Piens specialiteit: Dadels met spek
Een avondje bijkletsen is altijd leuk. Het wordt nog leuker met een lekker hapje erbij.. Daar weet mijn vriendinnetje Pien wel raad mee kwam ik achter. Toen ik gezellig bij haar ging bijkletsen vroeg ze me of ik mee gevulde dadels wilde maken.. Natuurlijk!
Grappig hoe Pien en ik elkaar hebben leren kennen. Mijn vriend Robert heeft een vriend Frank en Pien is het vriendinnetje van Frank.. Volg je het nog? Vaak zag ik Pien op verjaardagen en een aantal dubbel- en zelfs driedubbeldates hebben al plaatsgevonden.
We bleken veel meer gemeen te hebben dan we dachten. Als resultaat: de tijd vliegt tijdens het bijkletsen voorbij, we raken niet uitgepraat over eten en ook niet uitgegeten van de gevulde dadels. Nouja.. totdat we vol zaten want 13 dadels bleek een beetje teveel van het goede!
In mijn rubriek Friends of Food, neem ik een kijkje in de verschillende keukens van mijn vrienden. Nieuwe smaken, nieuwe recepten en leuke gesprekken zijn hiervan het resultaat. Dit keer was ik bij Pien, die iedere verjaardag dit lekkere partyhapje klaarmaakt. Een traditie dus bij de Loeffens thuis.
Dit heb je nodig:
10 minuten tijd en 15 minuten oven tijd
– Verse dadels (gedroogde dadels voldoet ook)
– Monchoe
– Gerookte ontbijt spek
Zo maak je ze:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 2: Snijd de verse dadels open en ontpit ze.
Stap 3: Vul de dadels met Monchoe.
Stap 4: Rol de dadels in een stukje ontbijt spek.
Stap 5: Leg de dadels in de oven voor 15 minuutjes.
Heerlijk, de kaas smelt, de spek wordt hard. Je proeft een combinatie van zoete dadel, zoute spek en romige kaas.. Mhh, perfect partyhapje!
Dankjewel voor de gezellige avond en het recept Pien!
Liefs, Bo