Nachtje Maastricht

IMG_7422

Een nachtje Noorbeek en een dagje Maastricht

Joehoeee daar ben ik weer! Zoals ik jullie gisteren al vertelde, was ik van het weekend een nachtje weg met vriendinnetjes. Dat was écht weer even nodig, want het was zo lang geleden! Het was een geslaagde dag en nacht, ik zal je vertellen waarom..

Aangekomen in Maastricht gingen we lekker uit eten bij Aux Pays Bas. (oftewel Nederland) Lekker de toerist uithangen dus! We waanden ons ook écht in het buitenland, zeker toen de ober plat Limburgs tegen ons begon te praten en toen er een groep Duitse toeristen naast ons kwamen zitten. Natuurlijk, natuurlijk, was ik de sjaak en vroegen ze mij in hun o zo mooie Duitse taal om een foto van ze te maken haha! Danke schön. We besloten hetzelfde aan hen te vragen en zo was een heuse fotoshoot het gevolg. Vervolgens probeerde de ober ook nog zijn fotomaakkunsten te tonen, echter had hij op 14 van de 15 foto’s zijn vinger half voor de lens! Daarbij komt dat ik het erg moeilijk vind om niet te ouwehoeren tijdens een foto.. Een groot succes dus!

De meeste van ons kozen voor een 3 gangenmenuutje voor €19,50.
Vooraf een tomatensoep, als hoofdgerecht een pasta pesto en als nagerecht een surprise!

IMG_7425 IMG_7426

De soep was lekker. De pasta pesto was een beetje te zout of te pittig. Het toetje (een kleine dame blanche) was een goede afsluiter. Kortom: een prima begin van een leuk uitje. Vooral de vrolijke obers waren een pluspunt. Ook de lamp vond ik erg mooi. (Ja, ik hing écht de fotoverslaafde Japanner uit! (wat een vooroordeel trouwens).

IMG_7423 IMG_7442
IMG_7441 IMG_7443
Na het eten gingen we nog even Maastricht in. We kwamen uit bij het cafeetje b.for.
Even gezellig zitten met z’n allen. Dat gezellig zitten werd eigenlijk nog gezelliger toen er een vreemde (hoogstwaarschijnlijk aangeschoten) man langskwam met de vraag of we een paar random telefoonnummers op een bierviltje wilden schrijven. Waarom dan? Hij had een weddenschap om een fles champagne met z’n manager, die uit Valkenburg hier dicht in de buurt kwam. Nadat we onze telefoonnummers op hadden geschreven, kwam er een tweede man aan tafel. Vertellend dat hij ook een weddenschap had en dat hij in Valkenburg woonde.. Je raadt het al, de manager dus! Natuurlijk wilden we voor hem ook best telefoonnummers opschrijven, als hij de fles champagne met ons ging delen! Wat er toen gebeurde had denk ik niemand van ons verwacht. De man vroeg wat we te drinken wilden, liep naar de bar, bestelde (én betaalde) voor ons zessen een drankje en liep blij met z’n telefoonnummers weg.. Gratis rosébier heuj heuj heuj!

IMG_7458 IMG_7457
IMG_7456 IMG_7454

Na geproost te hebben op deze leuke avond gingen we met de bus richting ons hotel in Noorbeek, ongeveer 10 km van Maastricht. We konden niet zien waar we terecht kwamen, maar het leek erg achteraf. De busrit was een rit door bergen en dalen zonder een steek te zien door het donker.  Omdat we rond 23uur incheckten (wat eigenlijk voor half 11 moest), had het hotel een enveloppe met sleutels klaarliggen. Een man, die toevallig nog bij de receptie was, deed ondanks dat we een beetje laat waren toch open! Super service, hotel Bon Repos! De hotelkamers waren wat gedateerd, maar dat maakte het uitzicht vanaf ons balkon dubbel zo mooi! Zaterdag, een mooie dag om weer richting Maastricht te vertrekken en het super mooie, Oostenrijkachtige plaatsje Noorbeek achter ons te laten. Een dagje shop until you drop stond op het programma.

IMG_7460 IMG_7461

Als laatste tussenstop gingen we nog een leuk cafeetje op het Vrijthofplein aan. Dit keer niet voor een diner, maar voor een lekkere lunch. De tosti’s waren populair, maar toch koos ikzelf voor een Limburgse vlaai. Een mooie afsluiter van een heel leuk nachtje en dagje Maastricht! 🙂 Goede winkelstad, leuke stapstad en ook prima voor de cultuursnuivers (dit is er bij ons alleen een beetje bij ingeschoten.)

IMG_7464  IMG_7466

Wat vind jij van Maastricht? Heb je nog leuke eettentjes, bezoekadresjes of bezienswaardigheden waar je écht heen moet als je in Maastricht bent? Ik hoor ze graag!

Liefs, Bo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.