Diner Dudok – Servies Pollmann – Weltevree & Coming Soon

Verrassing! Ineens een berichtje op mijn blog. Je zou toch tot en met januari niet meer bloggen? Klopt!
Ben ik al afgestudeerd? Nee… Nog niet.. Maar wel bijna. 😉 Volgende week moet ik mijn conceptversie inleveren (lees: 16 december) en 12 januari de “definitieve versie”. Ga ik het halen? Misschien. Misschien ook niet.
Het allerbelangrijkste op dit moment is dat ik nog steeds plezier heb in wat ik doe, zowel binnen mijn studie als daarnaast. Want: Ja ik heb ik nog een sociaal leven naast afstuderen. Ja, ik kook nog bijna iedere dag zelf en ja, ik ga nog steeds overmatig veel uit eten (en in het geval van mijn afstudeerproject: uit lunchen). Ik hecht gewoon enorm veel waarde aan dit soort dingen, dat werd me tijdens de eerste maanden van mijn afstudeertraject pijnlijk duidelijk. Maar goed, daar vertel ik je een andere keer meer over..

Bloggersdiner: Dudok, Pollmann, Weltevree & Coming Soon

Waar ik het nu over wil hebben is: eten, gezelligheid en… nog meer gezelligheid! Want hoe gezellig is het als je spontaan wordt uitgenodigd voor een bloggersdiner? Ik kan me nog herinneren dat ik zo moest lachen om de zin: “Je krijgt deze uitnodiging omdat we denken dat het bij je past” heel piepklein geschreven onderaan de mail… En het paste..

Impressie diner
Het was een heerlijke avond vol heerlijk eten en drinken, prachtig servies en blijvende tafelinspiratie en bovenal: leuke inspirerende mensen. Even een kleine (leerzame!) impressie, ik heb veel nieuwe culinaire definities bijgeleerd. Dat zul je wel zien!

Spoom Gin Tonic - www.zo-ofzo.nl

Bij binnenkomst kregen we een Gin tonic-spoom. Spoom is een bruisend en fris drankje in combinatie met ijs, dat tussen het diner door wordt gedronken om de smaakpapillen te neutraliseren. Geloof het of niet, een hele nieuwe ervaring voor mij.. Ik kan me niet heugen dat ik dat ooit had gedronken. Conclusie: een succes, hier wil ik meer over weten. Ik ga mijn kerstdiner ook voorzien van Spoom.

Pastinaak soep - www.zo-ofzo.nl

Na het aperitiefje kregen we een bijzondere soep voorgeschoteld. Een pastinaaksoep met kastanjes en gremolata. Daar gaan we weer.. Gremolata: een mengsel van citroenrasp, knoflook en peterselie dat stamt uit de Italiaanse keuken. Het maakt me eigenlijk niet uit hoe ze het noemen. De combinatie was prima, de kastanjes verrasten me.

Tussengerecht - www.zo-ofzo.nl
Na de verrukkelijke soep werden we verrast met een tussengerecht: op twee manieren bereide eend met salade van rode linzen, geroosterde pompoen & ingelegde wilde paddenstoelen. Ik kan me niet heugen dat ik ooit eend heb gegeten..  Voor mij niet echt voor herhaling vatbaar, want zoals jullie weten is vlees niet zo heel erg mijn ding… De salade en de paddenstoelen paste wel in mijn straatje en vormde een goed vervolg.

Hoofdgerecht - www.zo-ofzo.nl

Als hoofdgerecht had een gebakken zalm met crème van truffel en spekjes, tarte tartin van witlof en geroosterde wintergroenten. Uiteraard ging ik niet voor de (vlees)optie:  gebakken diamanthaas met jus van eekhoorntjesbrood.

Moelleux - www.zo-ofzo.nl

Ten slotte het dessert. Ik zat eigenlijk al behoorlijk vol, maar het toetje gaat naar het hart hè… Vooral dit toetje.. Mijn favoriet!!! Zie ook mijn recept hierzo.  Chocolade moelleux met frisse passievruchtenmouse & gezouten karamel roomijs. Een kers op de taart zullen we maar zeggen.

