Dit heb je nodig voor 4 goede porties homemade kapsalon:
Â
– ongeveer 1000 gram shoarmavlees
– 900 gram ovenfrietjes
Tip: Kun je ook best vervangen door friet uit de frietpan, of zelfs friet van de friettent (iets minder homemade maar toch) Gezondere variant? Gebakken aardappeltjes voldoen ook prima!
– Chilisaus
– Knoflooksaus
– 5 kleine tomaten of 3 grote
– Een halve krop sla
– 200 gram geraspte kaas
(Mag altijd meer zijn voor de kaasliefhebbers en  zoals jullie nu inmiddels wel weten ben ik er hier één van en gooi ik dus ook graag het dubbele kaas over mijn kapsalon heen.)
– Oven
– Ovenschaal
Zo ga je aan de slag:
 Â
Stap 1: Gooi de ovenfriet op het bakpapier en bak ze zolang op de verpakking staat aangegeven. (meestal als ze ontdooit zijn 20 minuten.)
Â
Stap 2: Bak het shoarmavlees in een koekenpan.
Tip: Er hoeft niet zoveel olie of boter in de koekenpan, shoarmavlees is van zichzelf al heel vet en kan dus bakken in haar eigen vet.
 Â
Stap 3: Snijd en was ondertussen de tomaten en de sla. Reepjes sla en blokjes tomaat voldoen.
Stap 4: Zodra bovenstaande stappen zijn voltooid pak je een grote (vierkante) ovenschaal. Begin met de laag friet, daaroverheen doe je de twee sausen: chilisaus en knoflooksaus. Hier overheen gooi je het vlees. (Voor de mensen die van pittig houden nog een laag chilisaus) Over het vlees strooi je de geraspte kaas.
Stap 5: Zet het geheel nog ongeveer 10 minuten in de oven op de grillstand. De kapsalon is klaar zodra de kaas gesmolten is.
Â
Stap 6: Dien op met salade en tomaat eroverheen.
Tip: Zet de sauzen, eventueel extra kaas, de tomaten en de sla op tafel. Dan kan iedereen zijn kapsalon zo gezond of pittig maken als hij of zij zelf wil!
Mhhh, ideaal uitgaanshapje, of hap voor het uitgaan! Jammer dat ik niet in Rotterdam woon, anders had deze kapsalon misschien wel de Gouden Kapsalon gewonnen hahaha. (Een prijs voor de beste kapsalon uit Rotterdan die sinds 2011 ieder jaar uitgereikt wordt.) Ik ben benieuwd of hij jullie ook gaat smaken! Foto’s, recensies en verslagen over het maken van jouw eigen kapsalon zijn welkom! Geniet van jullie vrijdagavond en alvast een fijn, feestvol, gezellig, geweldig weekend!
Liefs, Bo
Haha wat een geinig recept. Wel heel ongezond, maarja dat kan ook wel is! Ik zou alleen het vlees vervangen door nepvlees 0:) xxx
Ja klopt.. Is geen gerecht om iedere week te eten hihi! Ooh goeie tip! Met tofoblokjes of is er ook nepvlees shoarma? Xx
Haha ja inderdaad. Er is ook vegetarische shoarma. Veel kruiden erdoorheen en het smaakt precies hetzelfde, echt perfect !