Christmasspecial ChezBo

omslagfoto

So, this is Christmas!

Wat héééérlijk om een kerstspecial te schrijven onder het genot van warme chocolademelk met slagroom, een kerstmuts op en cliché kerstliederen die uit de boxjes van mijn laptop gallen. Mhh, Ik hou van Kerst! Benieuwd hoe mijn kerst eruit ziet en waarom ik kerst zo ontzettend leuk vind? Lees dan dadelijk maar mee! Maar eerst!

Wens ik jullie een hele fijne, gezellige en liefdevolle kerst toe! 

1. Kerstwensen
Je hebt kerst wensen in alle vormen en maten. Online kerstwensen, online e-cards, maar ook de ouderwetse kerstkaarten wensen veel mensen dit jaar wederom fijne feestdagen. Wat dit betreft ben ik altijd nog van de oude stempel, ik stuur ieder jaar trouw mijn kerstkaartjes rond. Ik moet bekennen.. meestal gebeurt het wel allemaal op het laatste moment… Dan weet ik een adres niet, of dan kom ik een kaartje te kort.. Het is altijd weer hopen of ze voor de kerst aankomen.. Daarom hier een paar handige stappen!

IMG_5748 IMG_5751
Stap 1: Maak ruim van tevoren een selectie van mensen die je een kerstkaartje wilt sturen.
Stap 2: Achterhaal ruim van tevoren ieders adres/postcode etc. Heb je alleen een adres? Dan kan deze site je een uitweg bieden! (hier gaat het bij mij altijd mis, want ik heb geen adressenboekje)
Stap 3: Koop leuke kerstkaarten, maar altijd wat meer dan het aantal personen dat je in gedachten hebt. Denk ook aan postzegels!
Stap 4: Bedenk/google een mooie tekst of wens voor op de kerstkaart. Ik schrijf meestal een persoonlijke boodschap op de kaart.
Stap 5: Doe de kaarten vroeg op de post, bedenk dat er veel mensen met kerst kaarten sturen en daarom de postbodes het druk hebben. Doe dus niet (net zoals ik) 2 dagen voor kerst je kaartjes op de post.. dan komen ze waarschijnlijk niet meer aan voor kerst.. helaaas. Maar beter laat dan nooit!

Ik kreeg dit jaar een leuk cadeautje bij mijn kerstpostzegels! Het Good Food Book, leuk boekje met veel inspiratie voor het kerstdiner! Wie weet maak ik er nog ooit een receptje uit.

IMG_6006 IMG_6042

Ik kon het ook niet laten om me even te laten inspireren op het internet, tjaaa een gekke e-card blijft ieder jaar weer leuk! Dit jaar werd het Elf Yourself, ik heb het mijn moeder uitgelegd en die is helemaal los gegaan met wat foto’s van ons. Dus zie hier het resultaat. (helaas alleen zichtbaar op computers, bij mobiele telefoons word je meteen doorverwezen naar de ElfYourself app). Wil jij ook een Elf yourself maken? Ga dan naar ElfYourself.com of Download de app!

Elf yourself

2. Kerstoutfit
Traditie, om je met kerst lekker op te doffen, mooie chique kleren aan te doen en dan een foto voor de kerstboom te maken. Erg leuk als ik zo de fotootjes terug kijk!

2007     2008
Kerst 2007, ik was een echte brugger!    Kerst 2008, een groot verschil met 
2007!

2009
Kerst 2009, mijn aller aller aller eerste gala!

2011                         OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kerst 2011, nieuwe schoenen voor kerst.         Kerst 2012, dit jaar een galajurk.

2013                          Kerst 2014                                   
K
erst 2013, een keer een jaar geen              Ik weet nog niet wat ik dit jaar aan
nieuwe kleren. Dit setje komt uit                ga trekken.Ik heb namelijk van het
Spanje, gekocht in de meivakantie.            weekend meerdere outfits gekocht.

Kijk dit is mijn kerst “shoplog” van mijn shopdagje in Venlo.

