Twee personen.
Slechts twee pannen afwas.
Lekker Hollands.
Zelfbedacht door een klasgenoot van me.
Dat is dit bloemkool met aardappel pannetje.
Ga je dit gerecht proberen?
Stuur me dan een fotootje! Chez-bo@outlook.com
Bloemkool met aardappel pannetje
2 personen
hoofdgerecht
in circa 15 minuten klaar
Dit heb je nodig:
225 gram bloemkool (eventueel uit de diepvries)
zakje krieltjes à circa 425 gram (eventueel gekruid)
pakje erwtjes à circa 140 gram uit de diepvries
2 gerookte kipfilet à circa 250 gram
200 ml kwark of volle yoghurt
circa 1 eetlepel honing
circa 1 eetlepel mosterd
snufje nootmuskaat
flinke snuf kerriepoeder
peper en zout
olijfolie om in te bakken
bakpan / wok + deksel
kookpan
Hoe ga je aan de slag?
Stap 1: Snij de bloemkool indien nodig in stukjes. Kook de bloemkool in ruim water in 10 minuten gaar.
Tip: Gebruik de waterkoker om het water voor te koken. Dit gaat sneller.
Stap 2: Bak ondertussen de krieltjes rustig gaar in de bakpan in een scheutje olijfolie.
Tip: Gebruik de deksel om dit sneller te laten verlopen.
Stap 3: Snij de gerookte kip in stukjes en voeg samen met de erwtjes toe aan de krieltjes.
Stap 4: Maak een dressing van ongeveer 200 ml yoghurt of kwark, honing, mosterd, nootmuskaat, kerriepoeder en peper, zout. Blijf proeven totdat jij de saus lekker vindt van smaak.
Stap 5: Giet de bloemkool af en voeg samen met de dressing toe aan de krieltjes. Nog even 5 minuten verwarmen op hoog vuur, blijf goed door roeren en dien daarna direct op.
Tip: Wil je een wereldtintje toevoegen? Voeg dan wat knoflook of gember toe.
Ha Bo
Dit is weer een heerlijk gerecht!!
Ga we zeker maken, Lekker!!!
Mam Pap