5x Romantisch Brugge

Alweer 11 dagen niet geblogd, dit keer met een goede reden. Ik was in Brugge om groot nieuws te vieren: Ik ben officieel afgestudeerd!! Dat is een feestje waard toch? Zodoende bezocht ik samen met mijn vriend het Belgische stadje Brugge. Een aanrader voor Valentijnsdag, hieronder lees je waarom!

5x Romantisch Brugge

1. Verhalen en verdwalen

Wat ik geleerd heb over Brugge is dat Brugge zo z’n legendes kent. Dat kan ook niet anders, want de kleine steegjes en kronkelige weggetjes bedekt met keien zijn enorm mysterieus. We hebben uren gedwaald en zijn meerdere keren verdwaald. Heerlijk hand in hand door de stad lopen en in gedachten bedenken wat zich hier vroeger allemaal afgespeeld moet hebben. Op het plein achter de grote markt, genaamd Burg, staat het beeld van de Geliefden. Op dit beeld, gemaakt door Stefaan De Puydt, staat in (bijna!) alle talen het woord liefde. Heb je jouw taal gevonden? Kus dan de kikker op het beeld, want dan vind je je ware liefde. Als je die al gevonden hebt, dan zal jullie liefde eeuwig duren. Legende, fabel of waarheid, ik zou het zekere voor het onzekere nemen, want in het prachtige stadhuis tegenover het beeld kun je gratis trouwen! (als Bruggenaar of met een Bruggenaar).

 

2. Overdosis chocolade

Je kunt je Valentijn natuurlijk een doos bonbons cadeau doen, maar je kunt je geliefde ook mee naar Brugge nemen en haar of hem daar zijn eigen bonbondoos laten vullen. Romanticus ben ik hè! Je hebt in Brugge geen handje vol chocolatiers, maar straten.. Samen met mijn tarzan (haha) ging ik naar de Jungle Bar, waar ik de chocolademelk enorm aan kan raden.

3. Diamantstad

Altijd al een mooi ringetje voor je verloofde willen aanschaffen? Ga dan naar Brugge… of toch niet… Het is wellicht romantisch om het diamantmuseum en het diamanthuis te bezoeken, maar de juweeltjes in deze etalages zijn waarschijnlijk ietsje pietsje boven je budget. Overigens kun je in Brugge bij reguliere retailers wel goed(koper) shoppen, ook voor de nodige bling bling.

4. Middeleeuwse aantrekkingskracht

Ook als je je prins op het witte paard nog niet hebt gevonden is Brugge een leuke stad om naar toe te gaan. Je prins kan namelijk ieder moment voorbij komen rijden. Op een wit paard, met een koets daarachter, weliswaar. Deze koetstaxi’s lijken misschien romantisch, maar ze gaan veel te snel en zijn daarom eigenlijk weggegooid geld, aldus onze zwaar nationalistische stadsgids. Een klein onromantisch detail, waar de opa van mijn vriend ons op wees: de strontzakken achter de paarden. (Ik kon het niet laten dit even te vermelden, om te testen of jullie mijn blogbericht wel helemaal lezen) Nu terug naar wat ik zo romantisch vind aan Brugge: de gebouwen met hun bijzondere architectuur, de oude lantaarns, de zwanen en de reien. De reien daar bedoelt onze Belgische zuiderbuur de kleine watertjes, oftewel grachten, mee. Het lijkt net of je in de MIddeleeuwen rondstruint. Enorm sfeervol, zowel overdag als later op de avond in de schemer.

 

5. Liefde voor bier

Als vrouw zijnde doe je er in Brugge goed aan om je vent een beetje tegemoet te komen na al bovenstaande romantische activiteiten. Tip: Doe hem bijvoorbeeld een bierproeverij cadeau. Brugge is hiervoor de stad bij uitstek met drie actieve brouwerijen en een biermuseum.  Drink uiteraard ook zelf een glaasje mee. Verschillende Belgische bieren zijn de perfecte ingrediënten voor goede gesprekken.

Ben jij ooit in Brugge geweest? Ik hoor graag jouw ervaringen!
Wil je nog iets meer weten over mijn bezoek aan Brugge, laat dan even een berichtje achter!

One thought on “5x Romantisch Brugge

  1. Wij zijn er helaas nog nooit geweest, maar wat wij zo zien inderdaad een aanrader, en kort bij huis!!
    Leuk geschreven stuk!!
    Liefs Pap Mam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.