Foodnieuws: Air DnD open je huiskamerrestaurant

Kijk, daar zijn we weer! Met een leuk nieuwtje dit keer. Ik opende vandaag mijn mailbox en pling, daar was een enorm leuk mailtje! Zoals jullie weten ben ik fan van Airbnb (zie één van mijn vorige blogberichten), ik vind het geweldig hoe de economie zich ontwikkelt tot deeleconomie. Zelfs de crisis heeft voordelen zullen we maar zeggen… Mensen gaan weer spullen, hobby’s, vaardigheden delen om elkaar zo een stukje verder te helpen in het leven. Zoals ik net al zei vind ik Airbnb daar een goed voorbeeld van, je verhuurt een kamer/huis/mooie slaapplek aan mensen voor een kleine bijdrage. Goedkoper dan een hotel, sociaal helemaal verantwoord en een win-winsituatie voor beide partijen. Leuk om mensen te leren kennen én goedkoper voor de mensen die een slaapplek zoeken.

Vandaar dat ik deze nieuwe site met jullie wil delen! Air DnD, oftwel Drink ’n Dine. De culinaire Air BnB zullen we maar zeggen. “Dit is een nieuwe website waarmee iedereen binnenkort een huiskamerrestaurant kan starten of kan zoeken, boeken, betalen en beoordelen.” aldus AirDnD. Zie hieronder het persbericht!

Air DnD.nl - Ben jij de beste hobbychef? - zo-ofzo.nl
bron: www.airdnd.nl

Air DnD Hobbychefs delen hun kookkunsten

Rotterdam, 11 augustus 2015

AirDnD.nl, de website die iedere keuken toegankelijk maakt

Na Airbnb bestaat er nu ook AirDnD.nl (Air Drink ’n Dine). Met deze website kan iedereen binnenkort een huiskamerrestaurant zoeken, boeken, betalen en beoordelen. Hobbychefs die hun huiskamer willen openstellen voor gasten kunnen zich vanaf nu aanmelden op AirDnD.nl.

Op zoek naar de beste hobbychefs

AirDnD.nl maakt de passie en culinaire kunsten van hobbychefs toegankelijk voor iedereen die graag goed, gezellig en gastvrij uit eten gaat. Daarom is AirDnD.nl op zoek naar gepassioneerde hobbychefs die hun kookkunsten willen delen in hun eigen huis.

De volgende generatie deeleconomie

AirDnD past helemaal in de deeleconomie en sluit aan bij andere deel-initiatieven zoals Airbnb (kamerhuur), Thuisafgehaald (afhaalmaaltijden) en SnappCar (autohuur). Inmiddels zijn er al ruim 150 hobbychefs aangesloten bij het platform. Rob Lagendijk, CEO en mede-oprichter AirDnD.nl: “drinken en dineren in de huiskamer van een hobbychef is een bijzondere ervaring, omdat je bij iemand thuis meemaakt met hoeveel liefde en enthousiasme de heerlijkste gerechten worden gemaakt. Met AirDnD.nl hopen we een groot publiek kennis te laten maken met huiskamerrestaurants en zo Nederland gastvrijer, gezelliger en culinairder te maken.”

air DnD 2

Ik ben erg benieuwd wat Air DnD hobbykoks en foodliefhebbers te bieden heeft en of het een succes gaat worden. Restaurants en eetgelegenheden krijgen er een ander soort concurrentie bij, maar het stimuleert wel het gemeenschapsgevoel van consument tot consument, denk ik. Het lijkt me een hele andere dimensie van “uiteten”, het is maar net waar je voor kiest. In ieder geval zou ik het zeker een keer willen proberen, bovendien leer je snel nieuwe mensen kennen met dezelfde passie: eten. Nieuwe culinaire vriendschappen zijn geboren! Wat vind jij van dit idee? Helaas, nouja helaas haha, zit ik zelf vanaf volgende week een halfjaartje in Kopenhagen, waardoor ik me nog niet als hobbykok in kan schrijven.  Ga jij je wel inschrijven als hobbychef?

Liefs, Bo

 

 

3 thoughts on “Foodnieuws: Air DnD open je huiskamerrestaurant

 1. Zit al enkele jaren erover te denken om ook een huiskamer restaurantje te openen. Kook al 3jaar 4 dagen in de week voor anderen op hun verzoek. Erg leuk om te doen maar het lijkt mij geweldig leuk om regelmatig gasten aan tafel te hebben. Dus ik ben voor. Smakelijke groeten uit Veenendaal van Dorianne

  1. Dag Dorianne,

   Wat leuk om te horen. Lijkt me inderdaad ook geweldig om te doen, om op verzoek van anderen te koken.
   Ik hoop dat je eigen huiskamerrestaurant er een keer van komt, dan schrijf ik me zeker in om een keer langs te komen!

   Groetjes, Bo
   http://www.chezbo.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.