Moederdag: Bietencarpaccio à la mama

Door middel van deze Bietencarpaccio à la mama, zet ik mijn moeder in het zonnetje met Moederdag. Dit is een authentiek recept wat alleen zijn op deze manier kan maken. Hoe zet jij je moeder dit jaar in het zonnetje?

De lente is in volle gang en Moederdag komt eraan. Je zou kunnen overwegen je moeder letterlijk in het zonnetje te zetten, maar je kunt haar natuurlijk beter op een andere manier laten weten dat je van haar houdt. Sssst, niet verder vertellen hoor, maar dit jaar ben ik het volgende van plan. Hoe leuk zou het zijn, als jij je moeders goddelijke recepten een keer voor haar klaarmaakt, terwijl zij zelf van niets weet. Je weet wel, die recepten die alleen je moeder zo lekker kan maken. Voor mij is dat deze bietencarpaccio.. à la mama!

Dit recept is ook gepubliceerd in het magazine Reek: goed voor mekaar. Editie 4, april.

Moederdag: bietencarpaccio à la mama - www.zo-ofzo.nl

Moederdag: bietencarpaccio à la mama

Recept voor 2 personen
Bereidingstijd: 25 minuten

 

Dit heb je nodig:

4 vacuüm verpakte voorgekookte rode bieten
2 eetlepels witte rozijnen
20 steeltjes verse bieslook
circa 50 gram roomkaas naturel.
snufje zout en peper
klein beetje boter of olie
2 eetlepels pijnboompitten
6 cherrytomaatjes
20 blaadjes van rucola sla.
circa 6 walnoten in stukjes
2 eetlepels honing
2 handjes geraspte kaas

Zo ga je aan de slag:

Stap 1: Was 4 vacuüm verpakte voorgekookte rode bieten, snij de buitenste harde stukjes er aan beide kanten af.
Stap 2: Maak van de bieten plakjes met de kaasschaaf of een mesje.
Stap 3: Was 2 eetlepels witte rozijnen en kook ze daarna in ruim water voor ongeveer 15 minuten.
Stap 4: Knip ondertussen 20 steeltjes verse bieslook met een schaar in kleine stukjes.
Stap 5: Meng de geknipte verse bieslook met circa 50 gram roomkaas naturel. Voeg een snufje zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar.
Stap 6:
Bak in een koekenpan met een klein beetje boter of olie in circa 5 minuten 2 eetlepels pijnboompitten bruin op middelhoog vuur. Schud af en toe met de pan om de pijnboompitten aan alle kanten bruin te laten worden. Let goed op dat ze niet te bruin worden, zet eventueel het vuur wat lager.
Stap 7: Was circa 6 cherrytomaatjes en 20 blaadjes van rucola sla. Snij de cherrytomaatjes in vieren.
Stap 8: Giet de witte rozijnen met een zeef of vergiet af onder koud stromend water en dep ze daarna goed droog met wat keukenpapier.
Stap 9:
Verdeel de gesneden biet “dakpansgewijs” over 2 borden, verspreid  de roomkaas, de cherrytomaatjes, de rucola sla, de witte rozijnen en de pijnboompitten over de biet.
Stap 10: Verdeel als laatste wat stukjes walnoot of pecannoot, honing en geraspte kaas over de borden. Doe dit naar eigen smaak, wij gebruikten circa 6 walnoten in stukjes, 2 eetlepels honing en 2 handjes geraspte kaas.

Moederdag: bietencarpaccio à la mama - www.zo-ofzo.nl Moederdag: bietencarpaccio à la mama - www.zo-ofzo.nl Moederdag: bietencarpaccio à la mama - www.zo-ofzo.nl Moederdag: bietencarpaccio à la mama - www.zo-ofzo.nl

“Zo moeder, zo dochter”

Ze zeggen niet voor niets: “zo moeder, zo dochter.” Ik weet zeker dat deze bietencarpaccio in de buurt komt bij die van mijn moeder. Ga jij ook de uitdaging aan met de recepten van jouw moeder? Stuur het resultaat dan naar: chez-bo@outlook.com of deel het resultaat op Facebook.

Moederdag: bietencarpaccio à la mama - www.zo-ofzo.nl

One thought on “Moederdag: Bietencarpaccio à la mama

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.