De Wit Wasserij Donuts & Bar Nijmegen

Vandaag een verhaaltje over blurring en de Wit Wasserij in Nijmegen, waar ik afgelopen vrijdag met Roos van Wanderhabit een zelfgemaakte donut heb gegeten. Wat is blurring nu precies? Waarom ben ik er enorm fan van? En waarom is de Wit Wasserij er het perfecte voorbeeld van?

Wit Wasserij Donuts Witwasserij

Blurring

Tijdens mijn afstuderen kwam ik er na deskresearch achter dat de trend “blurring” vliegensvlug aan het overwaaien is van Amerika naar Nederland. De afgelopen jaren zijn ook in Nijmegen dit soort “blurring-concepten” steeds meer vertegenwoordigd. Blurring betekent letterlijk zoiets als “vervaging”, het woord spreekt dus eigenlijk voor zich. Het is een combinatie van concepten, bijvoorbeeld horeca-retail. Juist die combinatie kan voor een extra beleving zorgen. Dát is de reden dat ik er enorm van van ben!

Een paar voorbeelden: de koffiecorner bij Dekker van de Vegt, mijn favoriete boekhandel in Nijmegen. Slim! Lekker een kopje koffie drinken terwijl je wat leest. Het winkeltje voorin de lunchroom Sid&Liv, handig als je gezelschap nog niet is gearriveerd, kun je lekker even rondneuzen. De laatste jaren zijn er ook een aantal “conceptstores” bijgekomen. Neem bijvoorbeeld 512, waar planten, fashion en thee gecombineerd worden.

  

De Wit Wasserij in Nijmegen

Mijn favoriete voorbeeld van blurring zit sinds kort pas in Nijmegen. Ik zag het al in Antwerpen een hele tijd terug. Eindelijk is er ook zoiets tofs in Nijmegen. Het is namelijk een wasserette en bar in één. Je kunt er je wasje draaien en in de tussentijd iets nuttigen in het bar-gedeelte. In Nijmegen is de Wit Wasserij gespecialiseerd in donuts, deze maken ze zelf in hun bakkerij aan de overkant. Pluspuntje!

Zelf een keer donuts maken? >>

Waarom vind ik dit concept nu zo leuk? Het is nuttig, gezellig en ambachtelijk. Laat me “nuttig” uitleggen: wat doe je als je geen wasmachine hebt (zoals ik tot voorkort), dan neem je als student zijnde al je was mee naar huis. Nu kan ik mijn wasje draaien bij de Wit Wasserij en het combineren met een gezellig bijkletsmoment onder het genot van een huisgemaakte donut. Ik kan je vertellen, die zijn enorm lekker. Ze hebben natuurlijk veel te veel verschillende soorten, waardoor het moeilijk is te kiezen en je wel terug moet komen om er nog eentje te proeven. Belangrijke vraag: Er is een wasabonnement, komt er ook een donutabonnement?

Waarom is de Wit Wasserij nu écht mijn favoriete blurringconcept. Ik heb al veel blurringconcepten gezien en wat ik bij dit concept zie is dat de twee verschillende concepten elkaar versterken onder één dak! Het concept geeft je een beleving en daar draait het volgens mij om. Woordgrapjes als: “I wish you wash here” en “I wash here” in combinatie met het logo (een donut en wasmachineraam) dát is volgens mij een goed uitgedacht en uitgewerkt blurringconcept. Chapeau!

 

Ook een wasje draaien? Of een heerlijke donut snaaien?

De Wit Wasserij
Hertogstraat 5
6511 Nijmegen
024 322 0498

www.facebook.com/dewitwasserij
www.dewitwasserij.nl

2 thoughts on “De Wit Wasserij Donuts & Bar Nijmegen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.