4 manieren om je gedichten leuker te maken

omslag

Geen dichtwonder? Geen paniek, 4 manieren om toch een succes te maken van je Sinterklaasgedicht.

Ik vind dichten voor Sinterklaas hartstikke leuk, maar ik hoor vaak van mensen, phoee neeee niet wééér gedichten schrijven voor Sinterklaas, daar ben ik niet goed in.. Maar ookal ben je niet goed in dichten, je kunt iets leuks maken van je gedicht! Ben je niet z’on dichter, geen paniek! Ik geef je vier manieren, waardoor je gedicht toch wel een succes zal worden en waarvoor je geen dichtwonder hoeft te zijn.

1. Zet je gedicht in een andere vorm.

Er zijn sites zoals Dotsphinx, die je gedichten gratis in een andere vorm zetten. Erg leuk, dit verwacht niemand. Zodra ze de layout van het gedicht zien, vergeten ze de inhoud al snel! Kijk snel op http://www.dotsphinx.com/sinterklaas/print-fun/ en kies je figuur!

Golven Rebus RondjeNaamloos

2. Voeg leuke persoonlijke foto’s toe aan je gedicht.

Dit jaar vier ik Sinterklaas met familie, mijn huisgenootjes en vriendinnen. De meeste gedichten maak ik daarom lekker persoonlijk. Met grappige gebeurtenissen, persoonskenmerken en prestaties van de persoon, die ik heb, erin. Een gedicht maak je (ook al is je gedicht zelf niet zo persoonlijk, omdat je diegene niet kent.) super persoonlijk met foto’s. Hiervoor is Facebook een ideaal middel! (tenminste als hij/zij Facebook heeft.) Baby en kinderfoto’s doen het ook altijd goed.

foto 1 (18)  foto 2 (16)

3. Geef je gedicht een Sinttintje mee.

Sinterklaas is natuurlijk al een hele oude man. Dus schrijft zijn gedichten op chique perkamentpapier met een verbrand randje. Zijn handschrift is bijna onleesbaar en hij sluit altijd af met zijn eigen handtekening. Om het gedicht heen zit een chique rode strik met een briefmerk/stempel. Verplaats je in de Sint en doe net of jouw gedicht van de Sint afkomt.

Stap 1: Koop perkament papier. (of week papier in thee, zelf nog nooit gedaan, maar ik kreeg de tip van mijn huisgenootje.)
Stap 2: Print je gedicht in een mooi krullerig lettertype uit op het perkamentpapier óf schrijf je gedicht zelf met een mooi gefaked sintenhandschrift!
Stap 3: Brand met een aansteker de zijkantjes van het perkament papier, zodat het papier een oud-uitziende look/verbrand randje krijgt.
Stap 4: Rol het gedicht op en doe er een mooi strikje omheen, zorg eventueel nog voor een mooie stempel of sticker om het gedicht helemaal af te maken.

foto 3 (13)

4. Schrijf je gedicht in dialoogvorm.
Altijd leuk als Sinterklaas en Piet met elkaar zitten te babbelen over..
Ja juist, over degene waar jij het lootje van hebt getrokken haha!

foto 1 (19)

 Ik wens jullie heel erg veel succes met de laatste loodjes van jullie gedichten. Succes!
Liefs, Bo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.