Reisplan Peru

Afgelopen november (2019), hebben mijn vriend en ik een reis gemaakt door Peru. Voornamelijk bij bus (Cruz del Sur, is een aanrader). We hadden vooraf niets gepland en dat is ons prima bevallen. We hebben een hoop mooie dingen gezien. Hieronder deel ik onze reis met jullie
+ een aantal tips, sommige dingen hadden wij achteraf anders gedaan!

We hebben een leuke foto van onze reis af laten drukken op dibond, die hangt nu te shinen aan de muur! De foto is genomen tijdens de Vierdaagse Inca trail richting Machu Picchu. De foto heb ik besteld via de website: Drukwerknodig. Wist je dat deze website ook boeken drukken + dat ze dat al vanaf 1 boek doen?

Reisplan Peru

Lima – 3 dagen (2 nachten)
In Lima kwamen we aan (dag 1), de volgende dag hebben we een freewalking tour gedaan en de derde dag zijn we vanuit Lima naar Ica vertrokken. Vanuit Ica hebben we Huacachina bezocht en daarna zijn we met de bus naar Paracas gegaan. Beter lijkt ons direct naar Paracas te gaan, mits je daar wilt overnachten. Een andere optie, als je minder tijd hebt, is een dagtrip vanuit Huacachina naar Paracas. Ica zelf is niet zoveel aan, je kunt beter in Huacachina overnachten dan in Ica.

Eventueel Paracas (kan ook als dagtrip vanuit Huacachina) – 1 of 2 dagen

Huacachina – 2 dagen (1 nacht)
Zoals reeds omschreven hebben wij zelf in Ica overnachten, echter achteraf was Huacachina een meer bijzondere plek om te overnachten. Meer dan 2 dagen heb je hier niet nodig.

Eventueel Nazca (kan ook als dagtrip vanuit Huacachina)
Wij zijn zelf door omstandigheden (lees: voedselvergiftiging en andere ongemakken), hier vier dagen geweest. Dit raden we echter niemand aan, een dag of twee zou de perfecte verblijfsduur geweest zijn. Mocht je de Nascalijnen niet willen bekijken met het vliegtuig (30 minuten voor 80 dollar in het laagseizoen), dan raden wij aan deze plek over te slaan. Overigens wel een heel gezellige boulevard waar je heerlijk kunt eten!

Arequipa – 3 dagen (3 nachten)
Acclimatiseer hier voor de hoogte die komen gaat! Een prachtige stad waar je minimaal 3 dagen zou moeten kunnen vertoeven. Naast wederom weer een freewalking tour hebben wij ook een hele tijd rondgedwaald in de Santa Catalina Monastery en raakte we intens verdwaald tijdens onze wandeling naar het uitkijkpunt Yanahuara. Wij vertrokken in de derde nacht (’s ochtends heeeeeel vroeg) naar de Colca Canyon


Colca Canyon (dagtrip of 2 daagse trip met overnachting)
Wij hebben de 2 daagse hikingtrip gedaan. Dit was (naast heel zwaar), super gaaf! We sliepen in hutjes in het dal, het was er prachtig. Houd rekening dat je na deze hiking een paar dagen flinke spierpijn hebt (en dus even bij moet komen!). Vandaar dat wij een nachtje hebben doorgebracht in Chivay. Vanuit Chivay zou je ook zelf een trekking kunnen regelen, wij hebben dit via een kantoor in Arequipa gedaan.

Eventueel Puno
Heb je niet zoveel tijd? Sla Puno dan over. Heb je genoeg tijd? Trek dan zeker twee dagen uit om dit gebied goed te bekijken. Wij hebben een tour gedaan van een halve dag, wat een enorm toeristisch boottochtje naar de Uros eilanden bleek te worden… Erg jammer. Besluit je hier een stop te maken, ga dan voor authentiek en boek een 2-daagse tour met overnachting op een eiland (bij de lokale bevolking). Het is overigens de “hoofdstad van de folklore”, dus een traditionele Peruaanse dans/muziekavond (onder het genot van een dinertje) moet je hier ook zeker meemaken!

Cuzco
Hier kom je voor in Peru! Als het goed is ben je al een beetje gewend aan de hoogte. Cuzco is een super stad om wat langer te vertoeven. Vanuit hier kun je verschillende dagtips maken. Onze aanraders zijn:
– Rainbow Mountains
– Sacred Valley (waaronder Maras en Moray)

Vanuit Cuzco kun je ook een vierdaagse trekking boeken naar Machu Picchu (dit hebben wij gedaan, was een hele ervaring!). Laat je goed informeren want je hebt verschillende opties.

Aguas Calientes (Machu Picchu)
Ga je zonder tour op weg naar Machu Picchu (wat wij dus niet hebben gedaan), dan is Aguas Calientes een goede uitvalsbasis. Let op het is hier relatief duur omdat het DE uitvalsbasis is voor Machu Picchu.

Puerto Maldonado

Vanuit Cuzco hebben wij een 10-uur durende nachtbus gepakt naar Puerto Maldonado. Bij Puerto Maldonado moet je zijn voor de Amazone! Wij hebben hier 2 nachten geslapen en hebben een dagtour naar Lake Saldoval gemaakt. Een prachtige ervaring. Wil je een echte amazone ervaring? Blijf hier dan minimaal 4 dagen en overnacht 2 nachten in een lodge in de jungle. Vanuit Puerto Maldonado zijn wij terug gevlogen naar Lima waar wij de laatste dagen van onze reis hebben vertoefd!

Huaraz

1 van de dingen in Peru die wij niet hebben gezien/gedaan/beleefd is Huaraz. Huaraz ligt ten Noorden van Lima en wordt ookwel het “hikers paradise” genoemd. Ik ben veel ziek geweest in Peru (ook door het eten, dus let op!!). Helaas hebben wij onze reis hierop wat aan moeten passen en gingen we wat “slomer”. Ik had niet de conditie om heel ver te hiken en daarom hebben we helaas Huaraz overgeslagen. We horen hele mooie verhalen over deze plek, dus ben je in Peru? Sla deze dan zeker niet over en plan hem in, in je reisplan.


Wil je meer weten over onze ervaringen in Peru? Stuur me dan gerust een mailtje via info@zo-ofzo.nl.

One thought on “Reisplan Peru

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.