Je kunt tot en met 8 januari 2017 zelf van dit diner genieten in Dudok Arnhem – Koningsstraat 40 Arnhem. 

Weltevree kachel - www.zo-ofzo.nl  Goodieback - www.zo-ofzo.nl

Pollmann, Weltevree en Coming Soon
Ik heb weleens vaker aan dit soort “bloggersevents” meegedaan. Ik denk dan altijd: allemaal leuk en aardig, maar als het me niet bevalt dan schrijf ik er niet over. Juist dat, heeft me in deze situatie overtuigd om hier wél over te schrijven, ondanks mijn afstuderen en mijn “niet-bloggen”-belofte. Wat juist dit diner uniek maakte waren de passievolle ondernemers die met nog meer passie hun verhaal vertelde.  Neem bijvoorbeeld Pollmann een familiebedrijf, al sinds 1890 gevestigd in Arnhem (Kerkstraat 41a, Arnhem). Vol enthousiasme verstelde Anke Pollmann over hun nieuwste aanwinst: de Mesh”- collectie van het serviesmerk Rosenthal. Laten we eerlijk zijn: hier word ik hebberig van.. Wat ik zo heerlijk vind, is dat je het servies kunt mixen&matchen. De perfecte match met dit servies was de Weltevree tafel en ook de kachel die je hierboven ziet. Het verhaal van Weltevree sprak me ook aan. Er wordt niet vanuit design gedacht maar vanuit ambitie, ideeën en functies, het design is niet het vertrekpunt. Ik zet de Dutchtub Wood vast op mijn verlanglijstje… Voor meer inspirerende kerstcadeaus kun je de site van Weltevree checken of een kijkje nemen in de conceptstore Coming Soon (Kerkstraat 23, Arnhem).

Tarte Tartin van Witlof - www.zo-ofzo.nl

Tot slot – Toeval bestaat niet
De tarte tartin van witlof wil ik graag maken voor kerst! Ik geloof namelijk dat toeval niet bestaat.. Op maandag kocht ik drie stronkjes witlof, zonder dat ik wist wat ik er van ging maken.. Ze lagen eigenlijk maar te verpieteren in de koelkast.. totdat ik op donderdagavond van dit diner terug kwam: vol witlofinspiratie. Direct die vrijdag maakte ik de witlofroosjes na. Ik hou jullie nog even in spanning. Hou mijn blog volgende week in de gaten, want dan deel ik dit leuke en simpele Kerstbijgerecht met jullie!

Ben je benieuwd met wie ik samen aan deze mooie versierde en goed gevulde tafel zat?
Neem dan een kijkje op de volgende blogs – Je bent gewaarschuwd: veel inspiratie aanwezig.

Fashion is a party
Lekker lezen
Ouderwijsheid
Bijna net zo lekker als thuis
Food bla bla
Food by Fran
Miesslife
Wander Habit
Ik mis nog iemand… ik schaam me diep, maar ik heb niet iedereen even veel gesproken!
Het was wel enorm gezellig. Bloggers help, wie mis ik?

4 thoughts on “Diner Dudok – Servies Pollmann – Weltevree & Coming Soon

  1. Ha Bo
    We hebben je gemist op ChezBo!!!!
    Fijn dat je er weer bent.
    Gezellig gezellig en heerlijk om het allemaal weer te lezen!!

    Grtz Mam Pap

  2. hoi Bo,
    weer leuk om te lezen maaaar als ik zo vaak uit zou gaan eten dan:
    zaten mijn kleren binnen no time te strak, hing mijn buik over de broek en ga zo maar door. Haha
    Hoe houd jij je lijntje zo mooi?
    Hangt vast aan mijn leeftijd denk ik.
    Zag er allemaal heerlijk uit, behalve eend, en tof dat je er zo in op gaat. helemaal jouw ding.
    Geniet ervan en groetjes aan Robert.
    lieve groet,
    Corry

  3. Wat heb je er een leuk verslagje van geschreven Bo! Heel erg, maar ik durf ook niet te zeggen wie je mist.
    Romy blogt voor Organic kitchen, maar haar eigen blog staat nog niet online 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.