Food Diary Maart #2: het Arsenaal, de Maaspoort, ’t Paradijs, Prowein, Fitland

Food Diary Maart #2, wat was het een enorm bewogen maand, de maand maart. Met als gevolg ook een enorm lang en leuk eetdagboek. Het duurde even voordat hij online stond, maar dan heb je ook wat hè!

Ik ging wijnproeven op een hoger niveau in Düsseldorf, vegetarisch uiteten bij het Arsenaal in Nijmegen in het gezelschap van een heleboel mensen uit Antwerpen en even snel een hapje eten met vrienden bij de Maaspoort in Grave. Verder was maart de maand van de verjaardag van mijn vader en gingen we uitgebreid wokken bij ’t Paradijs in Uden. Maart werd natuurlijk afgesloten met Pasen, dat ook flink gevierd werd met een grote Paasbrunch bij Fitland Mill. Lees je mee?

Food Diary Maart #2

DSCN4379

Vlaams Arsenaal, Nijmegen

Op 14 maart had ik een uitwisseling met school, leerlingen uit Antwerpen kwamen hier heen om samen aan een project te werken: een beursstand ontwerpen voor Belgian Wines, voor tijdens Antwerpen Proeft. Natuurlijk gingen we in stijl uit eten bij: het Vlaams Arsenaal in Nijmegen. Er werd een aangepaste kaart aangehouden. Raad eens wat ik koos? Natuurlijk de uiensoep / ajuinsoep , want daar ben ik gek op! Als hoofdgerecht koos ik voor vegetarisch. Ik moet zeggen well done Vlaams Arsenaal, waar je af en toe een simpele vega pasta krijgt kregen we hier een ware culinaire beleving! (zie hierboven!) Een wonton met quinoa quinoa, een champignons ragout, ratatouille, gevulde ravioli met kaas en een pittige tomaten salade. Ik was blij verrast!

IMG_2260 IMG_2261

Prowein beurs, Düsseldorf

In het kader van internationalisering en het beursproject met Antwerpen gingen we op 15 maart met zowel de leerlingen uit Antwerpen als Nijmegen naar de Prowein Beurs in Düsseldorf. Er werd een beetje fieldresearch gedaan, maar vooral: Veel wijn geproefd.

DSCN4390 DSCN4412 DSCN4392 DSCN4393
Ik vond het geweldig! Een gigantische wijnbeurs met zowel wijnen uit Duitsland, Spanje, Italië, Frankrijk, Afrika en Amerika. Wat zijn er veel verschillende wijnen! En wat zit er veel verschil tussen die wijnen! Vanaf nu waardeer ik wijn veel meer en drink ik tegenwoordig ook meer rode wijn dan voorheen.

DSCN4398 DSCN4400
IMG_2285 IMG_2276

Na een aantal wijnproeverijen met uitleg (in het Duits! :p), kwamen we bij een hal aan met het sterkere spul. Wat een feest cocktails proeven, wijn met gin? Hele goede combinatie! Genoeg inspiratie om de hele zomer vooruit te kunnen met experimenteren. Kortom: Het is zeker een aanrader om naar toe te gaan als je een wijnfanaat bent, je kunt jezelf er dan zeker de hele dag kostelijk vermaken. Regel wel een bus, want je komt gegarandeerd niet nuchter thuis.
DSCN4410 DSCN4416

DSCN4515

Maaspoort, Grave

Op 20 maart was het tijd om even gezellig bij te kletsen met twee vrienden van ons. We gingen naar het gezellige eetcafé: De Maaspoort in Grave. Waarom is het hier zo gezellig? Ze hebben goed eten, je kunt er gezellig zitten én ze hebben heel veel verschillende bieren. Voor (speciaal) bierliefhebbers is dit een place to be. Vorig jaar zomer at ik al een keer bij de Maaspoort, toen konden we op het terras aan de Maas zitten. Heerlijke plek in de zomer om een biertje te drinken. Afgelopen maand was het nog een beetje te koud om op het terras te zitten, daarom zaten we binnen. Ik dacht nog: zal ik iets anders pakken dan de vorige keer? Maar toch wist de gepaneerde schnitzel met champignons en kaas mij weer te verleiden. Hij was de vorige keer zo goed bevallen! Mijn gezelschap nam allemaal een burger, die zag er ook goed uit.

IMG_2444 IMG_2445

’t Paradijs, Uden

Op 25 maart gingen we met het gezin richting Uden. Mijn moeder had flink gegoogled en veel restaurantjes vergeleken. Ze kwam uiteindelijk uit bij ’t Paradijs in Uden. Nadat we uitgebreid hadden gewokt en genoten hadden van een heel uitgebreid (én goed) buffet, vroeg ze hoeveel we dachten dat het zou hebben gekost.. Ik dacht, nou ja dat zal wel €25,- p.p. zijn voor een all-in buffet exclusief drank..? Ik had het enorm mis: het was slechts €16,-.. Voor wat je krijgt aan variatie, kwaliteit en hoeveelheid is dit echt een enorm lage prijs. Hier gaan we zeker vaker naartoe!

IMG_2440 IMG_2442 IMG_2443 IMG_2438

Paasbrunch – Fitland, Mill

Pasen, altijd weer een feest. Ontbijtjes, paaseieren en vooral weer gezellig met z’n allen bij elkaar. Dit jaar werd ik weer uitgenodigd om met mijn schoonfamilie te gaan brunchen, net zoals vorig jaar. Gezellig gezellig! Dit jaar gingen we weer naar Fitland, ideaal met de kleine kinderen. Midgetgolfen, springkussens en ook de Paashaas was aanwezig. Het was weer prima, croissantjes, fruit, salades en warme gerechten. Het enigste wat ik miste was scrambled egg naturel.. Maar goed, de toetjes waren heerlijk, ik kon daarna naar huis rollen en het was beregezellig!
IMG_2469 IMG_2472 IMG_2476 IMG_2475

2 thoughts on “Food Diary Maart #2: het Arsenaal, de Maaspoort, ’t Paradijs, Prowein, Fitland

  1. Hoi Bo.
    Wat een geweldig verslag weer!
    En wat een heerlijke uitstapjes heb je weer gehad!
    Blijf genieten,dan blijf ik genieten van je verhaaltjes:)
    Groetekus Minnos

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.