Op zoek naar een zomervakantiebestemming? Surfen in Portugal!

Mijn 300ste bericht op mijn blog! Wauw, zoveel berichten alweer..  Dat mag wel een mooi bericht worden, dacht ik zo. Lang heb ik nagedacht waarover ik dit bericht zou schrijven. Uiteindelijk kon het maar één blogpost worden: een blogpost over Wavy Surfcamp in Portugal. Een weekje surfen en relaxen in de Algarve, dat is echt een aanrader! Op zoek naar een zomervakantie bestemming? Lees dan verder waarom surfen in Portugal de moeite waard is.

Zomervakantiebestemming: surfen in Portugal

Surfen in Portugal - www.zo-ofzo.nl

Ben je nog aan het twijfelen of je zelf met je surfplank richting het Zuiden gaat of dat je met een georganiseerde reis mee wilt gaan? Bij Wavy Surfcamp was alles voor ons geregeld. Ik ging samen met een vriendin op zoek naar vakanties en uiteindelijk kwamen we hierbij uit. Achteraf een hele goede keus! Een soort van all-inclusive vakantie tussen relaxen en actief in, helemaal tot in de nopjes geregeld. De transfer van het vliegveld Faro naar Sagres kon apart bijgeboekt worden, de vlucht of busreis moest je zelf boeken. Lekker vluchten vergelijken op Skyscanner it was.

Glamping

Je slaapt in een glamping-tent voor 2 of 3 personen. Hele fijne bedden (gewone matrassen, geen luchtbedden!), omdat een goede nachtrust nodig is als je de hele dag op het strand en op je surfboard te vinden bent. De dag startte standaard met een super uitgebreid ontbijt, ik mis het nu nog steeds. Tijdens het ontbijt kreeg je ook de mogelijkheid om je lunch in te pakken voor op het strand. Leuke potjes waar (pasta)salades in gedaan konden worden, dikbelegde boterhammen, fruit en af en toe een speciaal gerecht: wraps of wat zoets. Daarna zelf even afwassen en dan was het tijd om spullen te pakken voor naar het strand.

Surfen in Portugal - www.zo-ofzo.nl Surfen in Portugal - www.zo-ofzo.nl

Surfbusjes

Met je (gehuurde) wetsuit, je lunch, je handdoek en je zonnebrandcrème (heel belangrijk!) in je tas werd je iedere dag in van die leuke busjes naar het beste strand van die dag gereden. In ons geval: iedere dag een ander strand in de buurt. Met ACDC uit de speakers spelend, reden de busjes achter elkaar over landweggetjes, over bergweggetjes en langs stranden richting het desbetreffende strand. Prachtige uitzichten, plekken waar je zelf nooit zou komen. Met alle (gehuurde) surfplanken bovenop het busje, een leuk gezicht!

Surfen in Portugal - www.zo-ofzo.nlSurfen in Portugal - www.zo-ofzo.nl Surfen in Portugal - www.zo-ofzo.nl

Surfen

Eenmaal aangekomen op het strand was het tijd om je surfplank van het busje af te halen en deze naar het strand te dragen, het minst leuke (én zwaarste) gedeelte van de dag. Op het strand aangekomen kon het surfen en het relaxen beginnen. Iedere dag een surfles en na een paar dagen begin je de smaak te pakken te krijgen en er ook daadwerkelijk iets van te bakken. Ik bedoel niet alleen bruin bakken in de zon, maar ook daadwerkelijk op je surfplank kunnen staan. Dat geeft een kick!

Surfen in Portugal - www.zo-ofzo.nl Surfen naar Portugal - www.zo-ofzo.nl

Relaxen

Na een dag strand, veel golven, veel zon en eventueel wat beachvolleybal of voetbal werden we weer teruggereden naar het kamp. Hier begon de dagelijkse routine van douchen, yoga en relaxen in de hangmatten. Yoga bleek niet echt iets voor ons. Voorbeeld: ik kom met mijn handen niet verder dan mijn enkels, ik kan me met geen mogelijkheid dubbelvouwen. Ook al valt alles te leren: na een dag haakten we af. Vaak speelden we nog wat pingpong voor het eten, wat iedere dag leidde tot wederzijdse revanches. Super fanatiek.

Ontmoeten

Iedere dag rond 7 uur avondeten met vaak voor-, hoofd- en nagerecht, dagelijks wisselende gerechten. Een prima moment om te socializen en mensen beter te leren kennen. Dat was eigenlijk het állerleukste van dit kamp: het ontmoeten van nieuwe mensen. Na een week hadden we ons eigen groepje van ongeveer 10 meiden/vrouwen met allemaal verschillende nationaliteiten (Zweedse, Engelse, Nederlandse, Oostenrijkse, Duitse, Canadese en Australische). We hebben elkaar in deze week echt goed leren kennen en trokken er regelmatig op uit om leuke dingen te doen.

Surfen in Portugal - www.zo-ofzo.nl

Ontdekken

Gratis gebruik maken van de fietsen op het kamp en richting het dichtstbijzijnde dorpje fietsen, ’s avonds cocktails drinken aan de bar op het kamp of stappen in de uitgaansstraat van het dorpje verderop. Ook organiseert het kamp zelf activiteiten. Zo zijn we naar de zonsondergang wezen kijken op een nabijgelegen berg. Verder kon je ook nog kayaken, overigens allemaal tegen een meerprijs, uiteraard niet verplicht.

Surfen in Portugal - www.zo-ofzo.nl Surfen in Portugal - www.zo-ofzo.nl

Kortom: Ik raad je zeker aan om aanstaande zomervakantie richting Portugal te gaan en daar te leren surfen in een georganiseerd surfkamp, zoals Wavy Surfcamp. De hele ervaring is uniek en de prijs is het zeker waard en valt achteraf gezien ook wel mee. Heb je nog vragen over deze vakantiebestemming of over een andere vakantiebestemming waar ik ben geweest? Zoals Wenen of Kopenhagen, laat het me vooral even weten en wie weet kan ik je voorzien van tips.

One thought on “Op zoek naar een zomervakantiebestemming? Surfen in Portugal!

  1. Ha Bo Jouw 300ste blog alweer proficiat. Nog steeds een genot om op jouw blog te kijken.
    Op naar de 500 ste keer!!!!

    Pap Mam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.