Kerstshoplog

1. Zwart gehaakt truitje – WE – €12,00
2. Zwarte laarsjes – Van Haren – €15,00
3. Bloemetjes bloesje – Vero Moda – €13,00
4. Glitter jasje – Lady Sting – €10.00
5. Basic zwarte broek – Lady Sting – €15,00

3. Kerstgeschenken
Een traditie, die overgewaaid is vanuit Amerika. Kerstcadeaus in plaats van Sinterklaascadeaus. Bij mij thuis doen we eigenlijk alleen aan Sinterklaas. Alhoewel er altijd wel plek is voor een aantal leuke budgetcadeautjes onder de boom. Zie hiervoor ook mijn post “10x cadeaus onder de 5 euro.”

IMG_6041

Nog een traditie bij ons thuis is de decemberkalender! Op eerste en tweede kerstdag een extra spel! Joepie 🙂

Natuurlijk is het de bedoeling met kerst om niet alleen voor je eigen geluk te gaan, maar andere mensen die het moeilijk hebben ook geluk te gunnen. Dit jaar heb ik daarom meegedaan aan Serious Request via een actie van een vriendinnetje van mij: Kilay Brands. Ze heeft door middel van fotoshoots geld opgehaald voor het goede doel! Wil je weten hoeveel zij heeft opgehaald? Neem een kijkje op haar blog: Kilaysblog

4. Kerstmenu
Dit jaar vier ik drie maal kerst, en dat betekent drie keer lekker eten! Het vergaren van inspiratie begint al een paar weken van tevoren. Pinterest, blogs, sites, tijdschriften alles neem ik rustig door onder het genot van een kopje thee. Ook heb ik dit jaar een aantal afleveringen gekeken, waaronder de kerstspecial van Heel Holland Bakt. Kijken jullie mee voor inspiratie?

Hier zagen jullie hoe je een kerststol maakt, ik ga zelf proberen de chocoladekrullen van Robert te maken! Het resultaat volgt nog. Klik hier: Heel Holland Bakt Kerstspecial om de hele aflevering terug te kijken! (Zou ik doen!)

Kerstavond
Kerstavond is dit jaar een avondje met het gezin, met een leuke kerstfilm erbij of een spelletje. Dit jaar maken we allerlei kleine hapjes, die ik samen met mijn vader en moeder ga bereiden.
De hapjes die we gaan maken zijn:
– Kaaslolly’s
– Gevulde eieren
– Carpaccio
– Garnalen cocktail
– Pasteibakjes met kippenragout
– Aardappelkroketjes
– Gevulde champignons
– Appelcrumble
– Semifreddo’s van kersen
– Baileys snowbal drankje
– Brood met tapenades etc.
Zoals je ziet hebben we kaas, ei, vlees, vis, kip, aardappel, groente, fruit, brood, zuivel en een drankje! Een klein 11 gangen diner is geboren, ik ben benieuwd.

1e Kerstdag
Kerstmenu 1e Kerstdag
Dit is ons traditionele familiekerstdiner, dat we ieder jaar weer bereiden voor de familie op eerste kerstdag. De meeste gerechtjes zijn via mijn moeders eigen recepten. Uiteraard komen ze na kerst online, mits jullie er natuurlijk van zullen genieten haha!

2e Kerstdag

Tweede kerstdag
Op tweede kerstdag eet ik bij mijn schoonfamilie en dit jaar heb ik de eer om het toetje te maken. Er is alleen één moeilijkheid, mijn schoonmoeder heeft melkallergie en mag dus geen slagroom, boter, melk etc. Maar hier valt een mouw aan te passen met het gebruik van Sojaproducten, want het kerstdiner moet voor iedereen toegankelijk zijn vind ik! Ik heb dus een paar aanpassinkjes gedaan. De recepten komen nog, nadat ik de toetjes klaar heb! Klik alvast hier voor een recept voor melkvrij ijs uit Jamie Magazine.

Voor nu was dat mijn Kerst Special al weer. Ik ga vanavond verder met het genieten van het eten, de kerstliedjes en de gezelligheid. Al snel zullen de receptjes op mijn blog verschijnen en wie weet volgt er nog meer leuk nieuws richting het nieuwe jaar! Ik wens jullie allemaal een culinaire en smakelijke kerst toe! Enjoy your ChristmasEve!

Kerstknuffels van Bo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.