Bezoek aan The Fresh Factory Nijmegen

Fresh Factory Nijmegen

Sinds juni 2020 is The Fresh Factory gevestigd in de Houtstraat in Nijmegen. Een innovatief concept, waar je zelf een gezonde maaltijd samen kunt stellen. Samen met een vriendin ging ik een kijkje nemen en uiteraard de proef even op de som nemen. Benieuwd wat we ervan vonden?

Vanaf het station liepen we richting Houtstraat 19. Goed hoefden we niet te zoeken, het opvallende gele terras van The Fresh Factory viel direct op. Bij onze entree werden we gastvrij ontvangen met een smaakwatertje. Mark, één van de twee oprichters van de sfeervollezaak, vertelde ons kort iets meer over het idee achter dit vernieuwende horecaconcept, dat midden in coronatijd de deuren opende.

“Een bewuste keuze om hier in Nijmegen te vestigen?”, vraag ik. Ja, eigenlijk wel, geeft eigenaar en saladeninja Mark aan. Hij komt zelf niet dicht uit de buurt van Nijmegen, maar omschrijft Nijmegen als een duurzame en hippe stad. “Een stad die open staat voor concepten zoals deze: innovatief, duurzaam en gezond”.

Dat het een innovatief concept betreft, dat viel direct op toen we de frisingerichte zaak binnenstapten. Rechts pronken twee grote touchscreenschermen, in het midden een zuil met handgel volledig coronaproof. Je stelt zelf je salade, smoothie, ijskoffie of broodje samen. De keuze aan ingrediënten is overweldigend en we nemen daarom onze tijd om een eigen creatie samen te stellen.

“Wat handig voor personen met speciale dieetwensen”, zeg ik tegen Mark. “Ja, juist dát is ons concept: create your own”. Zo kun je bij de Fresh Factory bijvoorbeeld ook een smoothie bestellen van kokos-, amandel- en sojamelk. Fijn als je een lactose intollerantie hebt of veganist bent. 80% van de ingrediënten is trouwens vegan.

Een goede zaak vind ik zelf: bewust bezig zijn met je footprint, duurzamer leven. Ik vraag naar de keuze om te werken met plastic en papieren verpakkingen. “Onze focus ligt op het afhalen van een gezonde maaltijd, daar horen (duurzamere en afbreekbare) verpakkingen bij, wanneer men zelf geen verpakking bij heeft. Het is uiteraard wel mogelijk om je eigen verpakking, bakje of beker mee te nemen. Doen doen doen dus! Je zelf samengestelde maaltijd in The Fresh Factory opeten, dat kan natuurlijk ook.

Nu even vooruitspoelen naar na onze lunch: want fan van het concept zijn we geworden. Maar was het eten ook goed? En wat hebben we gekozen dan? Roos, mijn partner in crime tijdens deze lunch, koos voor een dubbele boterham met carpaccio en een zelfsamengestelde smoothie met vlierbes, mango en passievrucht en sojamelk. De boterham was een succes, heerlijk brood (dat vind ik heel belangrijk en daarin ben ik enorm kritisch)! De smoothie smaakte wat ons betreft iets teveel naar sojamelk, ookal zou dat ook aan de combinatie met de vlierbes kunnen liggen.

Ik koos zelf voor een salade met geitenkaas, aardbeien, pecannoten en balsamico. Die was prima, ookal had ik achteraf beter nog een extra ingrediënt kunnen toevoegen om de salade wat meer pit en body mee te geven. Daarnaast had ik een ijskoffie, die was ook lekker. Mijn tip is wel: serveer ook goede (warme) koffie, vooral voor in de winter en voor mij als coffeeholic zou dit een dikke pré zijn.

Zou ik nog een keer een maaltijd samen stellen bij The Fresh Factory? Jazeker, ik zie mezelf een gezonde maaltijd afhalen. Met mijn eigen bakje op zak een lekkere salade samen als ik een keer geen zin heb om te koken. Lekker mezelf verwennen en toch goed bezig zijn! Wist je trouwens dat je ook verse stamppotten kunt afhalen?

Voor de openingstijden van The Fresh Factory verwijzen we naar: www.thefreshfactory.eu. Wist je dat je ook stamppotten kunt bestellen vanaf 6,99? Je kunt ze bestellen via Deliveroo en Uber Eats.

Voor deze blog zijn wij uitgenodigd om bij The Fresh Factory te komen eten, we hebben ervan genoten. Bedankt!

One thought on “Bezoek aan The Fresh Factory Nijmegen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Post