10 goede voornemens en doelen voor 2015

Omslag foto

2015: 10x doelen en goede voornemens.

Ieder jaar is het weer zover, de tijd voor goede voornemens. Er wordt mij ook gevraagd: heb jij dan goede voornemens? Ja natuurlijk heb ik goede voornemens! Maar ik vind het zo zonde om te wachten tot 1 januari en ze dan pas waar te gaan maken. Het is net zoals met gezond eten: ik begin maandag, ja echt maandag. Ohnee, dan heb ik een verjaardag, ik begin dinsdag.. Zodra het dan dinsdag is, komt er weer een chocolaatje op mijn pad en begin ik toch pas woensdag.. Vandaar dat ik de afgelopen twee weken al een paar keer heb hardgelopen. Ook heb ik mijn mailbox en kledingkast opgeruimd, ik heb een paar spullen op marktplaats gezet en wat vooruit gewerkt aan school. Zo, dat voelt goed, dan kan ik voor het eerst in mijn leven het nieuwe jaar écht “opnieuw” beginnen. Wat zijn jouw goede voornemens? Doe jij ook aan een “alles moet schoon zijn voor het nieuwe jaar”- schoonmaak?

Zie hier mijn voornemens:

1. Minimaal 1x 10 km hardlopen in 2015.
De Stevensloop in Nijemegen is het plan, deze is al in Maart.. dus misschien schuif ik hem op naar een andere loop in de Lente, maar die 10 km gaat er in 2015 komen!

2. Meer doen waar ik zin in heb.
2015, zal een mooi jaar worden daar ben ik van overtuigd. Vooral omdat ik mezelf heb beloofd meer te doen waar ik zin in heb. Bijvoorbeeld als ik moe ben, ook echt gaan slapen ook al is het pas 8 uur ’s avonds. Als ik honger heb eten pakken, ook al is het nog geen tijd voor het avondeten. Als ik zin heb in een feestje, een feestje geven en niet omdat ik dan toevallig jarig moet zijn om een feestje te geven.. Ik ga dus meer naar mijn gevoel luisteren, meer naar mezelf luisteren. Ik hoop hierdoor minder over dingen na te denken en minder moeite te hebben met kiezen! Ik ga mijn hart volgen.

3. Blijven bloggen
Ik maak dingen nooit af.. Vroeger speelde ik piano en kon ik alleen de intro’s van heel veel liedjes.. Ik vind bloggen heel leuk, maar ben bang dat ik er op een gegeven moment genoeg van heb.. Ik ben erg snel uitgekeken op dingen, gelukkig kun je bloggen zelf zo veelzijdig en afwisselend maken als je zelf wil. Jullie zullen dus nog veel van mij horen/lezen in het nieuwe jaar!

4. Beter naar mensen luisteren
Ik vind het zelf vervelend als mensen dit niet doen, maar ik merk zelf dat ik het soms ook niet doe.. Te druk, of geen zin.. maar misschien heeft de persoon tegenover jou wel iets heel nuttigs of belangrijks te vertellen. Hierbij hoort ook: geen telefoon als ik met iemand praat!

Ik ga minder denken aan gister of morgen, zodat ik meer kan genieten van vandaag.

5. Genieten van het nu
Soms kan ik me enorm druk maken om kleine dingen. Ik moet zeggen, ik ben hier al wat makkelijker in geworden hoor, vroeger was ik heel gestresst van binnen. Ik heb gemerkt dat het meestal zo is, dat 90% van de dingen waarover ik me zorgen maakte, toch wel goed kwamen. En anders zien we dan wel weer hè. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar ik denk als ik dit doorzet, minder ga denken aan gister of morgen dat ik dan meer kan genieten van vandaag. Ontspannen, lachen en geen stress, dat klikt prima voor 2015.

6. Oude vriendschappen beter onderhouden
Vaak kom ik een oude vriend of kennis tegen en is het ineens enorm gezellig weer! Dan denk ik, waarom heb ik jou niet veel vaker gesproken? Mijn doel is dus om in 2015 weer met een aantal oude vrienden gezellig bij te kletsen!

7. Lekker maar gezond eten
Ik vind eten heerlijk, ik hou enorm van bakken en zoete dingen.. Erg leuk en lekker allemaal, maar het moet natuurlijk wel bij 1 taartje blijven in plaats van 3.. Oke, zo erg is het ook weer niet, maar je snapt wat ik bedoel. Zoals, denk ik bij iedereen is dit dus ook een goed voornemen  van mij. Eventjes pas op de plaats en die kerstkilo’s eraf krijgen door gezonder te eten en meer bewegen. Meer fruit, meer groente en dat in combinatie met lekkere voedzame gerechten. Ik ben benieuwd, ik hoop dat er een chefkok in me naarboven komt in 2015 haha.

8. Meer muziek maken, dansen en muziek luisteren.
Ik was vroeger een enorme muziekfanaat, ik speelde gitaar en piano en luisterde de hele dag door naar mijn Ipod. Eigenlijk is daar niks meer van over.. Is het de tijd? Heb ik het drukker met andere dingen? Is het de interesse? Wil ik er geen tijd meer voor vrij maken? Ik heb geen idee, in 2015 ga ik erachter komen of ik er nog tijd voor kan maken én wil maken. En zo ja, dan pak ik natuurlijk zelf weer de gitaar in mijn hand! Laat het een muzikaal jaar worden!

9. Meer voor mezelf kiezen
Deze heb ik eigenlijk al toegelicht onder puntje 2 “meer doen waar ik zin in heb”. Soms ben ik bang om mijn mening te geven, omdat ik denk dat ik daardoor mensen kwets. Maar vaak is het zo dat je van positieve kritiek alleen maar beter wordt, je kunt er wat mee. Dit is een persoonlijk leerpunt, ik ben vaak wat te lief, breng dingen graag wat positiever dan ze zijn, terwijl je pas echt kunt leren als je weet wat je fout doet. Ik wil dus graag leren, om ook kritiek te kunnen geven waardoor mensen zichzelf kunnen verbeteren. Wie weet is 2015 het jaar waarin ik dit onder de knie ga krijgen!

10. Veel nieuwe steden, landen en mensen ontdekken
Ik hou van reizen en heb dan ook al een paar leuke buitenland tripjes voor 2015 in de planning. In de meivakantie wil ik graag naar een warm land en ik zal jullie wat vertellen! Ik ben van plan om in September een half jaar in het buitenland te gaan studeren, dus wie weet vier ik dan de jaarwisseling wel in Kopenhagen, Glasgow of Milaan. Waar ik ook terecht komt, het zal een avontuur worden!

Allemaal prima die goede voornemens, maar gaan we ons er ook echt aan houden? Dat ligt er denk ik aan.. Je moet niet te hoge doelen voor jezelf stellen. Het is al een doel op zich om te weten waarin je jezelf kunt verbeteren denk ik, dan ben je in principe al op de helft! Dus laat je jaar niet verpesten door voornemens, maar denk er af en toe aan en wie weet kun je volgend jaar in december dan zeggen: dat heb ik maar mooi gedaan! Wat zijn jouw goede voornemens?

Liefs, Bo

One thought on “10 goede voornemens en doelen voor 2015

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.