Homemade: Kapsalon, mijn favoriete staphap

omslag fotoo

Homemade: Kapsalon, mijn favoriete staphap!

Het is vrijdagavond, misschien voor jou een stapavond, misschien ben je gister al wezen stappen, of ga je morgen op zaterdagavond uit. Wat bij iedere stapavond toch wel een traditie is, is eten! Hoe kan het ook anders. 🙂 Nadat je alle calorieën van die dag eraf hebt gedanst, even lekker met z’n alle een vette hap halen. Wat is jullie favoriete staphap?

Mijn favoriete staphap isss.. Kapsalon! Daarna komt natuurlijk de durum doner of de frikandel speciaal. (of allebei :p) Wat ik nog nooit had gedaan, tot de dag van gisteren, was kapsalon zelf maken. Ik wist niet eens dat het kon! Fastfood zelf maken? Blijkbaar kan het echt, daar zijn we gister zeker achtergekomen. Ik kan jullie namelijk vertellen dat de kapsalon van gister mmmmmhhh nom nom nom suuuper lekker was.. oftwel ik heb van iedere hap genoten! Wat fijn dat mijn huisgenootje Wievineke door het leren van haar tentamens op dit idee kwam. 🙂 Nu wil ik de uitvoering graag met jullie delen. (Niet gaan kwijlen hoor)

Dit heb je nodig voor 4 goede porties homemade kapsalon:

IMG_6718 IMG_6717
– ongeveer 1000 gram shoarmavlees
– 900 gram ovenfrietjes
Tip: Kun je ook best vervangen door friet uit de frietpan, of zelfs friet van de friettent (iets minder homemade maar toch) Gezondere variant? Gebakken aardappeltjes voldoen ook prima!
– Chilisaus
– Knoflooksaus
– 5 kleine tomaten of 3 grote
– Een halve krop sla
– 200 gram geraspte kaas
(Mag altijd meer zijn voor de kaasliefhebbers en  zoals jullie nu inmiddels wel weten ben ik er hier één van en gooi ik dus ook graag het dubbele kaas over mijn kapsalon heen.)
– Oven
– Ovenschaal

Zo ga je aan de slag:
IMG_6719  IMG_6727
Stap 1: Gooi de ovenfriet op het bakpapier en bak ze zolang op de verpakking staat aangegeven. (meestal als ze ontdooit zijn 20 minuten.)

IMG_6720 IMG_6726
Stap 2: Bak het shoarmavlees in een koekenpan.
Tip: Er hoeft niet zoveel olie of boter in de koekenpan, shoarmavlees is van zichzelf al heel vet en kan dus bakken in haar eigen vet.

IMG_6721  IMG_6723
Stap 3: Snijd en was ondertussen de tomaten en de sla. Reepjes sla en blokjes tomaat voldoen.

IMG_6729  IMG_6732
IMG_6734  IMG_6733

Stap 4: Zodra bovenstaande stappen zijn voltooid pak je een grote (vierkante) ovenschaal. Begin met de laag friet, daaroverheen doe je de twee sausen: chilisaus en knoflooksaus. Hier overheen gooi je het vlees. (Voor de mensen die van pittig houden nog een laag chilisaus) Over het vlees strooi je de geraspte kaas.
Stap 5: Zet het geheel nog ongeveer 10 minuten in de oven op de grillstand. De kapsalon is klaar zodra de kaas gesmolten is.

IMG_6725 IMG_6736
Stap 6: Dien op met salade en tomaat eroverheen.
Tip: Zet de sauzen, eventueel extra kaas, de tomaten en de sla op tafel. Dan kan iedereen zijn kapsalon zo gezond of pittig maken als hij of zij zelf wil!

Mhhh, ideaal uitgaanshapje, of hap voor het uitgaan! Jammer dat ik niet in Rotterdam woon, anders had deze kapsalon misschien wel de Gouden Kapsalon gewonnen hahaha. (Een prijs voor de beste kapsalon uit Rotterdan die sinds 2011 ieder jaar uitgereikt wordt.) Ik ben benieuwd of hij jullie ook gaat smaken! Foto’s, recensies en verslagen over het maken van jouw eigen kapsalon zijn welkom! Geniet van jullie vrijdagavond en alvast een fijn, feestvol, gezellig, geweldig weekend!

Liefs, Bo

IMG_6735

3 thoughts on “Homemade: Kapsalon, mijn favoriete staphap

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.