Update: terug in Nederland

Tjonge jonge! Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden dat ik geblogd heb, ook al is het slechts 8 dagen geleden dat mijn post over het theehuis High Tea & Co verscheen. Je zult wel denken, waar heeft die uitgehangen? Juist, in Nederland! Want ik ben sinds een weekje weer terug op Hollandse bodem. Voordat ik verder ga met het posten van lekkere recepten, foodstories etc. vond ik het even tijd voor een “wat deed ik deze week” update. Want natuurlijk kon mijn eerste week in Nederland niet zonder lekker eten voorbij gaan.

Grieks eten bij Rhodos in Tiel

Rhodos in Tiel

Afgelopen woensdag hebben we onze AH restaurant bonnen ingeleverd bij Grieks restaurant Rhodos. Met de actie van Albert Heijn kregen we 2 drie-gangenmenu’s voor de prijs van 1. Nu betaaldewe €15,-. Er was een apart menu samengesteld voor de Albert Heijn actie, maar die was prima toereikend. Ik nam de Spanakopita (bladerdeeg gevuld met spinazi en feta) vooraf, als hoofdgerecht Kalamaria (heerlijk krokant gebakken inktvisringen). Dit alles werd geserveerd met friet, salade en knoflooksaus. Als toetje nam ik de Griekse Yoghurt met walnoten en honing. Natuurlijk pikte ik ook wat mee van de borden van mijn dinergezelschap (Keftedakia, Tzatziki, Souzouki, Souflaki, Gyros en Mousakas). Ik kan niet anders zeggen dat we een heerlijke avond hebben gehad en dat ik me echt in Griekenland waande.

Lunchen in Nijmegen bij Grand Café Moenen

 Café moenen

Het was gek om weer terug te zijn in mijn studentenstad Nijmegen. Ik wist de weg, maar andere dingen vielen me op. Het leek alsof ik op vakantie was in een onbekende stad, met mooiere gebouwen, leukere restaurantjes etc. Ik ging met drie vriendinnen lekker bijkletsen en lunchen in Grand Café Moenen. Ik nam de croque Mariken, een heerlijke luxe maïsbroodtosti met kaas, tomaat, paprika, rode ui en Italiaanse kruiden uit de oven. Een aanradertje hoor! Dit leuke cafeetje is te vinden in het centrum van Nijmegen op de Grote Markt. Dus als je er een keertje bent, weet je hem te vinden!

Verder ben ik super blij, want ik heb namelijk 400 volgers op Instagram! Volg jij me al? Er komt nog meer leuk nieuws aan, maar dat houd ik tot 31 Januari nog even voor mezelf. Ben je benieuwd? Houd dan de Chez Bo Facebook even in de gaten de komende dagen! De afgelopen dagen ben ik ook veel bezig geweest met het inkopen van studieboeken, want maandag begint het echte leven weer. Gisteren was het huisfeest van mijn toekomstige studentenhuis en afgelopen zondag had ik een verjaardag. Kortom, druk druk met iedereen weer zien en “landen” in Kopenhagen. De komende tijd zal ik nog wat blogs posten over Kopenhagen, maar er komen ook weer veel nieuwe recepten aan! Stay tuned, en mocht je verzoekjes hebben, dan hoor ik het graag!

 

One thought on “Update: terug in Nederland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.