Piens dadels

Omslagfoto dadels

Piens specialiteit: Dadels met spek

Een avondje bijkletsen is altijd leuk. Het wordt nog leuker met een lekker hapje erbij.. Daar weet mijn vriendinnetje Pien wel raad mee kwam ik achter. Toen ik gezellig bij haar ging bijkletsen vroeg ze me of ik mee gevulde dadels wilde maken.. Natuurlijk!

Grappig hoe Pien en ik elkaar hebben leren kennen. Mijn vriend Robert heeft een vriend Frank en Pien is het vriendinnetje van Frank.. Volg je het nog? Vaak zag ik Pien op verjaardagen en een aantal dubbel- en zelfs driedubbeldates hebben al plaatsgevonden.

We bleken veel meer gemeen te hebben dan we dachten. Als resultaat: de tijd vliegt tijdens het bijkletsen voorbij, we raken niet uitgepraat over eten en ook niet uitgegeten van de gevulde dadels. Nouja.. totdat we vol zaten want 13 dadels bleek een beetje teveel van het goede!

Pien

In mijn rubriek Friends of Food, neem ik een kijkje in de verschillende keukens van mijn vrienden. Nieuwe smaken, nieuwe recepten en leuke gesprekken zijn hiervan het resultaat. Dit keer was ik bij Pien, die iedere verjaardag dit lekkere partyhapje klaarmaakt. Een traditie dus bij de Loeffens thuis. 

 

Dit heb je nodig:
10 minuten tijd en 15 minuten oven tijd

IMG_7036

– Verse dadels (gedroogde dadels voldoet ook)
– Monchoe
– Gerookte ontbijt spek

Zo maak je ze:
IMG_7040

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden.

IMG_7037
Stap 2: Snijd de verse dadels open en ontpit ze.

IMG_7038 IMG_7039
Stap 3: Vul de dadels met Monchoe.

IMG_7042 IMG_7043
Stap 4: Rol de dadels in een stukje ontbijt spek.

IMG_7044
Stap 5: Leg de dadels in de oven voor 15 minuutjes.

IMG_7041 IMG_7046

Heerlijk, de kaas smelt, de spek wordt hard. Je proeft een combinatie van zoete dadel, zoute spek en romige kaas.. Mhh, perfect partyhapje!
Dankjewel voor de gezellige avond en het recept Pien!

Liefs, Bo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.