Gepofte aardappelen met tonijn uit de magnetron

Jaja, dit recept is een plaatje! Ik werd verrast door de combinatie. Doordat ik tijd te kort kwam om aardappelen te poffen in de oven, probeerde ik ze te poffen in de magnetron. De courgette die van de vorige dag over was, vond zijn plaatsje in het lekkere tonijnmengsel.. En zo ontstond dit prachtrecept wat ik op mijn lijstje schrijf voor: “herhalingvatbaar”. Enjoy!

 Gepofte aardappelen met tonijn uit de magnetron - Chez Bo   Gepofte aardappelen met tonijn uit de magnetron - Chez Bo Gepofte aardappelen met tonijn uit de magnetron - Chez Bo

Gepofte aardappelen met tonijn uit de magnetron

 20 minuten
bijgerecht


Dit heb je nodig:

150 gram mais
Halve courgette
150 gram tonijn uit blik
3 eetlepels crème fraîche
1 eetlepel mosterd
4 grote of 8 kleine aardappelen

Magnetron
Schaal die in de magnetron kan
Mes en vork
Kommetje
Steelpannetje
Gasfornuis

Zo ga je aan de slag:

Stap 1: Was de aardappels goed, aangezien je ook de schil gaat eten!
Stap 2: Maak een gleuf in de aardappels, maar snij ze niet helemaal door!
Stap 3: Prik gaatjes in de schil van de aardappels met een vork.
Stap 4: Leg de aardappels in een magnetronbestendige schaal.
Stap 5: Pof de aardappels 10 minuten op 700 watt op één kant.
Stap 6: Draai de aardappels na 10 minuten om en pof ze nog 10 minuten aan de andere kant.

Ondertussen…
Stap 7: Snij de courgettes in stukjes en laat de mais uitlekken.
Stap 8: Kook ze samen met de mais ongeveer 10 minuutjes.
Stap 9: Snij de tonijn uit blik in stukjes.
Stap 10: Meng de tonijn, créme fraiche en mosterd door elkaar.
Stap 11: Voeg de stukjes courgette en mais toe aan het tonijn mengsel en roer goed door elkaar.
Stap 12: Giet als laatste het mengsel over de aardappelen en zet voor de liefhebbers nog even in de magnetron (dit is vaak niet nodig door de hitte van de aardappelen.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.