Frietje Landerd, net even wat anders dan een “gewoon frietje”

De afgelopen twee dagen vlogen als een vlucht voorbij! Woensdag een etentje ter afsluiting van mijn stage, heerlijke taco’s gegeten met als afsluiter een lekker toetje van roodfruit, slagroom, griekse yoghurt en witte chocolade. (Helaas geen beeldmateriaal van beschikbaar.)

Donderdagochtend heb ik samen met een vriendinnetje iets van onze bucketlisten af kunnen strepen: een massage. Gekriebel op mijn rug vind ik altijd zalig, dus ik wilde eigenlijk al heel lang een keertje een ontspanningsmassage ondergaan. Donderdag was dus de dag dat we vertrokken richting de schoonheidspraktijk van  Barbara Kregting in Nijmegen.

Een openbaring! Mijn hele rug zat blijkbaar vast! Wist ik eigenlijk wel, het kraakt al en tijdje van alle kanten. Och och, nu klink ik net een oud vrouwtje.. Blijkbaar kan slapen met een open raam al rugklachten veroorzaken. Neem dat samen met veel computeren (bloggen), veel stress en veel fietsen zonder jas en je hebt een lekkere combinatie voor een vaste rug. Ik voelde voor het eerst wat voor verademing het is als je geen vastzittende rug hebt! Aanradertje dus, af en toe een massage!

’s Avonds was het tijd om lekker ongezond te doen (mag af en toe een keertje toch?) Ik ging met mijn familie frietjes eten bij eethuis van Son in Schaijk. Daar heb ik de inspiratie vandaan voor dit recept! Het is een frietje, maar dan net iets anders. De gemeente waarin ik woon heet Landerd en dit frietje is daar naar vernoemd. Dus heb je zin in friet, maar niet in een gewoon frietje! Dan maak je dit frietje, Goddelijk! Het recept hieronder komt in de beurt van het traditionele frietje Landerd, maar is iets aangepast. Voor het “echte” frietje Landerd moet je toch echt naar van Son’s eethuis in Schaijk!

Frietje Landerd - Chez Bo

 Frietje Landerd voor 2 personen
Net iets anders dan een “gewoon frietje”
Niet voor iedere dag.

Men neme:

– Portie friet voor 2 personen (circa 500 gram)
– Oven/frietpan
Tip: Hiervoor kun je ook ovenfrietjes gebruiken!
– 1 ui
– half pakje spekjes à 125 gram
– 6 champignons
– Curry en zout
– Koekenpan
Tip: Ook lekker met nog wat mayonaise!

Zo maak je het:

Stap 1: Snij de ui en de champignons in kleine stukjes.
Stap 2: Bereid de frietjes voor, zoals ze voorbereid horen te worden. (bij iedere patatjes anders.) In mijn geval, zet de frietpan aan, wacht tot het lampje uit is en gooi de patatjes erin. (baktijd circa 5 minuten.)
Stap 3: Bak de ui, de spekjes en de champignons in een koekenpan lekker knapperig. Voeg eventueel wat olijfolie toe om aanbranden te voorkomen.
Stap 4: Zet het vuur uit en voeg op het laatste moment wat curry toe om de boel wat smeuïger te maken. Roer alles goed door elkaar.
Stap 5: Zout de frietjes nadat ze klaar zijn met een hoeveelheid zout naar keuze en gooi het het mengsel van ui, champignons, spekjes en curry over de frietjes.

Een lekkere variatie op een simpel frietje!
Heb jij nog gekke gewoontes of gekke combi’s bij je friet?
Welk patatje is jouw favoriet? 

Liefs, Bo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.