Maandagavond

logo groot

Gewone gedachtes op een Maandagavond

Sommige momenten in het leven worden onderschat. Kleine dingen, zoals het zien opkomen van de zon heel vroeg in de morgen, de deur open houden voor iemand die z’n handen vol heeft of het horen van je lievelingsmuziek zonder dat je het verwacht. Deze dingen maken het leven waardevol en verrassend. Soms denk ik weleens dat alles wat niet vaststaat in je agenda, het leven compleet maakt, het leven laat zijn zoals het is.

Zolang je kunt genieten van de kleine dingen, ben je waard wat het leven je geeft. Op sommige momenten besef je dit pas echt, op andere momenten helemaal niet. Te druk met jezelf, te druk met je doel, te gehaast iets te bereiken. Kijk een keer achterom, naar de mooie dingen en vergeet voor één moment wat voor verschrikkelijke dingen er allemaal om je heen gebeuren of zijn gebeurd. Iedereen komt ermee in aanraking, het is hoe het is en het wordt zoals je er zelf mee omgaat.

Het leven is kort en soms oneerlijk, dat blijkt tegenwoordig uit alles. Daarom is het belangrijk om iedere dag het beste en het mooiste uit je leven te halen. Open je ogen: sta stil bij de mooie dingen die je plotseling overkomen, doe wat je leuk vindt en ben aardig tegen iedereen die het verdient. Lach, heb lief en beleef.

Tegenwoordig ben ik een tevreden mens, omdat ik kan genieten van dingen waarvan ik me eerder niet bewust was dat ze zo mooi waren. Ik word vrolijk van salsa-achtige muziek met saxofoons.. Nooit geweten. Wat was ik blind, of beter gezegd wat was ik doof.

Liefs, Bo

1. Sountrack chef door Pete Rodriguqez – I like it like that

2. Buena Vista Social Club – Candela

3. Jason Mraz – Butterfly

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.