Struinen over de Streetfood markets van Londen

Wat ga je als foodie doen in Londen als je er drie dagen naartoe gaat? Juist, struinen over de Streetfood markets… Een keer niet de toerist uithangen: Big Ben bekijken, in de Londen Eye zitten en over de Tower Bridge heen wandelen. Dit is natuurlijk leuk als je Londen voor de eerste keer bezoekt (en moet je ook zeker doen!). Maar als je Londen al een paar keer eerder hebt bezocht, is het wellicht leuk om deze markten en gebieden te bezoeken. Zeker als je van eten houdt en dat een groot deel van je vakantie bepaalt, dan zijn dit 4 aanraders.

Struinen over de Streetfood markets van Londen

Camden - www.zo-ofzo.nl

1. Camden Market

In het Noorden van Londen ligt het gebied: Camden town, waar je ook Camden Market vindt. Hier moet je zijn als foodie! Onderstaande foto’s laten je zien waarom.

Camden Town - www.zo-ofzo.nl
Bron: www.google.nl/maps

Camden - www.zo-ofzo.nlCamden - www.zo-ofzo.nl

In Camden market vind je verschillende markthallen met kraampjes en standjes met eten, sieraden, kleren en souvenirs. We hebben er totaal 3/4 dag rondgestruind, want je raakt er niet uitgekeken. Van Engelse thee, tot Japanse theepotten, koelkastmagneten, zelfgemaakte sieraden en T-shirts met grappige teksten.

Camden - www.zo-ofzo.nlCamden - www.zo-ofzo.nl

En dan heb ik het nog niet eens over het food-gedeelte gehad. Zowel binnen als buiten bevinden zich tientallen, misschien wel honderden, kraampjes met eten en drinken. Het foodgedeelte is enorm groot en je kunt er zo verdwalen tussen alle lekkere geuren én gerechten.

Camden - www.zo-ofzo.nlCamden - www.zo-ofzo.nl

Van poffertjes tot bovenstaande vis paella, van roti (deze was erg goed!) tot verschillende soorten smoothies. Wij gingen voor de mango smoothie, nomnomnom. Voor de zoetekauwen: Brownies en Brigadeiros. Hier heb ik overigens ooit een recept voor geplaatst op mijn blog! 😉 Voor ieder wat wils, dus. Het aller- aller allerleukste was dat bijna alle kraampjes wel wat te proeven aanboden om je over te halen voor hen te kiezen. Ik stond er een beetje van te kijken, want dit heb ik in Nederland bij een streetfoodmarkt nog nooit zo veel gezien!

Camden - www.zo-ofzo.nl

Conclusie: Camden Market heb ik toegevoegd aan mijn favoriete plekken op aarde. Het zou ideaal zijn als zoiets bij mij om de hoek zou zitten, dan zou ik er iedere week even een paar uurtjes ronddwalen.

2. Covent Garden Market

Covent Garden - www.zo-ofzo.nl

Bron: www.google.nl/maps

In het centrum van Londen bevindt zich dit marktje. Wederom een hele hoop vintage en food. Erg bijzonder met de vele straatmuzikanten, levende standbeelden en andere straatartiesten. Een vrij toeristische plek, maar zeker leuk om even te snuffelen in de winkeltjes of te luisteren naar één van de live-gespeelde liedjes. (Let wel op zakkenrollers wanneer je hier bent, vanwege de drukte!)

Covent Garden - www.zo-ofzo.nlCovent Garden - www.zo-ofzo.nl

Covent Garden - www.zo-ofzo.nl

We hebben binnen in Covent Garden alleen ijsthee en een milkshake gedronken en ondertussen genoten van de straatmuzikanten op de achtergrond. We kwamen toevallig te zitten op het terras van het burgerrestaurant Shake Shack. Het was toen nog te vroeg voor burgers, alhoewel een écht barmeal in een Londense pub niet kan ontbreken natuurlijk. Bovenstaande burgers aten we bij Belushi’s, een caféketen in Londen met vaak ook een St. Christopher’s Inn hostel ernaast. In zo’n hostel hebben wij ook overnacht, op de locatie: Shepherd’s Bush.

3. Old Spitalfields Market

Old Spitalfields Market?! Ik had er nog nooit van gehoord… Wel leuk om te vertellen: we kwamen er terecht tijdens onze queeste naar Engelse fudge. Een local en vriend van mijn mede-reiziger vertelde ons dat we dit hier wel eens zouden kunnen vinden.. Helaas, geen handgemaakte Engelse fudge… Maar dit vonden we er wel…

Old Spitalfields Market - www.zo-ofzo.nl

Old Spitalfields Market - www.zo-ofzo.nl

…Fish&Chips (en heel veel andere lekkere gerechten en leuke spullentjes). Deze markt ligt in een enorm hippe wijk. Als je hiernaartoe gaat is het ook leuk om bij de Truman Brewery te gaan kijken en om Brick lane uit te lopen. Wat je natuurlijk sowieso moet doen is Fish&Chips eten en dan eigenlijk bij: Poppies. Poppies is een authentiek FIsh&Chips restaurant en heeft ook een foodstand op deze food&vintage markt.

Old Spitalfields Market - www.zo-ofzo.nl

4. China Town – Soho

China Town Londen - www.zo-ofzo.nl

Misschien een beetje raar, zul je denken… Je gaat naar Londen op stedentrip en dan bezoek je China Town, waar je alleen maar niet-Engelse winkeltjes en niet-Engels eten vindt.  Ik snap wat je bedoelt, maar het is toch bijzonder?! Een wijk in Londen waar allemaal Aziaten zijn gaan wonen, werken en ondernemen.

Soho Londen - www.zo-ofzo.nl Soho Londen - www.zo-ofzo.nl

Ik keek mijn ogen uit toen ik er liep! Zoveel gerechten die ik nog nooit had gezien (én geproefd.) Natuurlijk had ik wel gehoord van sushi, ik ben maar liefst twee keer onbeperkt sushi gaan eten in Nederland. Dat is zó niet te vergelijken met de echte Japanse sushi. Mijn reisgenootje nam me mee naar een sushi restaurant: Suki. Ik kan je zeggen: Best Sushi I Ever Had.

Soho Londen - www.zo-ofzo.nl

 

2 thoughts on “Struinen over de Streetfood markets van Londen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.