Vleesch noch Visch

Er staat iets moois te gebeuren. Iets nieuws, iets leuks, iets anders.
Nee, het is niet Valentijnsdag, want dit jaar vier ik dat eigenlijk niet. In het kader van “Nee we doen dit jaar echt niets, nee écht niets”, heb ik toch wat kleins gekocht, zoals eigenlijk ieder jaar de traditie is.. Maar toch officieel doe ik niet aan het commerciële feest dat op 14 februari plaats zal gaan vinden. Daar verwijst mijn beginzin van vandaag dus niet op..

Over carnaval heb ik het trouwens ook niet, ook al is dat wel altijd hartstikke leuk, zoals wij hier in Brabant zeggen, kei môi man! Dit jaar vier ik, ondanks mijn stage, toch 4x carnaval. Ik kijk er hartstikke naar uit..

Waar slaat die eerste zin dan in hemelsnaam wel op? Ja ik hoor je denken, maar toch hou ik het nog even voor mezelf.. Want goed werk heeft tijd nodig 🙂 En tijd.. tja die is op dit moment even schaars als op het moment dat ik mijn vorige post schreef.. Nog even geduld dus, er volg snel meer nieuws over dat ene moois wat er staat te gebeuren. Nu eerst even wat anders moois, dit is mijn 100ste post! Jippieee! Waar zal ik eens over bloggen?
Ik weet het al! Over de Nationale Gezondheidsbeurs in Utrecht. Daar ben ik afgelopen donderdag, vrijdag en zondag geweest! Ik zal jullie de komende tijd iedere dag verblijden met een leuk kraampje wat ik daar heb gespot.

IMG_6864 IMG_6874

Met de gezondheidsbus op de gezondheidsbeurs

Zo kom je nog eens ergens. Meteen in mijn eerste stageweek mocht ik mee richting Utrecht, naar de jaarbeurs. Daar vond afgelopen weekend de Nationale Gezondheidsbeurs plaats. Samen met de Gezondheidsbus  heb ik daar onze bladen mogen promoten. Lunchen moest natuurlijk ook gebeuren. Hè, wat vervelend nou.. Bleek onze stand naast een paar hartstikke leuke en originele kraampjes te staan. Die kan ik natuurlijk niet voor jullie achterhouden.

Vleesch noch Visch
Dag 1 op de beurs en dus ook kraampje 1 in mijn zoektocht naar leuke beurskraampjes. Tijd om een bezoekje te brengen aan onze buurstand van Vleesch noch Visch. De hele dag kwam er al een heerlijke geur van eten langs onze stand gewaaid.. Wat zouden ze daar toch aan het maken zijn? Wat ruikt dat goed!
“Flexitarian food on location”.
In eerste instantie dacht ik bij mezelf.. wat is dat dan? Flexitarian betekent dus dat je semi-vegetarisch bent, je eet af en toe vlees maar probeert wel zo duurzaam, gezond en biologisch mogelijk te eten. Je bent dus een soort van partimer haha! Denk je dat dit niet mogelijk is bij streetfood, op beurzen of op festivals?

IMG_6869 IMG_6918[1]

Dan heb je het goed mis. Het kan wel, dat bewees dit kraampje. Ik at namelijk een heerlijk broodje gyros, vegetarische gyros wel te verstaan! Het verschil proefde ik alleen niet.. Shocking! Zoals de makers het zelf ookwel noemen: confusion cookery, ofwel legendarisch vegetarisch!

IMG_6865  Naamloos

Deste meer reden om gezond eten op straat een kans te geven. Helaas wordt eten op straat vaak geassocieerd met hotdogs, friet en andere vette hap.. wat dus helemaal niet zo hoeft te zijn. Goodfoodondernemers moeten soms 30 jaar wachten op een plek op straat.. Belachelijk toch! Ben jij ook voor een (h)eerlijk en gezond eten? Ook op straat? Teken dan hier de petitie en geef streetfood een kans! Benieuwd op welke festivals Vleesch noch Visch de komende tijd nog meer staat? Neem dan een kijkje op de website.

Klik hier voor de website van Vleesch noch Visch

IMG_6866  IMG_6870

 

Ik heb er dus weer een leuke ervaring bij. Het broodje Gyros kan ik (en niet alleen ik maar ook de rest van mijn collega’s) jullie aanbevelen. Dus kom je Vleesch noch Visch toevallig tegen op een festival of beurs? Geniet dan onder het genot van de Syrtaki van een vegetarisch broodje Gyros. Ik begin alvast met dansen.. Tot morgen! Morgen volgt een andere leuke foodbeleving van mijn beursdagen online!

Liefs, Bo

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.