Restaurant Review: Alt Arce & Ald Venlo

omslagfoto

Lekker Limburgs genieten bij Ald Venlo en Alt Arce

Vorige week vertelde ik jullie over mijn uitstapje naar Venlo en Arcen. Ik heb jullie daarbij nog niet verteld over de restaurants, waar we toen geluncht en gedineerd hebben! Hier komt dus weer een restaurant Review! De eerste van 2015. Dit keer van Ald Venlo én Alt Arce. Als je in de buurt bent, ga je dan ook even langs?

Ald Venlo
Adres: Kwartelenmarkt 5, 5911 HZ Venlo
Telefoon:077 351 7280
http://www.aldvenlo.nl/

We liepen door de Kerstsfeer in Venlo en kwamen op het idee om gezellig ergens te gaan lunchen. Het was erg koud buiten dus een warme chocolademelk ging er zeker in. We kwamen toevallig langs dit restaurantje, waar een lachende kerstman buiten op de stoep stond. Toen we het restaurantje binnenkwamen viel me op dat het best groot was, dat zag je vanaf buiten niet. Het restaurantje bestaat uit 3 verdiepingen. Op de bovenste verdieping bevinden zich de toiletten en op de onderste verdieping, een soort kelder, stonden een paar banken met een openhaard. Wij zaten op de eerste verdieping zoals je op het onderstaande plaatje kunt zien. Een gezellig sfeertje hing er met uitzicht op een kerstboom en oude foto’s van Venlo aan de muur. De internetsite is overigens wel een beetje aan vernieuwing toe.

IMG_6009 IMG_6008

Uiteraard was het eerste wat ik bestelde een chocolademelk.Na op de kaart gekeken te hebben bestelde ik een clubsandwich zalm en Robert een Uitsmijter ham/kaas en tomaat. Hieronder zie je de kaart!

IMG_6010

Mhh, dat ging er wel in na een lange stadswandeling. Mijn Clubsandwich zalm bestond uit drie geroosterde boterhammen met daartussen gerookte zalm, roomkaas, paprika, tomaat, (rucola)sla en rauwe ui. De paprika had van mij niet gehoeven, daar ben ik gewoon geen liefhebber van. Roberts Uitsmijter heb ik stiekem ook even geprobeerd, lekker hoor! Ik zat goed vol erna.

IMG_6013 IMG_6012

Kortom: Lekker Limburgs genoten, met als extraatje het echte Limburgse accent van de serveerster. Prima lunch na een koude winterse wandeling door Venlo.

Alt Arce
Raadhuisplein 16
5944 AH Arcen Limburg

info@altarce.nl
077 473 27 77
www.altarce.nl
www.facebook.nl/altarce

’s Avonds zijn we die dag uit wezen eten bij Alt Arce, Robert had een eetbon voor zijn verjaardag gekregen en dus kozen we dit restaurantje uit. Twee hoofdgerechten kregen we gratis. Vooraf bestelde we een extra mandje brood met huisgemaakte kruidenboter.

De kaart was prima, gemiddelde prijzen, voor vlees en visliefhebbers veel keus. Voor vegetariërs keuze uit verschillende pasta’s. Je moet weten, ik ben totaal geen vleesliefhebber, maar op die avond had ik enorm veel zin in een schnitzel. Ik nam dus schnitzel met champignon roomsaus en Robert nam (natuurlijk haha), mixed Grill, ook met champignon roomsaus.
IMG_6021 IMG_6022

Zoals je ziet, wat ik kreeg was een enorme schnitzel! Een echte Duitse, hij was suuuuper lekker, totaal geen spijt van mijn keuze gehad. Bij het vlees werd een etagère met frietjes en salade geserveerd. Erg leuk bedacht én handig voor het personeel, normaal gesproken moet je altijd met 3 bakjes én 2 borden lopen.. Wat betekent dat je sowieso 2 x moet lopen! (ik spreek uit ervaring). Nu kon alles handig door één iemand geserveerd worden. Af en toe was onderling wat onduidelijkheid bij de serveersters, merkten we op. Ik hoorde bijvoorbeeld links van ons mensen die het hoofdgerecht kregen, maar die hun soep nog niet hadden gehad. Dat werd goed opgelost!

IMG_6023 omslagfoto
W
at me nog meer opviel was de decoratie op tafel. Heel slim, om lege Chaufontaine flesjes als vaasjes om te toveren!

IMG_6025

Van het buitenterras hebben we helaas niet kunnen genieten, omdat het stortregende.. Maar dat schijnt in de zomer ook wel een aanrader te zijn als je in Arcen bent! Ben je van plan naar Arcen toe te gaan? Sla dit restaurantje dan niet over, want hier weten ze hoe je Duitse schnitzels moet serveren, jam jam jam.

Zo, dat was even een kleine update van de restaurantjes waar ik de afgelopen tijd uit eten ben geweest. Ik heb al weer een paar nieuwe in het verschiet! Weet jij nog een restaurantje, waar ik écht een keer naartoe moet? Laat het me dan weten! chez-bo@outlook.com.

Nog een prettig weekend.

Liefs, Bo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.