Food Diary Maart #1: Bairro Alto, Meneer Smit, FeelGoodShopEvent.

Ik heb deze maand (Maart 2016) alweer zoveel leuke foodspots bezocht en foodervaringen erbij. Die kon ik niet voor jullie achterhouden natuurlijk. Deze maand bezocht ik voor het eerst Bairro Alto in Nijmegen. Ik ging ook met een paar vrienden borrelen bij Mister Smit in Wijchen. Op 12 maart bezocht ik de foodhallen en het FeelGoodShop Event in Veghel. Lees je mee?

Food Diary Maart #1

Bron: www.bairroalto.nl
Bron: www.bairroalto.nl

Bairro Alto, Nijmegen

Mijn maand Maart begon zoals eigenlijk iedere dag: met een kopje koffie. Een enorm goed kopje koffie, kan ik je zeggen. Ik ging namelijk met een vriendin koffie drinken bij Bairro Alto in Nijmegen. Lekker kletsen over onze buitenlandavonturen en onze dromen. Zoals je hieronder ziet bleef het niet bij een kopje koffie, we namen er lekker een taartje bij; een enorm (lekker!) stuk carrot cake en een brownie met gezouten caramel. In één woord: goddelijk! Ik ben zelf een enorme liefhebber van cappuccino en latte macchiato, dit neem ik eigenlijk altijd. Beetje saai hè, dus dit keer ging ik voor iets anders: de mochaccino, een combi van chocolademelk en koffie. Ben je in Nijmegen? Ga hier dan eens langs! Erg sfeervol zaakje, met heerlijke koffie en lekkers.

Bairro Alto - www.zo-ofzo.nl

Je vindt dit leuke koffietentje net achter de Grote Markt, op Kannenmarkt 6, Nijmegen.

Meneer Smit, Wijchen

Wellicht weten jullie dat ik in Wijchen op school heb gezeten, ik ga dan ook nog af en toe eens wat drinken met mijn oude schoolmatties. Tegenwoordig is dit verdacht vaak bij Meneer Smit in Wijchen. Een tijdje geleden wist ik nog niet van het bestaan van dit leuke tentje, maar nu heb ik deze hotspot helemaal ontdekt (en veel mensen met mij!) Op vrijdag en zaterdagavond zit het hier stampvol. Dat is ook geen wonder, want de prijzen, het eten en de sfeer zijn goed in dit voormalige postkantoor, wat nu omgetoverd is naar deze hippe hotspot.

Meneer Smit, Wijchen - www.zo-ofzo.nl

Aanrader: Wanneer je naar de bioscoop in Wijchen gaat, krijg je bij Meneer Smit een portie bitterballen gratis op vertoon van je bioscoopkaartje. Je vindt Meneer Smit naast bioscoop Cinema Roma op het adres: Oude Klapstraat 78, Wijchen.

Meneer Smit - www.zo-ofzo.nl Menukaart Meneer Smit - www.zo-ofzo.nl

FeelGoodShop Event, Veghel

Via de mamablog What’s on mama’s mind, (leuke blog!!) won ik kaarten voor het FeelGoodShopEvent in Veghel. Daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen, want als ik iets leuk vind dan is het wel het bezoeken van  festivals, beurzen en andere festiviteiten. Onder het mom van: als er maar eten te vinden is.

Pofferdory - www.zo-ofzo.nl

We vielen meteen met onze neuzen in de boter, de boter naast onze heerlijke poffertjes wel te verstaan. Ons oog viel meteen op de leuke Franse uitstraling  van het kraampje: “Pofferdory”- tijd voor poffertjes. Kijk hoe leuk! We hadden de eer om wat poffertjes te mogen proeven. Wat we proefden waren smaakvolle, ambachtelijke poffertjes met liefde bereid. Aanradertje: ze staan volgende week op het Food Truck Festival in Genk.

Homemade fudge Jack - www.zo-ofzo.nl van groen tot graan - www.zo-ofzo.nlDSCN4360 Theetantes - www.zo-ofzo.nl
Natuurlijk konden we niet zonder fudges van Jack fudge naar huis. Het was lastig kiezen, maar we kozen voor karamel, vanille chocolade en butter scotch. Mijn vader, alias voorproever, was er erg blij mee. Zie je dat roze caravannetje trouwens? Schattig hè, dat is het caravannetje van de Thee Tantes. Hartstikke leuk om even bij koffie of thee te leuten. Verder proefden we bij Van Groen Tot Graan zoete aardappel cake en kregen we wat voedingsadviezen mee naar huis. Tenslotte kwamen we een kraampje tegen met culinaire Spaanse reizen, dat klonk ook niet verkeerd. Met Cook-in Andalusië kun je 5 dagen op culinair avontuur naar Andalusië, waar je zelf je Spaanse cookingskills gaat verbeteren.

Verder waren er natuurlijk ook nog veel leuke shopkraampjes, het event heette niet voor niks, feelgood SHOP event. Check mijn 3 favorieten hieronder.


Uit 't Noorden - www.zo-ofzo.nl

De foto’s van Uit ’t Noorden inspireerde me, Een ongelooflijk mooie combinatie van natuur en dieren. Vooral het portret van de uil zou ik zo in mijn huiskamer willen hangen. Naast interieurspulletjes en andere kunstwerken waren er ook veel kraampjes te vinden met kaarten en andere creatieve producten. Deze kaarten vielen me op, ze zijn met de hand gezeefdrukt en bevatten allerlei leuke teksten zoals: good wine, good friends, good time. Kijk voor meer leuke kaarten op de website van Notes&Quotes. Tenslotte vond ik de producten van Circus Patz wel een vermelding waard, wat zou ik dit tof hebben gevonden als kind! Circus Patz maakt namelijk verhalen voor kinderen. Een mooi voorbeeld is het eilandavontuur, door middel van een landkaart en een verhalenboek gaat het kind zelf op ontdekkingsreis. Erg leuk en creatief.

Notes&Quotes - www.zo-ofzo.nl Circus Patz - www.zo-ofzo.nl

Ten slotte gingen mijn moeder en ik nog even rondstruinen op de Veghelse foodmarkets en schoven we aan bij ????? voor de lunch. Helaas kunnen we allebei niet meer op de naam van het restaurantje komen. Iemand een idee? Het restaurantje zit naast de Jumbo foodhallen in Veghel aan de Noordkade. De soep was in ieder geval heerlijk! We deelden een Pomodorie soep en een Courgette Aubergine soep, geserveerd met brood en tomaten tapenade nomnomnom.

Foodhallen Veghel - www.zo-ofzo.nl DSCN4377

 

One thought on “Food Diary Maart #1: Bairro Alto, Meneer Smit, FeelGoodShopEvent.

  1. Hey Bo

    Wat was dat leuk daar, een beetje back tot the 70. Herkenbare dingen voor mij maar erg erg leuk
    Voor herhaling vatbaar.

    XX Mam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.