Restaurant Review: ABC Restaurant Velp (NB)

ABC18

ABC: Must try foodexperience.  Een all you can eat concept met meer dan 5 restaurants.

Ik ben 26 september jarig geweest en ik krijg standaard ieder jaar van het ABC restaurant een kaartje binnen! Ik heb me ooit lang geleden ingeschreven in hun gastenbestand en profiteer daar nu nog van op deze manier! Waaant, nu komt het: je mag namelijk met dat verjaardagskaartje 1x gratis uiteten tot 1 maand na je verjaardag, mits er één andere betalende volwassenen mee gaat.

Goh hé, wat vervelend nu, dat mijn vriend 12 dagen na mij jarig is en ook z’n kaartje ontvangt. Mooi, konden we eindelijk vrienden van ons mee uiteten nemen naar een restaurant waar je 1x in je leven geweest moet zijn. Het abc restaurant, een concept waar je, als je van veel eten houdt, vast wel blij van wordt. Zie hier een beschrijving van mijn beleving in het ABC restaurant.

ABC4  ABC3

ABC – American Buffet Corner
Bosschebaan 10
5363 SX Velp (Noord-brabant)
0486 – 476261

ABC12

Klik hier voor een rondleiding door de verschillende restaurants van het ABC.
Klik hier voor de site.

Eten: 7

 ABC 5   ABC13

ABC restaurant heeft de vorm van een lopend buffet in allerlei verschillende restaurants. De Italiaan, Chinees, het Steakhouse, het pannenkoekenrestaurant, visrestaurant.. Ga zo maar door. Het voordeel hiervan is dat ze écht alles hebben. Gebakken banaan, garnalen, sushi, milkshake, macarons, spareribs, stoofpeertjes, loempia’s, pizza’s. Je kan het zo gek niet bedenken. Erg fijn voor mensen zoals ik, die niet kunne kiezen.

Het nadeel van dit concept is echter wel dat het echt lopende band werk, je kunt nagaan dat er iets van 2500 man binnen kan.. Sommige dingen liggen hierdoor al een tijdje, en je hebt soms ook weleens dat je mensen over het eten ziet niezen (overigens kan het ABC daar zelf niks aan doen haha). Bij sommige afdeling kan je het eten wel vers bestellen (bijvoorbeeld de wok, het pannenkoekenhuis.) Het overige eten wordt zeer regelmatig bijgevuld en ververst.

Kortom: Het eten is goed voor het concept wat ze hebben, want het lijkt me best moeilijk om bij een buffetvorm alles even vers te houden en te zorgen voor zo min mogelijk waste van eten. Het is dus niet het beste eten wat ik ooit geproefd heb, maar wel het meest veelzijdige restaurant qua assortiment, waar ik ooit geweest ben.

ABC6  ABC17

Personeel:/klantvriendelijkheid: 7
Veel te maken met het personeel heb je eigenlijk niet. Ze leiden je naar je plek met een korte rondleiding langs de verschillende restaurants en ze halen je borden en glazen op. Dit was verder prima, vond ik. De “ophaalhulpen” mochten van mijn vrienden wel wat spontaner, maar dit compenseerde de leuke pannenkoekenbakker achter het pannenkoekenbakapparaat weer met een erg leuk praatje.

ABC16  ABC10

Ambiance: 7
Phoe dit is een bijzonder punt voor dit restaurant. Je zit namelijk in allerlei verschillende ambiances. Ieder restaurant is namelijk aangepast op de stijl van het eten. Wij zaten dit keer bij de Italiaan, stoelen met de Italiaanse vlag, Italiaanse muurschilderingen en natuurlijk niet te missen, Andrea Bocelli (de Italiaanse operazanger) op de achtergrond.

Ik ben al wat vaker in het abc geweest en heb ook wel eens in bijvoorbeeld het Chinese restaurant gezeten. Daar hoor je dus Chinese muziek, hangen Chinese lampions en is alles in rood met Chinese tekens. Langs alle restaurants loopt een weg, met echte keien, je waant je dus echt in een stad met allerlei verschillende restaurantjes langs de weg. Eigenlijk een erg leuk idee, zo maken ze van een hele grote vreetschuur een iets kleinere en gezelligere vreetschuur, maar een vreetschuur dat blijft het..

ABC15  ABC11

Prijs-kwaliteitsverhouding: 7
De all-inprijs voor 2 uur eten&drinken (alcoholische dranken niet inbegrepen) is € 26,95 per persoon. Voor kinderen van 2 tm 11 jaar geldt €2,25 per levensjaar. Voor wat je krijgt is dit eigenlijk wel prima, het is een leuk anders concept, en je kunt eten wat je wilt. Zelf vind ik het wel aan te raden om, als je er dan toch een keer heen gaat, 3 uur te nemen voor €4,00 p.p extra. Dan zit je toch even wat relaxter te eten, 2 uur is gewoon te kort om alles te hebben gezien, beleefd en te hebben geproefd.

ABC2 ABC14

Opmerkingen:
Dit was een lastig restaurant om te beoordelen zeg! Want het concept alleen al krijgt wat mij betreft een 8,5, maar als je dan naar alle aspecten apart gaat kijken ( en dan naar vooral de gezelligheid die je eigenlijk verwacht bij uiteten), dan is het toch wat minder. Hierop heb ik mijn eindoordeel en advies aangepast.

Eindcijfer:
Voor mensen voor de gezelligheid uit willen gaan eten geef ik het een 6sje. Ik merkte bij ons uitetentje dat je erg weinig de tijd hebt om met elkaar bij te kletsen. Je bent of bezig met eten bekijken, uitzoeken of opscheppen al dan niet je eten naar binnen werken, om snel nog wat te kunnen proberen.

Voor mensen die op zoek zijn naar beleving, veel eten en veel smaken dan is dit restaurant een dikke 8,5 waard! Voor kinderen is dit ook een waar paleis, want wanneer is nu het moment dat je alles, maar dan ook echt álles kunt eten wat je maar wilt. (en daarbij niet de hele tijd stil hoeft te zitten maar ook in een speelparadijs je gang kan gaan.)

ABC9 ABC8
Zelf ben ik af en toe wel een keertje in voor uiteten bij abc, er worden dan zogeheten vreetdates gepland. De volgende zal toevallig 7 november zalweer zijn met een vriendin die  zelf bij het abc werkt en een vriendin die er nog nooit geweest is! Ik ben benieuwd hoe zij het zullen beleven. Ben jij er al ooit geweest? Wat vond jij er van?

Liefs, Bo

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.